Bir WAT oryantasyonunda ABD'de uzun yıllar yaşamış bir kişi birkaç bir şey anlatmıştı ben de onları paylaşayım burada.
Bu abimiz alışverişten sonra kasada ödeme için sıra beklerken önündeki kişinin hemen arkasında duruyormuş, adam da sürekli dönüp buna ters ters bakıyormuş. En sonunda bizim Türk merak edip sormuş niye bakıyorsunuz diye. O da demiş ki sen turistsin herhalde bilmiyorsun, anlatayım. Hemen arkasında durmaması gerektiğini söylemiş, aralarında mesafe olmalıymış, dip dibe durmak gibi bir şey yokmuş onlarda rahatsız oluyorlarmış.
Yine bu mesafe olayıyla ilgili bir şey daha paylaşmıştı. Alışveriş yaptıktan sonra otoparkta arabasına gidiyormuş, market arabasıyla birlikte arabasına giden bir bayanla karşılaşmış. Adam yolun çok geniş olduğunu ve rahatlıkla kadının oradan geçebileceğini söylüyordu, ona rağmen kadın durmuş beklemiş. Yine orada kadın bir laf atmış sen turistsin galiba gibisinden, yok efendim neymiş yol geniş olacakmış oradan çekilmesi lazımmış rahat rahat geçecekmiş vs.
Yani bu mesafe olayına dikkat etmek lazım sanırsam. O değil de Amerikanlar gelse de bi' 500t'ye binse neler olur acaba merak ediyorum.
Bookmarks