Work and Travel
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: @aCHeRoN (Pleasanton Ave. / CA) 2009

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Thumbs up @aCHeRoN (Pleasanton Ave. / CA) 2009

Herkese yurekten merhaba'
    28 haziran sabahi saat 2'de evden cikmam ile basladi USA yolculugum.Saat 05.50 de istanbul'dan amsterdam'a uctum..3.5 saat suren guzel ama geceden uykusuz oldugum icin cok farkli gecen bir yolculuktu..Amsterdam'da hava genelliklede oldugu gibi sisli ve bulutluydu.Pilotumuz neredeyse mukemmele yakin bir inis yapti.Oyleki indigimizde bile halen havada oldugumuzu saniyordum.Amsterdam'da aktarma icin 2 saat kadar bekledim.Burada ilk ucaktaki gibi fazla olan Turk ogrenci sayisi azalmisti cunku herkes kendi ucagi icin farkli kapilara yonelmisti.

2 saat sonra siranin en onunde yerimi alarak kontrolden gectim ve ucaktaki yerimi aldim.Ucagim Boeing 747 tipi oldukca buyuk bir ucakti. Yerim Turkiye'de iken Check-in isleminde soylemeyi unuttugum icin koridordaki 4 siralik koltugun ortasindaydi..Boyum 1.85 cm ve ben neredeyse rahatlikla oturabildim.Ucak havalandiginda gozlerimi tv'den alamiyordum cunku ucak hizla yukseliyor (12000 mt) ve hizlaniyordu (1000 km/s belki daha hizlidir ben gorememisimdir) Hostes sayisi 4 yada 6 idi.Guler yuzlu ve bir dedigimi ikiletmeyen' bilete verdigim 1864 tl'yi hak edecek cinsten yemekler ickiler ve ikramlar vs.. Uyku sorunu yasadigimi siddetle dile getirebilirim, uyumak gercekten benim icin cok zor oldu. 11 saat suren Amsterdam-San Francisco yolculugumda zaman zaman kalkip ucagin icinde dolastim, cogunlukla portakal suyu ve nescafe icerek zinde kalmaya calistim.Cunku ne yaptiysam bir turlu uyuyamadim(en fazla 3-4 saat uyumusumdur) Ucakta fazlasiyla ispanyol vardi, sanirim bir gezi yada organizasyon icin Usa'a gidiyorlardi. Ucakta dil okulu icin Usa'a giden biriyle tanistim hosbes muhabbet ama nereye kadar?? Arka tarafta cam kenarina gecerek son bir kac saati disariyi izleyip fotograf cekerek gecirdim.Usa saatiyle saat 13.30 da karaya ayak bastim. Ve kendime dedimki iste macera basliyor..Daha sonra Usa ve diger vatandaslar icin ayrilan kontrol noktalaraina yoneldim..Ilk baslarda cok sira var gibi gozuksede ufak tefek kaynak yontemleri ile on siralara geci verip, beklemeye basladim.Sira ban geldiginde vise alirkende oldugu gibi heyecan sifirdi..Daha sonra memur ben cagirdi ve ne okuyorsun? nerede calisacaksin? ve de Turkiye'nin ekonomisi ne alemde? sorularini gulumseyerek cevapladiktan sonra islem bitti ve ucus numaram ile ayni olan bagaj alma bantina yoneldim. Bagaji aldiktan sonra cikisa yoneldim, patronum Michael ve karisi Sandi beni bekliyorlardi..Bulusmanin ardindan Turkiye'yi arayabilmak icin izin istedim ve telefon edip evdekilere iyi oldugumu haber verdim..Daha sonra Amerika maceram tam anlamiyla basladi...
    San Francisco hava alanindan harika bir araba ile ayrildik (8 silindirli 3.5 motorlu harika bir kamyonet) Daha sonra kaldiklari yere gittik.(yaklasik 30 dakika surdu) Vee iste o anda olan oldu oda nesi????? Yuzlerce karavanin oldugu mukemmel bir park Karavana yerlestikten sonra buraya 5 dakika mesafade olan festival alanina dogru yola ciktik..Festivallerde calisan biri patronum..Buyuk bir tiri var ve tir restorant haline geliyor Uykusuz ve yorgun sekilde ise basladim denebilir' ama hata bende ona iyi oldugumu ve sorun olmadigini soyledim 2 saat ufak tefek isleri halletikten sonra karavana geri donduk..Hemen dus alip uzandim..Ama o da nesi??? bir laptop ve interneti var tabi hemen izin isteyip basina gectim ve basladim gezinmeye(SEVIS'i UPDATE ETTIM) ve bir kac mail attiktan sonra uyudum

Dunde San Francisco'nun altina ustune getirdik..Gez dolas canim cikti bile diyebilirim..(2 gunde 900 fotograf cektim)

Off be yetti ama hee amma cok yazdim..Canim sikildi ve vaktimi siz dostlarimla paylasmak istedim..

Eeee peki simdi ne yapiyorum gunesin batisini izledim elimde nefis bir meksika birasi..Patronum ve onun arkadaslariyla muhabbet ediyorum.Ingilizce seviyem cok iyi olmasada espiri yapabiliyorum..Bana hangi birayi seviyorsun diye soranlara ise ''beer is beer" diye yanit veriyorum ve gulmekten yikiliyorlar
    American Dream dedikleri bu olsa gerek !!!

Take care of yourself, See You Soon..
    Konu aCHeRoN tarafından (01-07-2009 Saat 07:55 AM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Güzel baslayanları gördümce seviniyorum. Acaba patronun beni de alır mı SFO hava alanından ? Ucakta ben de birkac foto cekmek istiyorum ama inis/kalkıs haricinde sadece bulut oldugu icin pek de eglenceli gelmiyor. İnis/kalkısta da foto cekimine izin vermiyorlar zaten KLM in servisleri ucaklarına gelirsek onlar da gayet iyidir, test etmistim önceden. Galiba bu sefer de KLM veya NWA dan alıcam bileti. Karavanlardan dolayı festival isleri vs cok tercih edilmiyor galiba ama senin icin eglenceli ve bol kazanclı gececegini düsünüyorum. En azından patronun, Abd li arkadaslarınla eglence bol olacak Hadi hayırlı olsun...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı yakuza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel baslayanları gördümce seviniyorum. Acaba patronun beni de alır mı SFO hava alanından ? Ucakta ben de birkac foto cekmek istiyorum ama inis/kalkıs haricinde sadece bulut oldugu icin pek de eglenceli gelmiyor. İnis/kalkısta da foto cekimine izin vermiyorlar zaten KLM in servisleri ucaklarına gelirsek onlar da gayet iyidir, test etmistim önceden. Galiba bu sefer de KLM veya NWA dan alıcam bileti. Karavanlardan dolayı festival isleri vs cok tercih edilmiyor galiba ama senin icin eglenceli ve bol kazanclı gececegini düsünüyorum. En azından patronun, Abd li arkadaslarınla eglence bol olacak Hadi hayırlı olsun...
    Tesekkurler Yakuza Sanada iyi tatiller' iyi calismalar ve bol kazancli guzel gunler burda hersey yolunda su anda ogle arasina girdim daha dogrusu patron zorla disari atti bende arka tarafa gecip pc'ye oturdum
    İnancımızdan şüphe duyanlar, O gün geldiğinde anlayacaklar.. uA|KaЯŞı lıksız bir sevda bizimkisi..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

çok güzel bir başlangıç olmuş umarım hep böyle devam eder bu arada biliyorum kalkışlarda yasak ama ben hem fotoğraf hemde video çektim
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Güzel başlamışsın, adına sevindim. İnşallah hep böyle devam eder. Yolun düşerse Santa Monica'ya da bekleriz

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı ngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel başlamışsın, adına sevindim. İnşallah hep böyle devam eder. Yolun düşerse Santa Monica'ya da bekleriz
    isten basimizi kaldiramioruz kii gezmeye vaktim yok gibi bisi
    iyimi kotumu siz karar verin artik davetin icin tesekkurler ngn bende beklerim buyur gel..
    İnancımızdan şüphe duyanlar, O gün geldiğinde anlayacaklar.. uA|KaЯŞı lıksız bir sevda bizimkisi..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks