Work and Travel
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 26 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Fotoğrafçılık Boston'da

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaşlar ben ve arkadaşlarımda bu yaz Boston'a gitcez..Massachusetts eyaletinde Sprinfield yakınlarında Six Flags ın New England daki şubesinde olcaz..ben fotoğrafçı olanlara pek rastlamadım ve gerçekten deneyimi geçirmiş birisiyle konusayı çok istiyorum fazla tercih edilen bi iş değilmidir yoksa..bilgilendirin şu acemi watçıyı

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı bk88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben ve arkadaşlarımda bu yaz Boston'a gitcez..Massachusetts eyaletinde Sprinfield yakınlarında Six Flags ın New England daki şubesinde olcaz..ben fotoğrafçı olanlara pek rastlamadım ve gerçekten deneyimi geçirmiş birisiyle konusayı çok istiyorum fazla tercih edilen bi iş değilmidir yoksa..bilgilendirin şu acemi watçıyı
    @eleynia nickli kullanıcı dediğin yere geçen sene gitmiştir.. Kendisine ulaşırsan net bilgileri alabilirsin

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart SFNE-Kodak

Merhabalar,galiba beni arıyorsunuz geçtiğimiz yaz benmde içinde bulunduğum yaklaşık 15 türk six flags new england da kodak ta fotoğrafcılık yaptı. işimiz aslında zevkli ve eğlenceliydi,ama yorucu ve yıpratıcı tarafları da olmadı değil. en büyük sanssızlığımız iş yerinde cok fazla calısan olmasıydı,sanırım iki ayrı manager işe alımlarda birbirlerinden habersiz görüşmeler yapmışlar.bunun ceremesini cekmek de bize kaldı. haftada ancak 35-40 saat calısabildik,overtime yapamadığımız için de para kazanamadık, işyerinde hep bir belirsizlik söz konusuydu en son gelen grubun(ki biz haziran sonunda gittiğimiz için bu gruptaydık) new jersey deki six flags e gönderilme durumu vardı, işe başladıktan sonra 10 kişi gitti bu şekilde,biz kalmak istedik ve kaldık ama bu da sayıyı azaltmaya yetmedi. işin içeriğine gelince, park gerçekten cok büyük ve harika. sabah 10 da parkın giriş kapısında diziliyosun, içeri gelenlere fotoğraf cekmeleri için durmalarını,gülmelerini falan sölüyosun. kimileri ilgilenmiyor,kimisi duruyor falan filan.bunun yanında eğer o gün sanslıysan ofiste calısırsın,ki ana ofis dışında batman ve superman ride ları ve antika fotoğrafların çekildiği antique olmak üzere 3 tane daha ofis var. tüm gün boyunca park içinde cekilen fotoğrafların ya da ride lardaki fotografların satışında da çalışabiliyosun işte. haftada 2 gün off-day alabiliyosun, ve bu günlerde parka gelip eğlenmek sınırsız. Güneşte ön kapıda fotoğraf cekmek dışında hersey cok güzel ve eğlenceliydi. Kodakta çalışan amerikalılarda cok samimi ve sevecenlerdi,ve bizleri cok seviyorlardı. Sanırım bu gecen yıl supervisor olan bir arkadasımız bu yıl manager olucak. Ki kendisi cok toleranslı ve kafa dengidir. Gidecek arkadaşlara tavsiye ederim ama şartları bilip öyle gidin, muhtemelen bu yıl fazla olmaz işçi sayısı çünkü bunun sıkıntısını herkes cekti gecen yıl, overtime yaparsanız iyi de para kazanırsınız erken gidin mümkün olduğunca. işyeri kalmamız için Springield de bir apartman dairesi ayarlamıstı, tüm kodak calısanları aynı binadaydık, 4 kişi kalıyorduk evde gayet lükstü mutfağı,banyosu,2 yatak odası ve salonu vardı ama haftada 87.5 $ ödüyoduk.işyerine servisle gidiyorduk bunu da maaştan kesiyolardı. böyle işte,baya uzun oldu,umarım acıklayıcı olmuştur,sorularınız olursa yine yanıtlarım...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı eleynia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,galiba beni arıyorsunuz geçtiğimiz yaz benmde içinde bulunduğum yaklaşık 15 türk six flags new england da kodak ta fotoğrafcılık yaptı. işimiz aslında zevkli ve eğlenceliydi,ama yorucu ve yıpratıcı tarafları da olmadı değil. en büyük sanssızlığımız iş yerinde cok fazla calısan olmasıydı,sanırım iki ayrı manager işe alımlarda birbirlerinden habersiz görüşmeler yapmışlar.bunun ceremesini cekmek de bize kaldı. haftada ancak 35-40 saat calısabildik,overtime yapamadığımız için de para kazanamadık, işyerinde hep bir belirsizlik söz konusuydu en son gelen grubun(ki biz haziran sonunda gittiğimiz için bu gruptaydık) new jersey deki six flags e gönderilme durumu vardı, işe başladıktan sonra 10 kişi gitti bu şekilde,biz kalmak istedik ve kaldık ama bu da sayıyı azaltmaya yetmedi. işin içeriğine gelince, park gerçekten cok büyük ve harika. sabah 10 da parkın giriş kapısında diziliyosun, içeri gelenlere fotoğraf cekmeleri için durmalarını,gülmelerini falan sölüyosun. kimileri ilgilenmiyor,...
    eleynia bu işi yapmış birini bulmak öncelikle beni çok mutlu etti biraz zorlukları olmuş gerçekten de gözüm korktu desem yalan olmaz..bizim önümüzdeki iş seçeneklerinin arasında en çok yüksek saatlik ücrete sahip olan iş buydu..çalışma saatleri az gözüküyordu ama biz 2.iş yada overtime yapma istediğimiz için seçtik bakalım nolcak bilmiorum..sen overtime yapamadını belirtmişsin..buna manager mı izin vermedi acaba..bide bizde konaklama konusunda hiçbişe belli deil..işverenin sağlamadığı söleniyor ancak biz talep edersek sponsor firma bize bi kaç seçenek yollıcakmış..bu noktada sana sormak istediğim size bulunan yer önceden mi hzırdı yani anlaşmanızda böle bi koşulmu vardı..birde 87,5 dolar heralde kişi başı haftalık dır biraz saçma bi soru oldu ama pek bilmiorum bu işleri.. ya bu park agawam die biryerde gözüküyor springfielda çok yakın..biz 6 kişi gitcemiz için ev kiralamayı düşünüoruz ama nası olur bilmiorum..yani springfielddan ziyada agawamda ev kiralamamız lazım tabi..sen 2.bir iş buldunmu yada parasal sıkıntın oldumu açıkcası bunları merak etmiyo deilim ben..ilerleyen zamandada sorularım olur mutlaka şimdiden affet beni olurmu vallahi korkuorum ya eğer sorularımı cevaplayabilirse gerçekten mutlu olurum..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

öncelikle anlattıklarım yardımcı oluyosa mutlu olurum, birşeyleri bilerek gitmeniz sizin için çok avantajlı olur. Overtime konusuna gelince, haftalık çalışma saatlerini manager belirliyodu va schedule bir hafta önce asılıyodu. çalışan sayısı fazlalığından ötürü 33 saat calıstığımız hafta bile oldu. Ama mesela sabah shiftinde calıstın diyelim öğleden sonra kalmana da bazen izin veriliyodu, ya da izin günlerinde calısmana bu sayede 13 saat calıstığımız günler de olmuştur. sözleşmemizde 7.5 $ saatlik ücret görünmesine rağmen bize 8.5 $ veriyorlardı ama bu yıl yaparlar mı bilmem overtime olduğunda bu 12.5 $ saatlik oluyor. park agawam da ve spriengfield e 10-15 dk uzaklıkta servisle. haftalık ve kişi başınaydı ücret ayda 350$ kişi başına kira ödüyoduk. sözleşmemize az önce baktım da bizim sözleşmemizde iş verenin konaklamayı sağlıyacağı yazıyomuş. Agawam da ev tutmak daha cazip olabilir, bu süre de de redroof gibi motellerde kalabilirsiniz sanırım onlar haftalık daha ucuz ödüyorlardı. sorularına mümkün olduğunca cevap yazmaya calısırım,şimdilik hoşcakal...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)