Turk ehliyetin yoksa (ki benim de yoktu), hemen bulunduğun eyaletin bağlı olduu DMV ofisine giderek başvuru yapabilirsin.

Bizim otuduğumuz yer Virginia'ya bağlıydı. 2 adet farklı kimlik örneği, varsa SSN (yoksa çokta sorun olmuyor), 2 adet adres ispatı (banka hesap özetlerini kullanabilirsin). Bu belgelerle beraber gidip başvurduk, hemen sınava alınmıştık. Bilgisayar üzerinden 2 ayrı teste girdik.Test soruları motor/ilkyardım falan diildi. 1. testte sadece trafik işaretleriyle ilgili 10 soru vardı. Ama 10'unu da doğru yapmak zorundaydın 2. teste geçebilmek için. 2. test ise genel trafik kuralları, belli durumlarda yapılacaklar, hız sınırları, alkol vs idi. sanırım 25 soruydu. Burda da sadece 3 yanlış yapma hakkın vardı. Testi geçene kadar girme hakkın var ama her defasında arada 3 gün süre olmalı. (tabi bunlar virginia'ya mı özgü yoksa her yerde mi böyleydi bilemiyorum) Neyse diyelim 2 testi de geçtin, daha önce ehliyeti olmayan biri olarak sana 1 aylık 'learner's permit' denilen bir kart veriolar. 1 ay boyunca yanında ehliyetli biri varken araba kullanabilirsin. 1 ay sonra da gidip direksiyon sınavını verip ehliyetini alıosun.

http://www.dmv.org/ bu adresten bulunduğun/gideceğin eyaletin kurallarını öğrenebilirsin.