manhattan Nickli Üyeden Alıntı
-Vizeyi alinca 5 yillik olacak ama 5 yil kalamayacaksin.
-En erken okul baslamadan 1 ay once abdye gidip, okul bittikten sonra 1 ay daha kalabilirsin.
-Vizeni uzatabiliyorsun. Ben dil okuluna gitmistim ny'de. 10 haftalik kurs almistim. istiyorsan uzatalim demislerdi.
-Kaplan cok pahali. Bence gereksiz. Ny de haftaligi 100$ olan kurs bile var. Kaplan da ucret 300$ olmasi lazim. Zaten gunde 4 saat ders goruyorsun. Fiyat 3 kat artiracak kadar nasil bi kalite farki olabilir ki. Ki derslerin cogu zaten birebir kisilerle egitim. Kitaptan konuyu isleyip arkadasinla sohbet yapiyorsun. Gereksiz yere 300$ yermis olacaksin. En az ny ayarinda 150-200$ lik kaplandan daha kaliteli okullar bilebilirsin.
-Haftalik 20-25-30 saatlik egitimler f-1 vizesi oluyor. Sende f1 vizesi alacaksin %100.
-Kaplani secince konaklama olarak manhattandaki yurdu oneriyorlar. Aylik 1000$dan pahaliydi yanlis hatirlamiyorsam. Orada kalma. Daha ucuza yerler bulabilirsin.
-Ayrica 24 hafta dil egitiminde bence sIkILIrsin. Ingilizcen okulda %25 gelisiyorsa, sokakta pratik yapa yapa %75 gelisiyor. Okulda zaten normal tr de olan kitaplardan ders anlatiliyor. Fazla bi ekstresi yok.
-24 haftayi pesin verme. Cogu okul taksit yapiyor. En kotu 3 kur parasini pesin ver (12 yada 15 hafta yapiyor) Kalanini orada odersin. belki begenmedin okulu veya baska bi yere gecmek istiyorsan degisim yaparsin.
-Master vb. univle alakali birsey dusunuyorsan gitmeyi istedigin okulun dil okuluna yazilirsan faydana olur. Hem campus ortami hemde onceden ortama ayak uydurmus olursun. Ayrica okullar ingilizce yeterlilik sinavi yapiyor, dil okulunda basarili not almissan o sinavi olmuyorsun diye biliyorum (degisiklik gosterebilir)
-Ingilizce seviyen nasil. Intermedite duzeyindeyse 24 hafta cok fazla bence.
Bookmarks