Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 48 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Türkiyem..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Türkiyem..

Amerikaya gelince anlıyor insan ülkesinin değerini.Gözünün ucuyla baktıgı,bunlarda ne yapmaya çalısıyor kıyıda köşede pis komünistler şimdi daha bir yakın geliyor kendisine olanları gördükçe.Sömürmeye kurulmuş düzenin güzl işlediğini düşünerek kendini bu furyaya kaptıranlar kafayı sıyırıyor.Bu sistemin ne kadar aptalca oldugunu görenler ise en başında sıkılıyor,lanet ediyor,baş kaldırıyor.
    Ülkemin güzellikleri de neymiş?Bahsetmeme gerek yok ki?Zaten biliyorum.Akşam 5 çayında karşılıklı balkonlarda oturup çay içmek mi güzel yoksa Starbucks'tan buzlu mocha alıp içmekmi?Hangi rutin kulağa hoş geliyor??Önünde beyaz gömlekli eli kolonya tutan midyeciden 10ytllik midye yemek mi iyi yoksa,pizzacıya girip 2.75 dolara 2 dilim pizza 1 kutu kola yemek mi acaba kulaga hoş geliyor?Tamam belki sabahları ter kokusunda klimasız otobüslerde giderken küfür kafir okumuşuzdur tonlarca?Ama burda çok mu iyi?Buz gibi otobüslere binip tanıdık 1 yüz görmemek?Bir sıcak gülümseme bulamamak?Ya da söyleyin okyanusa gidip denizin dibini görememek mi güzel yoksa bodruma gidip antalyaya gidip denizin içinde kumun üzerinde deniz yıldızının bıraktığı izleri şnorkelsiz dalıp görmek mi güzel?Söyleyin bana?1 tane güzel bir şey söyleyin.Benzin ucuz mu diceksiniz?Çıkaralım benzinimizi,sanayimizi güçlendirelim,dışarı gitmesin artık kimse çalışmaya.Girmeyelim Avrupa birliğine kimse bize gelmesin,kapatalım kapılarımızı,uzun duvarlar çekelim sınırlarımıza.Kendi ülkemizin vatandaşlarıyla yaşayalım,onlarla gülelim onlarla ağlayalım,onlarla ölelim...

Tüm memleket hasretiyle yanıp tutuşan-memleketinin değerini bu lanet ülkeyi gördükten sonra tamamen anlayan watçı arkadaşlarıma kısacası herkese gelsin bu içimden gelen yazım..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ahh kardeşcağızım yine sen sığdırabilmişsin üç beş kelimeye, üç beş kelime de bırakabilmişsin hasretini...

Ben bir başlasammm burdan köye yol olur.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart karanlik gecenin ay ve yildizi

bende en cok gurbetteki akrabalarimi anladim ilk deneyimim utahdayiz bryce canyon diye bi yer gabar cudi tarzi bi yer off gununde damara baglamamak imkansiz ama bizim umudumuz var donus belki cogumuzun kafasi rahat fazla buyuk bi misyonumuz yok ama daha onceden almanyaya avrupaya belki buralra gelen akrabaalrimizi anliyorum ve insanimizi bu goce iten sisteme devlete yillardir duzelmeyen herseye butun ezilms insanimin gozyasina bizi buralara ozendiren medyaya varos una bile sinmis amerikan hayranligina lanet ve isyan ediyorum //yalnizca simidini cayina batirdigimiz bayramlarda dudak asinana kadar el operken ofkelendigimiz sevgilimizle gezerken kose bucak saklandigimiz babamizin yaninda sigara kokmamak icin bile binbir takla attigimiz ;sofradan kalkerken kullanabilecegimiz afiyet olsun sozune sahip olusumuzu bile burda gordum ;;temizligin ;dogalin nedemek oldugunuda kavramaya basladim ///hernekadr iyi cumle kuramasamda bende bole seviyorum vatanimi

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Cok Haklisin Dostum...

Ulkemin Degerini Daha Iyi Anliyorum Simdi...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bence amerika daha iyi.

Turkiyeden gidince hic tanidik falan olmuyor, dillerini tam anlamiyorsun, yabancisin ama bu amerikanin kotu oldugunu gostermez.

Bazen cok damara bagliyoruz. Cay amerikada yok mu var. Ben evde bunaliyorum balkonda cay icmektense sokakta acik alanda mocha icerim daha iyi. Hem tadi daha guzel. Yok cay icmek istiyorsamda gider cay icerim.

Ayrica tr de balkonda cay falan kaldi mi bunlar. Sanki her gun misafir geliyor, birileriyle sohbet ortami falan. Misafir gelince hangimiz odaya bilgisayarin basina kacmiyoruz. -Gitseler keske simdi cagirirlar zorla oturmak zorunda kalirim kim demiyor.

Miami nin falan beach leri antalyaya bodruma bin basar. Taslarin goruntusu, denizin temizlik orani falan. Kiz arkadasina gormemis gibi bakan 200 abazayla mi yuzmek daha iyi miami de normal karsilayan insanlarla mi.

Az biraz acik giyeni goz tacizine alan, hergun 100 derece sicakta kucak kucaga metrobusde taciz edilerek gidilen bi ulkede mi yasamak ferah otobuslerde klimali rahat sakin ise gitmek mi.

Istedigimiz yeri goklerede cikartiriz yerin dibinede indiririz.

Arkadas konusunada cok takiliyoruz. Trdeki gibi guclu degildir belki baglar ama olmasida beklenemez. 2-3 ayligina gelmis bi yabanciyla adam niye samimi olsun. Ama oradada arkadaslari icin canini verecek milyon tane arkadas var.

Turkiye berbat bi ulke, abd superotesi bi yer demiyorum. Sadece bakis acisina gore heryer farkli gorunur. Sen kaldigin yerle tum turkiyeyi kiyaslamissin.

Diyarbakirda yasayan bi adamda der: Her gun silahlarla, saldirilarla, bomba eylemleriyle uyanmak mi daha iyi, abd de rahat uyanmak mi?

Dedigim gibi hersey bakis acisi. Baska bi acidan baksam :hergun copluk gibi kokan abd de mi yasamak, ormanlarla kapli turkiyede mi temiz havada mi falan..... ornekler cogaltilabilir.

Tercihe gore degisir. Benim ihtiyaclarima gore abd daha iyi benim icin. Senin icin tr daha iyidir.

Ama abartmayada gerek yok. Abdnin trden ustun bi dunya seyi var.
    Sometimes memories can kill...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart eywah bea

sana katilmiyorum istanbulu 2006da metropol statusune almadilar neden suc orani diger metropollere gore kucuk die
    is cay corbaylada alakali deil burda gununu seks kumar alkol uzerine dusunmekle geciren dis hayati laylaylom icerde yalnizlikdan kavruldugu her halinden belli olan amerikalilar goruyorum ;;sonra anne kiz bile oturup seks muabbetti yapiolar herkesin icinde bumu medeniyet he tamam kiz arkadasinla denize girme muabbetttini demisin hangi tr arkadasim orasi gidersen marmarada bi halk plajna olur ole seyler burda yokmu esmer vatandaslarisi yolda gecen kari kiza laf atiolar ''adamin ayagini orumcek isirmis calisamiyor acidan bi allhin kulu gelip sormuyor ne oldu iyimisin direk yardim cagiriolar sonra hayat devam ediyo vercek cok ornek var ama bu senin nasil neyi sevenerek yetisdiginle alakali eger sen hayranlikla buyuduysen buralara ki hepimizin icinde bi yankee vardi orta okul lise ama bizde senden biraz fazla sevgi var anadoluya belki ondan ama objektif bi munazarada turkiyede dogmus buyumus biri icin en uygun yer yine tr ye burda 10 sene kalsanda farketmez

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Oda zaten sana bakis acisina gore dedi, konuya gore ve bunlari tarttigindada amerikada yasamak cikiyor ortaya.burdaki cogu ogrenci uye hala ailesinden ordan burdan geciniyor ,ya mezun olduktan sonra ? Dextro adli uye vardi,her konuda ornek. Siteye pek girmiyor sanirim ama ona sorun.neler yasamis ve neler dusunuyor.Mezun olduktan sonra askerlik bittikten sonra ewde koca bekleyen kadinlar gibi oturacak halin yok calisman gerekecek,is bulamayinca ne yaptigin mangal sefasini,ne bes cayini ne de kulturu goruyor gozun.Emin ol Devlet sagolsun,herseyi disardan aliyor,ulkede uretmiyor.Ulkede uretse cogu kisi issiz olmayacak ve sen bu konuyu acmamis olacaktin cunku amerikaya gitme ihtiyacin olmayacakti ama bizim ulkede devlet millete calisacagina millet devlete calistigi icin ... ornek,

Serbest kalan çocuklar: Pişman değiliz - Mynet Haber

bu cocuklar niye serbest birakiliyor acaba, hem de anlamli bir zamanda.
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı isobay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana katilmiyorum
    Arkadas amerikada gordugu tum kotu seyelri yazmis sonra turkiyenin iyiliklerini:bodrumda su var, antalyada bu, istanbulda bu falan... Her yerin milyon tane iyi kotu yani var. Zaten bi yer dort dortluk olsaydi herkes orada yasardi.

azuhazu'nun dedigi gibi ben sadece ornek verdim. Kiz arkadas, diyarbakir olayi, abd nin pis kokmasi, zencilerin saldirmasi vb. ornekler cogaltilabilir.

Ayrica abdlilerin seks, kumar, alkol uzerine yasami olabilir. Ama bundan sikayetciler mi degiller. Bize yanlis geliyor olabilir. Ama adamlara zorla yaptirmiyorlar ki. Adam belki sabahlara kadar barlarda icince mutlu oluyor. Adamlarin yasam tarzi bu. Bizlerde sabahlara kadar arkadaslarla sen sakrak sohbetden hoslaniyoruzdur adamlarin dusuncesi bize yanlis geliyordur...

Bu kadar kisa surede adamlarin ic hayatinin berbat oldugunu nasil anlayabiliyorsun. Ben gordugum arkadaslarin cogu sen sakrak, adamlar hayati ti ye aliyor. Mutlular. Sinema, gezme, tozma. Hayat sadece bunlardan ibaret degil tabi. Ama bizim gibi hergun isyan etmektense boyle yasamak daha iyi. Birinin kotu gunu olunca bizim gibi derdini dinlemek yerine adamlar birlikte icerek eglenerek bi yandanda konusarak unutturmaya calisiyorlar.

Marmarada halk plaji dedigin yer marmaris in en baba yerlerinden biri. Gozlem amacli git istersen guneslenen bi turisti falan 2 milyon kisi goz hapsine aliyor. Illa gecelik 300-400 tl verip kaliteli bi otele mi gitmek gerek. Rahatsiz olmamak icin. Ayrica marmarada olsam ne olacak. Halk plaji sadece erkeklere mi ozel :S Kizlar gelemeyecek mi. Ayrica abd de yok demiyorum. Abd de zenciler laf atiyordur falan. Demeye calistigim da bu zaten. Nerden bakmak istersen orasini gorursun.

Ailesiyle konusma, seks konularina hic girmiyorum. Ailesiyle herseyi konusanda var, normal yasami olanda. Ona bakarsan trde hic gormedigi kisiyle evlenende var, doguda kocasi oldu diye kardesiyle zorla evlendirilende var(tore falan), ailesiyle +18 seyleri konusanda var, mutlu birliktelik yasayanda... Medeniyet sekslede olmaz, kapanmaklada olmaz. Medeniyet farkli bisey. Insanlarin cinsel tercihleri medeni olup olmadigini belirlemez. Her ulkede farkli ibrelerde uc noktalar olabilir

Ayrica herkesin icinde seks muhabbeti konusan birini canli gordun mu? 3.5-4 aya yakin Nyde kaldim. 1 kisi bile gormedim ben. Cafede parkta falan +18 konusan birini. FIlmlerin fazla etkisinde kalmayalim...

Afrikanin en dandik yerinden en fakir adami getir koy d.bakiyarda bi burger a calissin 3 ay. Adam der -afrikada bu kadar imkan yoktu yemek yiyemiyorduk ama arkadaslarla takiliyorduk, buldugumuzu yiyorduk, silah sesleri hergun polis yoktu, millet dukkanlari taslamiyordu falan... Burda yasamaktansa hergun kabilemde muzik, calgi falan bin kat daha iyiydi buradan.... vb. der.

Hersey bakis acisi. Ama baksan afrika trnin yaninda vasati bile asamaz. Dunya kadar sey sayarsin trnin ustun oldugu...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oda zaten sana bakis acisina gore dedi, konuya gore ve bunlari tarttigindada amerikada yasamak cikiyor ortaya.burdaki cogu ogrenci uye hala ailesinden ordan burdan geciniyor ,ya mezun olduktan sonra ?
    Aynen dedigin gibi. Simdi aile bakiyor bize ya hayat bizim elimize gecince...

Hazirlik+4 yil univ okuduk. Is yok bisey yok. Hadi is bulduk alacagimiz para 1500 falan.

Merkezi bi yerde kalsan(sisli falan) 2+1 en amele yerler 1000 tl kira. Masraflarla 1500 e cikiyor zaten.

300-400 kira veririm diyorsan basaksehir, halkali falan. Hergun 2 gidis 2 gelis toplam 4 saat ayakta metrobus falan. 4 otobus degiseceksin. Ayin 26 gunu sabahtan aksama kadar calisma+4 saat yol yapacaksin. Ortada elde kalan para yok. Zaten sadece pazarlari bos, ayda 4 gunun tatil icin. Arkadaslarinla gezme tozma. Onada kim 200-300 tl harcayabilir. Ay sonunda o kadar para kalmiyor bile. Balkonda cay ic. Arkadaslarinla konus eglen...

Diger yandan abd de olsan yine ay sonunda cepte para kalmayacak. Ama en azindan bu kadar yol cekmeyeceksin. Otobuse binerken rahat rahat gideceksin. Belki araban olacak. Daha luks bi yasamin olacak. Ufacik ekran tv yerine plazman olacak. Ps3 alirsin belki falan filan... Balkonda cay icmezsin, vaktin oldukca arkadaslarinla kahveye gidersin falan...

Basaksehirden okula gelip giden arkadasimi bilirim. Adam zaten daha okul zamani hayattan bikmis arkadaslariyla gezecek cay keyfi yapacak keyfi, zamani mi var. Yorgunluktan geberiyor hergun. Isde binkat daha yogun olacak

Benim bakis acima gore abd benlik. Yanimda benim icin canini verecek arkadasim olmasin, canim sIkkin oldugunda yanima gelecek, bana espri yapacak, takma diyecek, birlikte bi yerlere gidip kafami dagitacak, belki icecegim arkadaslarim olsun.
    Konu manhattan tarafından (27-07-2010 Saat 04:16 AM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Kim Ne Derse Desin...

Zencilerden Tiksindim...Resmen Herifler Irkcilikdan Bahsediyor..
    .
    Saint Louis de resmen beyazlar azinlikta zenciler irkcilik yapiyor...

:S Birde yuksek sesle konusmalari yokmu adam yaninda bagira bagira konusuyor...

Canim Turkiyemmmmmmm

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Almissin sen gazini,nereye kadar gidersen artik bu gazla. Birileri hep "Canim Turkiyem" der ama saman altindan su yurutulur. Canin Turkiyeni gelistirde tartistigin kisiler Amerikayi ovmesin.
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart i

iste bizdeki en buyuk problemlerden biri ben konusurken en azindan belalti vurmadim onyargilari parcalama olayi secereme mi bakdinda baba parasi yiyorsun diosun belki babam bile yok benim nasil bukadar emin oldun
    sizin problemlere yaklasiminiz onlardan kacmaksa hic bi zaman baltaya sap olamassiniz insanlar neden topluluk halinde yasar once onu bir sorgulamak gerekir herkes sizin gibi dusunseydi ne nazimlar nede mustafa kemaller nede kendi toplumlarina yon vermis diger insanlar olurdu kusura bakma ama o problemleiler cozulecek dusuncesi bile yasatir insanlari belki sacma olucak ama ben bursaliyim kimse bize umit vermiyordu sampiyonluk konusunda ama biz sene basinda ertugrul hoca ile olusan yeni atmosfere inanmisdik hep dedik olucaz diye son ana kadar belki bazi bursali arkadaslar bile bize sans vermedi ama sonuca onlarda dahil oldu sevince ayni zamnda pisman oldular cunku bizim inanmamiz sonucunda aldigimiz hazzin tarifi yoktu ..sende bir gun buralarda kalirsan eger uzakdan o sevince dahil olursun sadece ama o corbada tuzun olmamisdir ne aci arkadasim ..birde tavsiye bardagin icinde susyun disinda ol nerde olursan ol ..sen suyun icine dusmussun ondandir korlugun hade aeo

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

mesajlari kisisellestirmeden yazarsak daha dogru olucak.. herkes kendi dunya gorusu , beklentileri ve yasantilari sonucunda bi fikir beyan ediyor tabiki herkesin fikri farkli olucak ama karsindakinin fikrini eslestirmeden kisisellestirmeden yorum yaparsak daha guzel olucak.. son olarak benim dusuncem de su ki saf ulke bazinda dusunursek amerika bizden daha iyi yasam, kultur her konuda nerdeyse bizden daha iyi durumdalar ama Turkiye gibisi olmuyor yine de, ne de olsa memleketimiz , dunyanin en berbat yeri bile olsa ( ki dunyanin en guzellerinden biri ) insanin memleketi gibisi olmaz...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bencede ben sizin kisisel goruslerinize karsi yorum yapmiyorum...

adam gibi yorumunuzu yapin cikin...

kimsenin de kisisel gorusunu elestirmeyin....

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ABD yi begenmeyen bir daha gelmesin arkadasim. Kimseyi ceke ceke getirmiyorlar buraya. Almanya'daki gurbetciler gibi arabesk memleket muhabbetlerine girmeye gerek yok. 3 4 ay kalacaginiz bir ulkeye bol keseden sallamissiniz. Bizim ulkemiz tabiki en iyisi bize gore ama yasadigimiz ekmek kazandigimiz ulkeyede "lanet ulke" demeye luzum yok. Arkadas ilk mesajda kendi goruslerini paylasmis, saygi duyarim ama uzerine bu kadar konusmaya gerek yok bence. Oturup liste yapsak ne iyi ne kotu diye sayfalar yetmez.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bıdaha sana sorarız thepassenger yorum yaparken//
    arkadasa admınlık verın mısyonu olsun ,,,

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

iste bizdeki en buyuk problemlerden biri ben konusurken en azindan belalti vurmadim onyargilari parcalama olayi secereme mi bakdinda baba parasi yiyorsun diosun belki babam bile yok benim nasil bukadar emin oldun
    sizin problemlere yaklasiminiz onlardan kacmaksa hic bi zaman baltaya sap olamassiniz insanlar neden topluluk halinde yasar once onu bir sorgulamak gerekir herkes sizin gibi dusunseydi ne nazimlar nede mustafa kemaller nede kendi toplumlarina yon vermis diger insanlar olurdu kusura bakma ama o problemleiler cozulecek dusuncesi bile yasatir insanlari belki sacma olucak ama ben bursaliyim kimse bize umit vermiyordu sampiyonluk konusunda ama biz sene basinda ertugrul hoca ile olusan yeni atmosfere inanmisdik hep dedik olucaz diye son ana kadar belki bazi bursali arkadaslar bile bize sans vermedi ama sonuca onlarda dahil oldu sevince ayni zamnda pisman oldular cunku bizim inanmamiz sonucunda aldigimiz hazzin tarifi yoktu ..sende bir gun buralarda kalirsan eger uzakdan o sevince dahil olursun sadece ama o corbada tuzun olmamisdir ne aci arkadasim ..birde tavsiye bardagin icinde susyun disinda ol nerde olursan ol ..sen suyun icine dusmussun ondandir korlugun hade aeo
    Yorumlarimin hicbirinde senle alakali birsey yok. Genel olarak konusuyorum. Ben sana baba parasi yiyorsun demiyorum. Ayrica baba parasi yemek kotu birsey mi? Univ okurken falan baban bakacak tabi. Banada ailem bakiyor. Okul bitti, adam gibi bi is, adam gibi bi maas almis olsam bundan sonra bakmam bile yuzlerine(konusmam manasinda degil, para almam manasinda). Onlara ben bakarim. Ama is bulsakda para bize zar zor yetecek zaten. Sende buyuyunce kendi cocuguna bakacaksin, ailenin cocuguna bakmasinin neresi yanlis...

Yorumumda sana belalti vurdugum yer neresi? Hepimiz akli basinda univ okumus insanlariz. Belalti vurarak, laf atarak konusmuyoruz. Tartisip fikirlerimizi paylasiyoruz.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    son olarak benim dusuncem de su ki saf ulke bazinda dusunursek amerika bizden daha iyi yasam, kultur her konuda nerdeyse bizden daha iyi durumdalar ama Turkiye gibisi olmuyor yine de, ne de olsa memleketimiz , dunyanin en berbat yeri bile olsa ( ki dunyanin en guzellerinden biri ) insanin memleketi gibisi olmaz...
    Bende bunu soyluyorum. Tek sorun memleketimiz olmasi. Onun icin bize abd degil duyanin en iyi yerinden bile daha iyi geliyor. Iyi demiyorum. Oyle geliyor.

Afrika ornegi verdim. Adamada kendi ulkesi bizden milyon kat iyi geliyordur.

Ama yasam standarti, kalite, kultur, aktivite, olanak, sosyal yapi, alternatif vb akla gelebilecek bircok seyde abd turkiyeye bin basar. Turkiyeyi gectim dunyanin %95 ine bin basar.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

oooofff...off.....

keşke kendi yolumuza bakabilsek, rest çekebilsek, keşke borclarımız ülkeyi satmadan ödeme yollarını kullabilsek, keşke diğer ülkelerin kuklası olmaktan kurtulabilsek, kendi içimize dönüp, haklı olduğumuz konularda kendimizi savunabilsek....
    işte bütün bunları yaparsak işte ozaman bizimde yaşam standartlarımız birazdaha artar, bizlerde bu dünyada idare edilen sömürülen değilde, idare eden yön veren ülkeler arasında olabilirz.......

herkes fikrini soylemiş ne güzel işte,, soylesınlerde elbette,

Güzel bir ülke ABD, hani atı alan üsküdarı geçmniş derler ya,, aynen bu geçerli,, bizim bir eksiğimiz mi var , yok malesef fakat fazlamızda yok, insanımıza fazla değer vermiyoruz, dısardan veya içeriden müdahalelerle farklı konularla ugrastırılıyoruz... biz çok güzel yem' iz aslında...sömürge ülkesiyiz.
    Elimizde ekonomik gücümüz olmalı, paramız olmalı, borcumuz olmamalı adam gibi yaşayabilmek için bu ülkede baska ülkelere özenmemek için...

off....konus konus bitmez bu konu...yazyaz da bitmez...her tarafa da çeksen gelir bu konu..

Allah daha güzel günler gösterir umarım hepimize..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bıdaha sana sorarız thepassenger yorum yaparken//
    arkadasa admınlık verın mısyonu olsun ,,,
    Ben bana sor demiyorum kisisellestirme yorumlari. Benim yeteri kadar da misyonum var ayrica sana kalmadi bana misyon vermek. Seninle alakali tek bir cumle yok benim yorumumda kalkmis bana satasiyorsun.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart ii

son kez yaziyorum konu basligi turkiyem dolayisiyla ilk yazilan yorumun paralelinde bende kendi dusuncelerimi yazdim ;;ama birkac arkadas lumpen duygularini dokmek icin baya bombaladilar sonucda burda iki gorus tartisilmis benimkinin aksi bir gorus benim cevap hakkimi dogurur ki dogrudanda elestirdiniz// sonrasinda ben sana demedimki cumlesi nekadar kolayy...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

mesele abd iyi türkiye kötü meselesi degil
    hepimiz ülkemizi özledik ve bana sorarsanız ne kadar kötü olsa da ekonomik ve sosyal olarak ben yine ülkemi tercih ederim
    ama bizler üniversitelerde egitim gorenler abd'yi gormus ve burda calısmıs olanlar ulkemize katkı saglıyacak olan bizleriz burda gorduklerımızı ulkemizde insanlarla paylasarak ve her birey olarak elimizden geleni yaparak ülkemizi amerıkadan cok daha ustun bi yere donusturebiliriz
    sonuc olarak bıze anadoludan baska guzel yer yoktur diye dusunuyorum aksı olsa yuzyıllardır orda yasamazdık di mi?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Ahmet Emre,ekonomik ve sosyal olarak Turkiye yasanilacak bir yer mi sence artik.Issizlik diz boyu,ulkenin polisi-askeri birbirini kirmaya basladi,dolandiricilik-hilebazlik aldi basini gidiyor,millet devlet icin calisiyor.Anadolonun guzelligine belki cogu kimsenin itirazi yoktur ama yuzyillardir insanlar yasarken sirf anadolu guzel diyemi anadoluda yasadi sence.Insan dogdugu yerde degildir,doydugu yerdedir.Mezun olduktan sonra issiz bir sekilde evde otur bakalim,al karsinada anadolunun guzelligini cik balkonuna cayini ic.Kim sana yasamini idame ettirmek icin para verecek.Tabi ailen Sabanci,Koc degilse.
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı aalpinistt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oooofff...off.....

keşke kendi yolumuza bakabilsek, rest çekebilsek, keşke borclarımız ülkeyi satmadan ödeme yollarını kullabilsek, keşke diğer ülkelerin kuklası olmaktan kurtulabilsek, kendi içimize dönüp, haklı olduğumuz konularda kendimizi savunabilsek....
    işte bütün bunları yaparsak işte ozaman bizimde yaşam standartlarımız birazdaha artar, bizlerde bu dünyada idare edilen sömürülen değilde, idare eden yön veren ülkeler arasında olabilirz.......

herkes fikrini soylemiş ne güzel işte,, soylesınlerde elbette,

Güzel bir ülke ABD, hani atı alan üsküdarı geçmniş derler ya,, aynen bu geçerli,, bizim bir eksiğimiz mi var , yok malesef fakat fazlamızda yok, insanımıza fazla değer vermiyoruz, dısardan veya içeriden müdahalelerle farklı konularla ugrastırılıyoruz... biz çok güzel yem' iz aslında...sömürge ülkesiyiz.
    Elimizde ekonomik gücümüz olmalı, paramız olmalı, borcumuz olmamalı adam gibi yaşayabilmek için bu ülkede baska ülkelere özenmemek için...

off....konus konus bitmez bu konu...yazyaz da bitmez...her tarafa da çeksen gelir bu konu..

Allah daha güzel günler gösterir umarım hepimize..
    Ulke zaten berbat halde. Gitgide daha kotuye gidiyor. Kurtarmak imkansiz degil tabi ama zor otesi.

Hersey disa bagli. DUnyanin borcu var. Elinde telekom gibi bi nimet varken kullanmayip adamlara satiyorsun yok pahasina. Adam 6 ayda telekoma odedigi parayi fazlasiyla cikartti. Ne oldu telekom gitti. Her ay telekomdan gelen para dis borca odenseydi simdiye borcumuz daha azdi.

Devletin elinde hic bi halt yok. Tek geliri halkin sirtina vurdugu vergi. Yok aldiklari vergileri adam gibi kullansalar yine gam yemeyecegim. Ama yok iste. Nerden bakarsan bak cikar yolu kalmiyor.

Bu durumda ne yasam standartimiz yukselir, ne alinan maaslar odenir. Ne de vergiler dusurulup halk rahat ettirilir.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

son kez yaziyorum konu basligi turkiyem dolayisiyla ilk yazilan yorumun paralelinde bende kendi dusuncelerimi yazdim ;;ama birkac arkadas lumpen duygularini dokmek icin baya bombaladilar sonucda burda iki gorus tartisilmis benimkinin aksi bir gorus benim cevap hakkimi dogurur ki dogrudanda elestirdiniz// sonrasinda ben sana demedimki cumlesi nekadar kolayy...
    Ya tartisma-elestiri nedir ? Fikrini soylersin, karsidaki soyler, senin fikrin ona uymuyorsa bu boyle mi olur dersin, o cevap verir .... boyle boyle gider.

Sana demedim ki derken sana cevap olarak soyledim. Ama sen baba parasi yiyorsun onu yapiyorsun bunu yapiyorsun olarak sana demedim. Ulke olarak baba parasi yiyoruz ondan kolay geliyor simdi yasam falan diyoruz dedim...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ahmet Emre,ekonomik ve sosyal olarak Turkiye yasanilacak bir yer mi sence artik.Issizlik diz boyu,ulkenin polisi-askeri birbirini kirmaya basladi,dolandiricilik-hilebazlik aldi basini gidiyor,millet devlet icin calisiyor.Anadolonun guzelligine belki cogu kimsenin itirazi yoktur ama yuzyillardir insanlar yasarken sirf anadolu guzel diyemi anadoluda yasadi sence.Insan dogdugu yerde degildir,doydugu yerdedir.Mezun olduktan sonra issiz bir sekilde evde otur bakalim,al karsinada anadolunun guzelligini cik balkonuna cayini ic.Kim sana yasamini idame ettirmek icin para verecek.Tabi ailen Sabanci,Koc degilse.
    haklısın arkadasım da benim demek istedigim biz yani ulkenin universite okuyan gençleri en azından çevremizdeki insanları bilgilendirerek en azından bunu yaparak bu ülkenin gelişimine biraz olsun katkı saglayabiliriz bundan 20 sene sonra bu ülkein önemli mevkilerinde biz olacagız
    bunu diyorum
    onun dışında tarihi olmayan yerel yiyecekleri yerel kültürü olmayan biyer benim için ülke degildir burası sadece para üzerine kurulmuş biyer
    ha şu var güzel para kaanırsın eglenirsin ama ben inanmıyorum ki amerikada insanca yaşayamazsın benim kendi görüsüm her görüse de saygılıyım

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı yakisikli_bebe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesele abd iyi türkiye kötü meselesi degil
    hepimiz ülkemizi özledik ve bana sorarsanız ne kadar kötü olsa da ekonomik ve sosyal olarak ben yine ülkemi tercih ederim
    ama bizler üniversitelerde egitim gorenler abd'yi gormus ve burda calısmıs olanlar ulkemize katkı saglıyacak olan bizleriz burda gorduklerımızı ulkemizde insanlarla paylasarak ve her birey olarak elimizden geleni yaparak ülkemizi amerıkadan cok daha ustun bi yere donusturebiliriz
    sonuc olarak bıze anadoludan baska guzel yer yoktur diye dusunuyorum aksı olsa yuzyıllardır orda yasamazdık di mi?
    Herkes bu fikirde. Amac ulkemizin cennet olmasi. Ama bi gercekte var ki -seninde soyledigin gibi- calisarak, ugrasarak birseyler yaparak ulke abd den daha iyi bi yer haline gelir. Ama suan olarak abd den iyi degil. Abd daha yasanilasi.

Herkes el verip calissa bile bi 200 yil boyunca toparlanmak zor gibi. Bu kadar sorunun cozulmesi falan. Ki herkesde boyle bi elveride olmayacagi bu sure iki katina cikar. Ayrica sen yapici olmaya calistikca yikici olmaya calisan milyon tane guc olacak tr icin. Bunlarda sureyi daha fazla artiracak.

Ya millet cok iyimser yada ben cok karamsarim. Ama boylu boyuna dusununce ben kendime hak veriyorum.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

belli konularda haklısın ama cok kötümsersin
    200 yıl cok uzun bi sure ben 40 yıl diyorum
    ki en yakın örnek almanya
    ve bunun olması için tek yol çalışmak ve çalmamak bunun kolay olmadıgını biliyorum
    ama zor diyerek de hiç başlamamak ne kadar dogru?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ama surasi kesin ki Usa da kimse kimsenin gozunun yasina bakmiyor ..hava yagmurlu managera diyorum beni eve birak parasini vercem tmm diyo ama bisikleti alamam diyo bana giciklik olsun diye gunluk 3 usd yol parasi cebe indiriyolar zaten managerler ama ben bisiklet aldim para vercek goz var mi bende buyuzden..yoksa iste se atar bagaja..dedim tmm git ben yagmurun dinmesini bekliycem..bi gun de yine bisikletle geliyorum sehirler arasi yolda cok suamistim nasil sicak anlatamam bi adamla bi kadin gordum elinde bardak vardi adamin su iciyodu dedim biraz su verebilirmisiniz dedi geldigin yoldan geri git 2 mil orda benzinlik var istese elindeki bardagi ya da gidip evden bana biraz su getirebilir halbu ki ..daha birsuru basima gelen sey var yazsam sel olur ..ha kimse kimsenin babsinin oglu degil yrdm etmek zorunda degil orasi dogruda herseyde de para mi konusur abi ya hic mi duygu yok ansni satayim..!!! iste bu konuda USA cok kotu memleket insani gibisi yok! ..ama genelde herkes boyle mantik konusur duygu yok isin icinde iyi insanlar da yokmudur tabi ki de vardir.The new yorker otelinde oryantasyondan sonra is vereneme tlfn acip yarin Hudson sehirine geldigimde beni almasini soylemek icin tlfn accaktim ama bi turlu ankesorlu calismadi daha dogrusu calisti ama bakiyem hemen bitti bu mezun cartin da sidi agzimi acmak istemiyorum neyse bi siyahi otel calisani yanima geldi endiselenme dedi cep tlfnunu cikardi araddi ve bana verdi ben de heyecanliydim konustum biraz da soyadim uzun oldgu icin hecelerken zorlandim sonra adam bana ver dedi tlfnu verdim benim yerime is verenimle konustu ve yarn gelecegimi soledi kisacasi yrdm etti saolsun ..
    Konu sucre tarafından (28-07-2010 Saat 04:40 AM ) değiştirilmiştir.
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

burda tam olarak neyin tartışması dönmekte anlıyamadım..ilk mesajdan cıkan anlam amerika kötü türkiye iyi..bu arkdşn kişisel görüşÃ¼dür..bunun üstüne tartışmaya girmenin anlamı yok ki..bana görede abd iyi türkiye kötüdür..kimine göre izmir iyi istanbul kötü kimine göre istanbul iyi izmir kötüdür..bunları tartışarak nereye varılabilr anlıyamadım..

ayrıca manhattan nın dedigi gibi her yerin iyi yanı kötü yanı var iyi insanı var kötü insanı var..

Mesela sucre başına gelenleri anlatmış ve bu adamlarda insanlık yok anca parayı düşÃ¼nyorlar demiş..burda 3 oteln manageri ben işin ortasındayken arabayla beni alıp yemege götürp bi daha calştıgım yere bırakıyor haftada en az bir kez yapıyor bunu..elimi cebime attıgımda paranı sakla sana lazım o diyor.ne oldu şimdi sucre yalancı mı oldu yada amerikalılar iyi mi oldu bu örnekle? hayır..havaalanına ilk indigimde vay müslüman kardeşm diyip 100 dolar kazık yedigim filistinli adamı görünce filistnliler kötü mü oldu? hayır!

amerikanın iyi veya kötü oldugu konusnda sonuca varılamaz ama sonucuna varlcak şey adamların hayat standartının bizden yüksek oldugudur..

saygılar.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks