Arkadaşlar,

Bu haberi yeni bir başlıkta açmak istedim diğerlerinden farklı olarak. Herkesin işine yarayacak bilgiler olduğunu düşünüyorum diğer, medyaya bağlı olarak yazılmış haberlerden ayrı bir şekilde doğrudan Amerikanın Florida eyaletinde yaşayan bir arkadasın, domuz gribi ile ilgili sormuş olduğum soru üzerine yazmıs olduklarını aynen aşağıya ekliyorum...

Açıklamlar floridaya yönelik başlasada genel olarak USA ile ilgili....

Merhabalar,

Domuz gribi Amerika'da 70'e yakin kiside gorundu. Texas eyaletinde de ilk kayip verildi....
Amerika'da yayildigi eyaletler texas, New York, California, Phonix ve Kansas..

Henuz Florida'da gorulmedi ama Flroida yayilmasi en mumkun eyaletlerden biri zira cok Latin kokenli gocemn, kakck isic, hispanik ve Meksikali var....

Size tavsiyem ucakta kesinlikle hijenik agizlik takmaniz... Komik oluyorum, kimse takmiyor diye dusunmeyin. Ucaklarda hava ekndi icinde devir daim ettiginden bulasivci hastaliklar cok cabuk yayilir. New York'da aktarma yapiyorsaniz yine dikkatli olun.

Amerikalilar temiz gibi gozuken ama pis bir millettir. Niye boyle soyluyorum: Evet ter kokmazlar, her sabah banyo yaparlar. Bizim ulkemizde insanlar otobus, trende ter kokabilir,. Sik banyo yapamadigindan pis diye adlandirilmak bana gore yanlistir. Amerikalilar da temizlikte sart-surt yoktur.

Sik sik ellerini yikamazlar, yemek yemeden ve yedikten sonra el yikamazlar. Elma ile ayakkabiyi bavula yan yana torba icine sokmaksizin koyarlar.... vs....

Bundan cikan sonuc: sik sik ellerinizi yikayin. Ellerinizi agziniza, burnunuza faazla degdirmemeye dikkat edin. Amerika'da kolonya bulamazsiniz. Kolonya elleirnizi yikayamadiginiz durumlarda mikroplari5-6 saat oldurur. Sonra mikroplar tekrar aktif ale gecer. Amerika'da kolonya yerine icinde %60 alkol olan jeller (Purel markalardan biri) satilir. Ellerinizi sik yikayamadiginiz yerde bu jeller 5-6 saat temizlik ve hijen saglayabilir.

Umarim verdigim bilgiler yararlidir. Amerika'da sigortasiz doktora falan gorunemezsiniz. Acile de giderseninz bir kulak yikama $200.oo dan baslar. Turkiye'den gelirken yaninizda olurda bir nezle basgosterebilir dusuncesi ile temel anibiyotik ve nezle ilaclari yaninizda getirin.