Evet arkadaslar tekrar iphone topigi acilmamasi icin size yasadiklarimi ve arastirmalarimi paylasmak istiyorum...

Oncelikle 2009 senesinden bashederken iphone hemen hemen butun dunya pazarina girdigi icin kontratsiz 0 bir telefon almaniza izin vermiyor.. Al ama fiyati bu demiyor oyle bir secenek bile sunmuyor yani herhangi bir apple store a gittiginizde size verilicek cevap ` satin alamazsiniz ` olacaktir..


Peki nasil alabliriz alan nasil aldi 3g 2g ya Allahaskina 3gs in farki ne?

Simdi arkadaslar alabileceginiz tek yontem bir amerikalinin kontratinin bitirip telefonu satmak istemesiyle imkani olabilir. Bunu saglayan 2 internet sitesi var adam gibi

www.ebay.com
www.craiglist.com

ebay biraz daha resmi olani ve gittigidiyor.com un asil servis saglayicisidir. Yani gittigidiyor ne ise ebay da o dur. Acikarttirtma ile alabilmenin yaninda buy it now secenegi olanlari pesin parayi basip alabilrsiniz..Ancak,

Eger hesabiniz yeni ise size guvenmeyip surekli sizi outbid ederler. Yani teklifin uzerine cikartir satan kisi yada baskasi tarafindan.. Yani almaniz biraz zor. Ayrica %99 satan kisiler paypal odeme yontemini tercih etmektedirler..

Craiglist

Craiglist bizim sahibinden.com sitesinin biraz daha basit ve yalin halidir. Insanlar satacagi urunu yazarlar varsa resmini eklerler altina mail adresi veya tel birakirlar siz arayip anlasirsinz sonra bulusup mali teslim alirsiniz nakit olarak.. Bu biraz daha basit ve guvenli bir alisveris secimi bana gore..

Iphone 2g 2. generation diye tabir edilen durum ilk cikan iphone olmakla beraber 3g den farki internet hizinin biraz daha dusuk olmasi ve yeni generationun gelmesiyle beraber gozden dusmesi ve bununla beraber fiyatinin dusmesiyle alinavilicek bi hal almasidir. 3gden biraz daha gozle gorulur yavaslik vardir islemcisinde ama yinede canavar gibidir.. Tavsiyem cok az kullanilmis olani tercih edin..

3g internet baglantisinin 2gden biraz daha iyi olmasiyla beraber bircok uygulamanin yuklenmesine imkan saglayan bir modeldir sanirim kamerasinin pixel ozelligi daha iyidir. bununda unlocked yani trde kullanabilme ozelligi mevcuttur soyledigim sitelerde..

3gs daha yeni olan bi teknolojidir internet baglantisi ve hizi en iyisi olan generationdur sanirim 3g den bi farki yoktur bunun disinda.. Ancak bunun henuz unlocked bicimini daha gormedim olabilrimi bakmadim..


Umarim isinize yarar bu bilgiler okudugunuz icin tesekkurler..

Bu arada social security numaram var ben kontratli telefon alabilrmiyim diye sorarsaniz bu durumda IMKANSIZ dir alirsanizda basiniz agrir denemeyin derim..