Merhabalar değerli arkadaşlarım , büyüklerim.Bu siteyi 2-3 senedir takip etmekteyim.

Geçen ay ailemle birlikte bir karar aldık daha doğrusu bir bilgi öğrendik.Öğrendiğimiz bilgiye göre 2 yıllık okuyanlar yurt dışında 4 yıllığa tamamlıyabiliyorlarmış.
Bunun üzerine hemen Ankara'daki Atlas Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığına giderek gereken bilgileri aldık.Henüz okulumun 1. sınıfındayım.Derslerim fena sayılmaz ortalamam 3'ün üzerinde.Amerika'ya ilk 10 ay için dil eğitimi alacağım fakat şuan İngilizce bilgim Elementary seviyesinde.Seneye kadar yaza bu seviyeyi Pre-Intermediate ' e çıkarmayı düşünüyorum.Şimdi aklımdaki bazı sorulara cevap arıyorum eğer yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

- Elementary , Pre-Intermediate seviye ile vizeyi nasıl alacağım ? Amerika'ya dil okuluna gidiyorum denildiğinde herhangi bir ayrıcalık tanıyorlar mı ?

- Vizeyi kaç aylık veriyorlar ?

- 10-14 aylık bir dil kursuna gitmeyi planlıyorum bunun sonrasında oradaki okullara başvuru yaparak lisansımı tamamlamayı düşünüyorum fakat bu 10-14 aylık dil kursu bana avantaj mı dezavantaj mı sağlar ? Sıkıntı olabilir mi ?

- Amerika'da ev kiraları hangi fiyat aralığında ?

- Hem okuyup hemde çalışmak istiyorum fakat kaçak olarak Bu eğitim danışmanımın dediğine göre olabilir miş...

- Yaklaşık dil okulu ve üniversite ile 3 yıllımı orda geçireceğim bu 3 yıl içerisinde Türkiye'ye dönmeden pasaport ve vize işlemimi orada halledebilirmiyim ?

- Daha sonrasında Amerikan vatandaşlığı almayı düşünüyorum bu nasıl gerçekleşebilir ?

Aklımdaki sorular henüz bu kadar şimdi neden bunları danışmana sormuyorsun derseniz arası bayağı bir mesafeli açıkcası gitmeye üşendim hemde farklı kişilerden de bilgi almak istedim.