Work and Travel
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 68 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 68 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Konuşma yeteneğimiz ne kadar olmalı

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

work and travela gitmeden önce benm de en büyük korkum havalanına indikten sonra ne yapacağım ve çalışacağm yere ilk gidişimdi. ya ordaki insanlarla anlaşamazsamm diye endişe ediyodum ama hiç de korktuğum gibi olmadı. zaten havalanından sonra ne yapacağınızı öndeden biliyo olursunuz, o konuda sıkıntı olmaz. işverenle ilk görüşmenizde de korkmaya gerek yok. zaten onlar wat öğrencisi alırken bizim çok iyi ingilizce seviyemiz olmadığını biliyolar. onlar için asıl önemli olan şey işi kaytarmadan yapmak. onu gördükten sonra dilinizde probleminiz varsa bile size karşı çok anlayışlı olurlar. bunun dışında dili geliştirmek için tavsiye edebileceğim şey, saçma konularda da olsa insanlarla konuşma fırsatları yaratın. örneğin marketten bi şeyler alırken çevrediki insanlar arkadaşınızla konuştuğunuz dili ilk kez duyduklarından nereli olduğunuzu merak ederler. bu çok sık başıma gelen bi şeydi. herkes ispanyolcaya alışık. bizim tip de onlara benziyo ama dil bambaşka. hemen orda o kişiye ingilizce bi şey sorun, sonra kendiliğinden geliyo herşey. öğrenci olduğunuzu amerikaya yeni geldiğinizi, dilinizin iyi olmadığını da ekleyin. o zaman daha bi anlayışlı oluyolar.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Muzo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya arkadaşlar kaç yıl daha past tence simple tense göreceksiniz ? Onları ögrenin lisede.

Ben idda ediyorum ki 1 yıllık hazırlık bitirmiş biri ile 1 yıl yurt dışında çalışmış/bulunmuş birisi ile arasında dünya kadar fark var.

Her ikisinide koyalım bir ingilizin önüne bakalım sohbette kimler yön veriyor.

Diğer bir faktör var hazırlıkta genel olarak senin gramerin iyi olur yurt dışında çalışnında olur ama okuyanın kadar degil. Kişiden kişiye değişir bu. Oluruna bırakıcaksın işi arkadaşım ne olursa olsun diyeceksin
    Senin dediğin çok doğru fakat benim için konuşmadan çok yazı dili önemli benim yazışmamıda o kii yapamaz bir essay yazamaz bu benim için daha önemli speaking de yapmak istiyorum.

Benim merak ettiğim sizler bir kaç yıl ard arda gidiyorsunuz parayı nerden temin ediyorsunuz ?
    Konu taylan tarafından (05-04-2010 Saat 01:54 AM ) değiştirilmiştir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

@taylan,

Biz biraz gözümüzde büyütüyoruz bazı şeyleri. Oraya gidip bizim tek kelime ingilizce bilmeyen arkadaşlarımızı görünce, yanlarında kendini ingilizce profesörü gibi hissedeceğine eminim. İngilizce pratik istiyor. Sen ne kadar atak olursan, konuşmaya arzulu olursan o kadar çabuk geliştireceksin. Buradan hiç ingilizce gerekmiyor anlamı çıkmasın tabii ki. Bana göre kişi en azından temel ihtiyaçlarını giderebilecek düzeyde ingilizceye sahip olmalı. ( Örnek olarak : "Adres sorma, yemek, içmek" vs ) Parayı nerden temin ediyoruz konusuna gelince.. İlk gidişten sonra diğer gidişler pek masraflı olmuyor. Self olarak gidebilirsin.. Pasaport için tekrar para ödemene gerek yok vergi iadelerini alıyorsun vs.. ve bir dahaki senenin parasını karşılayacak düzeyde verdiğin parayı geri kazanabiliyorsun çoğu zaman.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

dogru soyluyorsun paralar cok ama tecrubeli oldukca vergi iadesidir self olarak gitmedir bu sekilde masrafalri kisiyorsun. sonraki seneler gitmek daha kolay oluyor...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

olum özgür burdamı yaşıyorsun lan
    I have dream about this day boys and its going to be legendary. Together we will own this city, anytime a girl wants to get back at her ex-boyfriends we'll be there, anytime a girl wants to solve her father issues through promiscuty and binge drinking we will be there! Anytime a bachelorette party drives through the city in a limo sticking their heads out sunroof shouting "what's up newyork?" we will be what is UP Newyork!

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Ben annemden aldım parayı ama her yıl ortalama 2 bin dolar okula kendim veriyorum.Bunu çalışarak yapıyorum bu yıl ilk kez gidecegim için önceden bir hazırlık yapmamışdım. Ailden aldım parayı.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Ben henüz gitmedim ama şöyle bir yorumda bulunacağım; geçenlerde facebooktan geçen sene bizim gideceğimiz iş yerine gitmiş olan Türkler ile iletişime geçmeye uğraşıyrdum Nihayet birini buldum, kendisi Eğlence Parkında Game Operator olmuş, aslında en azından basit diyalogları bilmen gerekiyor. Ama arkadaşın hiç mi hiç İngilizce'si yokmuş gerkeçten de belli ediyordu. Ama buna rağmen hiç sorun çekmemiş, bir sürü Amerikalı ile anlaşmış, fotoğrafları gayet samimiydi yani.

Bence "ben yapamam abi sorun çekerim" düşÃ¼ncesini kafadan silmek yeterli. Bir de gitmeden önce çevrenizdekiler ile İngilizce diyalog kurun, az olsun, basit olsun ama öz olsun. Ben birlikte gideceğim kız arkadaşımla İngilizce mesajlaşıyorum ve canımız istediğinde İngilizce konuşuyoruz örneğin. Kendisi bayağı bir iyi bu konuda YDS sınavında Türkiye derecesi lan biri, ona rağmen hatalar da yapsam da ufak tefek çekinmiyorum pek. Hatta kendisinin korkusu bu konuda biraz daha fazla diyebilirim.

Bence kendine güvende bitiyor olay.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi benim ingilizcede berbat valla hic hazrlık okumadım düz liseden cıktım..
    fuarda amerikalı ablayla bi ingilizce konuştum odadakiler şok oldu
    ya yanımdaki ögrencide inglizce konuşuo ama sessiz sessiz hani bilemeyince bagrırsın ya ben bagra bagra anlatmaya calışıorm derdimi
    belki odadakilere rezil olmuştum ama işi almıştım
    amerikada da bagra bagra konuşan birisi görürseniz yaklaşın yanına yardım edin o ben olabilirm
    allah seni ne yapmaya yardın beni arkadaşım yaa

Alıntı Bellagio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşveren zaten alışık wat öğrencisine,
    senin pek birşey söylemene gerek kalmıyacak.
    Sana ne yapman gerektiğini anlatacak ,
    sen anlamasan bile ok diyeceksin
    sonra başka bir Türkden işlerin nasıl yürüdüğünü öğreneceksin
    bravo!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)