1. Bi katkisi olacagini sanmiyorum.Sadece yurtdisina cikmis olmanin faydasi olabilir.
2. Ne kadar gelisecegi sana bagli.En kotu ihtimalle soylenenlere asina olacaksin.Cevrende ne kadar Turk azsa o kadar iyi
3. NY ta birinin ucretsiz bi kursa gittigini okumustum.
4. 08 yazinda kriz lafi yeni yeni vardi ve benim calistigim restoranda isler gecen seneye gore kotu deniyordu.Ama yine de ben beklentilerimin ustunde kazandim.Bu sene biraz daha kotu olacagini dusunuyorum.Ama hersey yolunda giderse yine gidecegim
5. Girisken biriysen ve isinde iyi cikarsa iyi para kazanirsin.Sadece isin iyi cikarsa burdaki masraflarini cikarir ustune biraz daha parayla yurda donersin.Bu isin maddi kismi.Diger yandan bircok ulkeden insanla tanisacaksin.Yurtdisi baglantilarin artacakTurkiye'nin nerede oldugunu tarif edeceksin
6. Gidecegin yere gore aldigin para ve yapacagin masraflar orantili oluyor genelde.Yani bakiyorsun alacagin para iyi ama konaklama pahali ya da tam tersi.Tavsiyem yapmayi dusundugun isleri belirleyip o isyerinin bulundugu cevreyi arastir.Dil icin garsonluk,tezgahtarlik...bunlar geldi aklima.Musteriyle birebir konusabilecegin her is olabilir.Diger islerde sen etrafindakilerle sohbet etmezsen zaten belli cumleler kullaniliyorsun.