Work and Travel
Toplam 91 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ehliyet ile ilgili tüm konular burada

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Şirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danışman

Tecrübe Puanı
    18

Turk ehliyetin yoksa (ki benim de yoktu), hemen bulunduğun eyaletin bağlı olduu DMV ofisine giderek başvuru yapabilirsin.

Bizim otuduğumuz yer Virginia'ya bağlıydı. 2 adet farklı kimlik örneği, varsa SSN (yoksa çokta sorun olmuyor), 2 adet adres ispatı (banka hesap özetlerini kullanabilirsin). Bu belgelerle beraber gidip başvurduk, hemen sınava alınmıştık. Bilgisayar üzerinden 2 ayrı teste girdik.Test soruları motor/ilkyardım falan diildi. 1. testte sadece trafik işaretleriyle ilgili 10 soru vardı. Ama 10'unu da doğru yapmak zorundaydın 2. teste geçebilmek için. 2. test ise genel trafik kuralları, belli durumlarda yapılacaklar, hız sınırları, alkol vs idi. sanırım 25 soruydu. Burda da sadece 3 yanlış yapma hakkın vardı. Testi geçene kadar girme hakkın var ama her defasında arada 3 gün süre olmalı. (tabi bunlar virginia'ya mı özgü yoksa her yerde mi böyleydi bilemiyorum) Neyse diyelim 2 testi de geçtin, daha önce ehliyeti olmayan biri olarak sana 1 aylık 'learner's permit' denilen bir kart veriolar. 1 ay boyunca yanında ehliyetli biri varken araba kullanabilirsin. 1 ay sonra da gidip direksiyon sınavını verip ehliyetini alıosun.

http://www.dmv.org/ bu adresten bulunduğun/gideceğin eyaletin kurallarını öğrenebilirsin.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ya ben bugun DMV ye gittim (H2b vizesiyle geldim buraya) gisedeki gardiyan benden 2 adet kimlik gostermemi istedi. Passport ok ama baska kimligim yokki henuz, is yeri eleman kimlik kartim filan neblim akilma ne gelirse cikardim gosterdim TR den zaten birsey kabul etmiyor. (bu arada tr ehliyetim var) yeni ehliyet cikarmak istedim ama malesef bu 2 ci kimlik mevzusu sinir yapti hic bir cozum yok. SSN var ama o gecerli degilmis. Ne yapicam bilen biri bir oneride bulunsun rica ediyroum. Yer Virginia springfield mall DMV baska yere mi gitmek lazim neblim nasil olcak bu is..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı borders Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turk ehliyetin yoksa (ki benim de yoktu), hemen bulunduğun eyaletin bağlı olduu DMV ofisine giderek başvuru yapabilirsin.

Bizim otuduğumuz yer Virginia'ya bağlıydı. 2 adet farklı kimlik örneği, varsa SSN (yoksa çokta sorun olmuyor), 2 adet adres ispatı (banka hesap özetlerini kullanabilirsin). Bu belgelerle beraber gidip başvurduk, hemen sınava alınmıştık. Bilgisayar üzerinden 2 ayrı teste girdik.Test soruları motor/ilkyardım falan diildi. 1. testte sadece trafik işaretleriyle ilgili 10 soru vardı. Ama 10'unu da doğru yapmak zorundaydın 2. teste geçebilmek için. 2. test ise genel trafik kuralları, belli durumlarda yapılacaklar, hız sınırları, alkol vs idi. sanırım 25 soruydu. Burda da sadece 3 yanlış yapma hakkın vardı. Testi geçene kadar girme hakkın var ama her defasında arada 3 gün süre olmalı. (tabi bunlar virginia'ya mı özgü yoksa her yerde mi böyleydi bilemiyorum) Neyse diyelim 2 testi de geçtin, daha önce ehliyeti olmayan biri olarak sana 1 aylık 'learner's permit' denilen bir kart veriolar. 1 ay boyunca yanında ehliyetli biri varken araba kullanabilirsin. 1 ay sonra da gidip direksiyon sınavını verip ehliyetini alıosun.

http://www.dmv.org/ bu adresten bulunduğun/gideceğin eyaletin kurallarını öğrenebilirsin.
    borders sen 1 ay sonraki road teste girdinmi ? çok zorluyolar mı ? sitesinde 3 ayda en fazla 3 kez girilebiliyo gibi bişey okudum ben

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)