Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İnsanlarla ilk münasebetlerde dikkat edilecek hususlar

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart İnsanlarla ilk münasebetlerde dikkat edilecek hususlar

Yine bir kültür farkından kaynaklı yaşanabilecek sorunlardan bir tanesi tanışmalar ve ilk muhabbette vereceğimiz izlenimdir. Son derece iyi niyetle söylediğimiz sözcükler hakaret olarak algılanabilir, bazı hareketlerimiz bizi yanlış tanıtabilir, espiri yaptığımızı zanneder ama kimseyi güldüremeyebiliriz. Türk algısı diye bir durum var, çoğu -cahil- Amerikalı veyahut Avrupalının gözünde Türkler Arap zannedilir. Haklı oldukları kısımlar olsada bu durumları temsil etmeyen üniversite eğitimi almış gençleriz sonuç olarak, ülkemizin bozuk imajını bir şekilde düzeltmek insani bir görev belkide.
    Herneyse sosyal olguları bir kenara bırakırsak orada yalnız kalmamak için nelere dikkat etmeliyiz, bizi yanlış tanıtabilecek hal ve hareketler nelerdir, patronumuzla ilişkimiz nasıl olmalıdır, sosyal bir ortamda biriyle tanışırken ne yapmalı/ne yapmamlıyız.

Sonuç olarak biz Türkler çok sıcakkanlı, espiriyi seven insanlarızdır. Ancak bazı durumlarda ters tepebilir, bizi yalnızlığa götürebilir bu hatalarımız.

Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlardan veyahut duyduklarımızdan ne yapmamız gerektiğini, ne yapmamamız gerektiğini bekliyoruz.

Mesela ben burada okuduğum birşey, küçük çocukları şirin olduğu için severiz, yanağını sıkar "hoppala" yaparız. Oradayken bunu yapmak çocuğa cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya gelmemize sebep olabilir, mutlak surette dokunmamalıymışız. Bir başkası da zencilerde bulunan kompleks, evet bekliyoruz önerileri.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

katılıyorum mesela türkler dokunmayı severek arkadaşlık kurarlar ama turistler bundan hoşlanmazlar..çok ciddiyim fiziksel olarak mesafeli olun ve her karşılaşmada öpmeye kalkmayın adamları.Çocukalara şirinlik yapmayın dokunmayın şeker vs vermeyin bundan hiç hoşlanmazlar.merhaba günaydın iyi akşamlar gibi slmları onlardan esirgemeyin slmlaşmak çok önemli orada...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ben antalyada kemerde yaşadığım için artık onları çok iyi tanıyorumm

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Şunu söyleyeyim, erkek erkeğe öpüşerek selamlaşmak Türkiye'de ne kadar normal olsa da bunu ABD'de yapmayın arkadaşlar, çoook yanlış anlaşılabilirsiniz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

heleki bazen erkekler kol kola giriyolarya samimiyetten.. çok komik bi görüntü bence...orda çok komik olur

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Çok yakın arkadaşınızla gidiyor olabilirsiniz ama "bro fist" denilen veya "hand shake" denilen şeyden öte gitmeyin. Ben de çok tasvip etmesem de Türkiye'^de çok normal olan şeyler dışarıda biraz garip karşılanıyor. Bana kalırsa biraz homofobikler.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Sosyal ilişkilerde o filmlerde gördüğünüz hareketleri olduğu gibi uygulayabilirsin hey man whats up tarzı mesela fazla cıvıtmadan.Ismarlamak olağanüstü iyi bir davranıştır bir adama birasını ısmarlarsanız sizden mükemmeli olmaz ortamda prim yaparsanız korkak çekingen davranmayın sırtışı eksik etmeyin yüzünüzden Yine erkeklerle tokalaşmaktan ileri gitmeyin yanaktan öpücük falan yine diğer türklerlede aynı şekilde halk içinde öpücük eli omuza sallama tarzı hareketlerden uzak durun.

Bayanlarla münasebete girerken çok güzelsinden ziyade pretty nice kalıbıyla sohbete başlıyabilirsiniz etkilidir.love kelimesini zaten hiç söylemiyorum keza 3-4 ay neyse love kelimesini kullanmanıza yetecek bir zaman değil kullanırsanız kız panik olacaktır amerikalı kızlar için söylüyorum.

Patronunzla olan ilişkinizi arkadşınız gibi tutun.Karşısında el ayak pence gezmeyin birşey söyledğinde koşa koşa panik içinde yapmayın rahat takılın ilk zamanlar işte hızlı calışın sonraki günler sallayabilirsiniz ilk izlenim neyse öyle kalır çünkü

sizinle beraber çalışan diğer amerikalılarn sizin patronunuz olmadğını aklınızdan cıkarmayın size iş yıkmaya calışırlarsa acıkca söyleyin ve onlardan birşey isterken istermisin kalıplı sorun soruları do you wanna bring it back tarzı.cünkü onlarda size öyle soracaktır ileri gidip dont you wanna da diyebilirsiniz bu benim tarzım biraz iğnelemeleri oluyor cünkü

markette outlette her işinizi hallederken thanks i kullanın ağzınızdan eksik etmeyin buradaki önemli nokta arkadaş ortamlarında sık kullanmamanız gerektiğidir thanks i.Sizi fazla kibar bir adam imajına sokar alkollü bir partinin ortasında thanks thanks diye takılmak

uhh şimdilik bu kadar

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Bir WAT oryantasyonunda ABD'de uzun yıllar yaşamış bir kişi birkaç bir şey anlatmıştı ben de onları paylaşayım burada.

Bu abimiz alışverişten sonra kasada ödeme için sıra beklerken önündeki kişinin hemen arkasında duruyormuş, adam da sürekli dönüp buna ters ters bakıyormuş. En sonunda bizim Türk merak edip sormuş niye bakıyorsunuz diye. O da demiş ki sen turistsin herhalde bilmiyorsun, anlatayım. Hemen arkasında durmaması gerektiğini söylemiş, aralarında mesafe olmalıymış, dip dibe durmak gibi bir şey yokmuş onlarda rahatsız oluyorlarmış.

Yine bu mesafe olayıyla ilgili bir şey daha paylaşmıştı. Alışveriş yaptıktan sonra otoparkta arabasına gidiyormuş, market arabasıyla birlikte arabasına giden bir bayanla karşılaşmış. Adam yolun çok geniş olduğunu ve rahatlıkla kadının oradan geçebileceğini söylüyordu, ona rağmen kadın durmuş beklemiş. Yine orada kadın bir laf atmış sen turistsin galiba gibisinden, yok efendim neymiş yol geniş olacakmış oradan çekilmesi lazımmış rahat rahat geçecekmiş vs.

Yani bu mesafe olayına dikkat etmek lazım sanırsam. O değil de Amerikanlar gelse de bi' 500t'ye binse neler olur acaba merak ediyorum.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı rerere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir WAT oryantasyonunda ABD'de uzun yıllar yaşamış bir kişi birkaç bir şey anlatmıştı ben de onları paylaşayım burada.
    Fulbright mezun.com oryantasyonunda hatirliyorum. Dogru mu?
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Özellikle araba kullanacak arkadaşlar yayalara çok dikkat etsinler çünkü bizdeki gibi araç üstünlüğü yok orda.yaya geçitlerinden geçerken kesinlikle durun ve yayalara dikkat edin.ben nerdeyse bu yüzden başıma iş alacaktım.yayanın beni bekleyeceğini düşündüm halbuki benim beklemem gerekiyormuş nerdeyse eziyordum adamı.arkamdan epeyi sövmüştü.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı rerere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu abimiz alışverişten sonra kasada ödeme için sıra beklerken önündeki kişinin hemen arkasında duruyormuş, adam da sürekli dönüp buna ters ters bakıyormuş. En sonunda bizim Türk merak edip sormuş niye bakıyorsunuz diye. O da demiş ki sen turistsin herhalde bilmiyorsun, anlatayım. Hemen arkasında durmaması gerektiğini söylemiş, aralarında mesafe olmalıymış, dip dibe durmak gibi bir şey yokmuş onlarda rahatsız oluyorlarmış.
    Bu resim mesafe olayına açıklı getirir sanırım herkes için.

http://westsidetoastmasters.com/reso..._distances.jpg

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı captain89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fulbright mezun.com oryantasyonunda hatirliyorum. Dogru mu?
    Evet Mezun.com'un sahibiydi sanırsam

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sosyal ilişkilerde o filmlerde gördüğünüz hareketleri olduğu gibi uygulayabilirsin hey man whats up tarzı mesela fazla cıvıtmadan.Ismarlamak olağanüstü iyi bir davranıştır bir adama birasını ısmarlarsanız sizden mükemmeli olmaz ortamda prim yaparsanız korkak çekingen davranmayın sırtışı eksik etmeyin yüzünüzden Yine erkeklerle tokalaşmaktan ileri gitmeyin yanaktan öpücük falan yine diğer türklerlede aynı şekilde halk içinde öpücük eli omuza sallama tarzı hareketlerden uzak durun.

Bayanlarla münasebete girerken çok güzelsinden ziyade pretty nice kalıbıyla sohbete başlıyabilirsiniz etkilidir.love kelimesini zaten hiç söylemiyorum keza 3-4 ay neyse love kelimesini kullanmanıza yetecek bir zaman değil kullanırsanız kız panik olacaktır amerikalı kızlar için söylüyorum.

Patronunzla olan ilişkinizi arkadşınız gibi tutun.Karşısında el ayak pence gezmeyin birşey söyledğinde koşa koşa panik içinde yapmayın rahat takılın ilk zamanlar işte hızlı calışın sonraki günler sallayabilirsiniz ilk izlenim neyse öyle kalır çünkü

sizinle beraber çalışan diğer amerikalılarn sizin patronunuz olmadğını aklınızdan cıkarmayın size iş yıkmaya calışırlarsa acıkca söyleyin ve onlardan birşey isterken istermisin kalıplı sorun soruları do you wanna bring it back tarzı.cünkü onlarda size öyle soracaktır ileri gidip dont you wanna da diyebilirsiniz bu benim tarzım biraz iğnelemeleri oluyor cünkü

markette outlette her işinizi hallederken thanks i kullanın ağzınızdan eksik etmeyin buradaki önemli nokta arkadaş ortamlarında sık kullanmamanız gerektiğidir thanks i.Sizi fazla kibar bir adam imajına sokar alkollü bir partinin ortasında thanks thanks diye takılmak

uhh şimdilik bu kadar
    Bunlar iyiydi, teşekkürler. Eminim ki faydalı olacaktır bunlar bize, gittiğimizde elbette ki öğreneceğiz ancak bunları bilince daha kolay uyum sağlarız, bu yüzden eksik etmeyin bu tür bilgileri

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Ben bu espri muhabbetlerini merak ediyorum. Amerikan espri anlayışı gerçekten filmlerdeki gibiyse vay halimize. Nasıl davranmamız gerekiyor onlar kendi çaplarında bir espri patlatınca? Gülüp geçmek mi lazım yoksa ciddi takınıp gerçek duygularımızı mı göstermeliyiz?
    Konu rerere tarafından (31-05-2012 Saat 03:49 AM ) değiştirilmiştir.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Mesafe konusunda Türkiyeyle farkı yok ona takılmayınız boş bir dükkanda sırada tek bekleyen bir adamın dibine kadar girmek dünyanın hiç biryerinde uygun bir davranış değildir keza.Normalde Hannaford gibi yerlerde rastlayacağınız uzun kuyruklarda milletin dipdibe durduğunu göreceksiniz.

Trafik konusu önemli ona da deyineyim.Arabalar arası mesafe cok önemli orada.Bir araba hareket ediyorsa ona en yakın 1 araba mesafesinde olmanız lazım ister yaya olun ister arabada.Yukarıdaki parktan cıkan kadın örneğinde olduğu gibi seyir halindeyken de aynı adamın arkasına yanaşmak ciddi anlamda tacize girer aynı şekilde araba sollamakta öyle.Yayaysanız yaya gecidi dışında yola atlamanız adamların ceddine sövmeniz anlamına gelir öyle bakarlar yüzünüze Işıklar gecitler çok önemli ilk haftalar yolda yüreyemeyebilirsiniz o kadar diyorum.

Bisiklet sürüyorsanız ışık takmanız lazım polis durdurup yüzüstü yere yatırabilir yoksa sizi yaşadım biliyorum kaldırımda yürürken dikkat edilmesi lazım ABD liler yandan arabayla gecerken bağırmayı korkutmayı küfretmeyi severler.Bu duruma yapacağınz tek şey araba uzaklaşırken dikiz aynasından görmesi umuduyla arkasından orta parmak göstermek olacaktır

Arkadınızın arabasındayken şurada dur ben inerim tarzı bir durum sözkonusu değil söyliyeyim parka girer durur öyle inersiniz türklük yapıp mazot parasını aklınıza getirmeyin

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

yöreden yöreye değişiyor toplumsal kurallar ben otobanda bisiklet sürdüm karanlıkta da sürdüm sorun çıkmadı karşıdan karşıya geçiyordum ışığa falan bakmıyorum yola atlıyorum hemen arabalar duruyordu sadece ben yapmıyordum çoğunluk böyleydi

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

amerikaya gittiginizde kendiniz gibi olun.. amerikada yuzlerce milletten milyonlarca insan var onlar bu cesitlilige aliskinlar.. ondan rahat olun sizi yanlis bile taniyor olasalar sizin yapacaklarinizla bu normale kolayca gecer ki .. watcilarin gittigi isler ve cevrelerde gectigimiz yillarda Turkle var olmustur.. ondan sorun olmaz.. dua edin ki sizden bi onceki yil pisligin biri gitmemis olsun size karsi tutumlari degisik olabilir bu yuzden.. sizin oradaki davranislariniz direk sizi cok etkilemese bile bi sonraki sene gidecek diger Turk watcilari cok etkileyecek.. isveren Turk watci almayabilir ya da ordakiler gelen Turk watcilara ktu davranabilir..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

O şaka ve espri konusunda tamamen cool davranın, gülün geçin bence, toleranslı olmaya çalışın canınız çok sıkılmadıkça, çünkü mesela bana eşek şakası gibi gelen birşey onlar için gülüp geçilecek bi durum oluyor çoğunlukla, bütün bu bahsedilenlere alışmanız 1 hafta bile sürmez gerçi
    Ah! küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap;
    Bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılap! NFK

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)