Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika'ya gitmenin yolları acil

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation Amerika'ya gitmenin yolları acil

merhaba arkadaşlar ben şuanda lise 2.sınıf öğrencisiyim 18 yaşından küçüksün ne alaka demeyin acil yardımlarınıza ihtiyacım var Amerika'ya gitme fikrine karar vereli yaklasık 2 hafta oluyor kesinlikle kararlıyım bu yüzden üye oldum.Amerika'ya gitmek için Wat ile gittiğimiz zaman belirli bir süre varmı ? ben orada yasamak istiyorum bunun için vatandaslık basvurusu nasıl yaparım üniversiteyi orda okusam yıllık 10000 dolar veremem ben burs varmıdır bunları bilen orada oturan varsa acil cevaplarınızı bekliyorum şimdiden herkeze teşekkürler

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

"I see myself in you, kid."

Geçti içimden ama herkes gibi derim ki bekle biraz

Son sınıfta YES programı (Youth Exchange and Study Program) ile ek 1 sene daha lise okuyabilirsin Amerika'da. O da sana orada çevre edinmek için bir şans olur. Aynı zamanda Türkiye'deki üniversiteni dondurmuş olursun. Bir kaç arkadaşım yapmıştı böyle. Ama dilcilerdi. Sınavı da epey zordu sanıyorum. Devlet karşılıyor bu arada tüm masrafları.
    Ünide de WAT yaparsın. Cilası olur

edit:
    Yes hakkında biraz daha araştırma yaptım. Lise dönemi içinde de gidebiliyormuşsun. Bir ailenin yanına gönderiliyorsun.
    Ama lisenin Anadolu, Fen veya Özel bir lise olması gerekiyor..
    Konu JazzL tarafından (21-12-2011 Saat 02:43 AM ) değiştirilmiştir.

When you want something in life, you just gotta reach out and grab it.. ~ A.Supertramp.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

çok teşekkür ederim benim ,ingilizcemd suanda iyi daha önce dil kurslarınada gittim önceden iletişim kurabilir derdimi anlatabilirim suanda Türkçe-Matematik okuyorum eğer dediğiniz gibi bir yöntem varsa gözümü kırpmadan 11.sınıfta Dil bölümüne geçebilirim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı hat3se7en Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok teşekkür ederim benim ,ingilizcemd suanda iyi daha önce dil kurslarınada gittim önceden iletişim kurabilir derdimi anlatabilirim suanda Türkçe-Matematik okuyorum eğer dediğiniz gibi bir yöntem varsa gözümü kırpmadan 11.sınıfta Dil bölümüne geçebilirim
    Geçme dile falan. İngilizcen kenarda dursun. Eline sağlam bir meslek al..
    YES Sınavını geçecek kadar ing. varsa yeterlidir zaten. Speaking çok önemlidir. Geliştir kendini. Listening açısından dizi izle demiyorum bile zaten izliyor olman gerekir

When you want something in life, you just gotta reach out and grab it.. ~ A.Supertramp.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Onları yapıyorum zaten tüm dizi ve filmeli ingilizce ve ingilizce altyazı olarak izlerim ama az önce söyle bisey okudum bu YES dene sınav sadece Anadolu , Fen ve Özel liseler için geçerliymiş ben düz lise öğrencisiyim ve okulum bu sene sonund Anadolu lisesine geçicek fakat ben düz lise diploması alacagım eğer gerçekten böyleyse devlet hakkımızı yiyior bu durumda ne yapmam gerekiyor

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Yep. Öyleyse Yes zora giriyor.Ama zaten erken olurdu senin için. Dostum o yaşta ne keyfini çıkaracaksın ki? Senin şimdi yapman gerek kendini İngilizce'de maksimuma çekip üni gelince, WAT la Amerika'ya yelken açmak. Şu an bunu ufuklarına yerleştirmen çok iyi. Emin ol bu dediklerini tek tek gerçekleştireceksin. Şüphen olmasın.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Cevapların için gerçekten çok reşekkür ediyorum gerçekten yardımcık oldun kafamda birsürü soru vardı hepsini çözdüm saol ama bir sorum daha var WAT programının süresi ne kadar ? birde burda Radyo-TV bölümü okumayı düşünüyorum burdaki diplomamla ingilizcem sayesinde orda iş bulabilrimyim yada orda iş bulmak için hangi bölüm lazım konunun ilk mesajında üniversiteden sonra temelli gitmeyi düşündüğümü yazmıştım

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Cevapların için gerçekten çok reşekkür ediyorum gerçekten yardımcık oldun kafamda birsürü soru vardı hepsini çözdüm saol ama bir sorum daha var WAT programının süresi ne kadar ? birde burda Radyo-TV bölümü okumayı düşünüyorum burdaki diplomamla ingilizcem sayesinde orda iş bulabilrimyim yada orda iş bulmak için hangi bölüm lazım konunun ilk mesajında üniversiteden sonra temelli gitmeyi düşündüğümü yazmıştım
    Ortalama 3-3.5 ay. Radyo-TV alanı geniş olan bir bölüm neden olmasın Burada sahip olabileceğin her iş orada da var Önemli olan orada yasal bir biçimde kalmak. Orada yaşamayı WAT'tan sonra da tekrar düşünürsün. Şimdi erken gerçekten. İlla bir yolu bulunur, sıkıntı yok

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Çok saol zaman ayırdığım için gerçekten çok yardımcı oldun gerçi orda oturma ve çalışma izni almak bayağı zormuş okuduğum kadarıyla ama allah bizim sesimizide duyar heralde tek hayalim bu benim başka bişey deil tekrar teşekkürler

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Önemli değil, sorun olursa aklında sor yine burada.. Aklındaki soruların cevabı burada

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Tek kalan soru bu çalışma ve oturma izni almak gerçekten zormu zaten orda 3 sene oturunca vatandaşlık isteyebiliyormusuz sanırım

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Tek kalan soru bu çalışma ve oturma izni almak gerçekten zormu zaten orda 3 sene oturunca vatandaşlık isteyebiliyormusuz sanırım
    Neden derinine iniyorsun ki? Cevapları alınca şevkin kırılır emin ol Zor olduğunu bil yeter. Çok karışık şey onlar, kaybolursun içinde

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Allah yardımcımız olsun

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)