Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Arizona'ya Gidiyorum İş ve Eyalet nasıl Sizce??

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Exclamation Arizona'ya Gidiyorum İş ve Eyalet nasıl Sizce??

Şirketim den Kolorado yu istemiştim fakat bu bölgelerdeki işlerin kalmamasından dolayı beni arizonaya(Page isminde bi kasaba utah arizona sınırında) yazdılar. işimin saati 8,35$ haftalık minimum 35 saat çalışma var ve housekeeper işini yapacağım. aynı zamanda kalacak yeride ayarlamışlar hafalıgı 20$ gibi iki kişilik bi yurt odası galiba. Fakat Arizona içime sinmiyor bu bölgelere giden arkadaşlar buranın nasıl bi yer oldugu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. sizce daha imza atmamışken farklı bölgelerdeki bir iş e mi yerleşsem? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

o iş bana da geldi.şartlara baktım direk eledim.bana göre çok iyi bir iş gibi durmuyor ki ben bütün bilgilerine baktım.sen de iyice araştır.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Eğer başkente ya da büyük şehire gidiyorsan iyi sayılır. İş fena değil. En kötü ihtimalle Las Vegas, Los Angeles, San Diego, Tijuana (Meksika) şehirlerini ve kanyonlar gezebilirsin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı megacracker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o iş bana da geldi.şartlara baktım direk eledim.bana göre çok iyi bir iş gibi durmuyor ki ben bütün bilgilerine baktım.sen de iyice araştır.
    Elemendeki tek neden iyi bir iş gibi görünmüyor olmasımı yoksa başka nedenleri de varmı? Şu ana kadar tercih ettiğin bi iş varmı veya tavsiye edebileceğin?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

teşekkür ederim iş başkentte değil ufak bir kasabaya yakın lake powell die bi göletin yanında. aslında bu bölgedeki işi onaylamamın amacı doğu bölgsini tercih ettiğim taktirde, Las Vegas, Los Angeles, San Diego bu bölgeleri görme şansım pek olmayacaktı, buralarla birlikte dönüş aşamasında newyork u gezmek istiyorum arizonayı seçmemin tek nedeni bu, burda iyi bir para biriktirerek son 15-20 günde bu bölgeleri gezebilmek. sizce bu planlarımı gerçekleştirme şansım olabilirmi? Arizona'nın kötü yanları ne olabilir?
    Konu barisyaman tarafından (23-01-2012 Saat 02:55 PM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

evet aynen öyle iyi bir iş olmaması ve aynı zamanda forumda da south lake powell ile ilgili en ufak bir bilgi olmaması.bu yüzden direk vazgeçtim.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Amerika çok büyük bir kıta ve her sene yeni bölgelerden yeni iş olanakları çıkıyor karşımıza. Öncelikle senin WAT'daki amaçlarını öğrenmem gerekiyor yorum yapabilmek için. $20 haftalık konaklama ücreti gerçekten çok iyi. Ne tarz bir yerde kalacağını bilmiyorum ancak ortalama konaklama ücretleri haftalık $75-$80 arası değişmektedir. İş tanımına gelince Housekeeper işi ile ilgili forumumuzda birçok konu ve mesaj mevcut. Ortalama 35 saatten alacağın haftalık ücret vergiler kesilmiş haliyle $270 civarlarına gelir. Bahşişlerin ne durumda olacağını bilmediğim için bunu hesaba katmadım. Bahşiş durumunu öğrenmenin en güzel yolu, eğer geçen senelerden aynı yerde çalışanlar varsa onlarla görüşmek. Turistik bir bölge ve bununla ilintili olarak iş yoğunluğunun fazla olduğu bir yer ise, bahşişlerdende güzel bir miktar biriktirebilirsin diye düşünüyorum.

Bulunacağın yerin coğrafi konumunu ele alırsak;
    Page, Salt Lake City'e 426 Mile (7 saat), Las Vegas'a 276 Mile (5 Saat) ve aynı şekilde Phoneix'e 278 Mile (5 saat) uzaklıkta bulunan, 7.247 nüfuslu bir kasaba. Kanyonların bulunduğu bölgeye yakın.Dayofflarında araba kiralayıp Vegas'a gitme imkanın olabilir.

Amerika'nın doğusunda gezilip görülmesi gereken yerler batısına göre daha fazla. Dolayısıyla her koşulda Travel zamanında doğu tarafına geleceğini düşünüyorum. Tabi bunlarda ekstra masraf. Doğusu ile batısı arasında uçak biletine zaten yaklaşıl 100 Euro'luk bir fark ödeyeceksin. Dönüşümü New York'tan alırım ve o tarafı gezerim diyorsan yine aynı şekilde Arizona'dan New York'a yaklaşık 100-150$ arası bir uçak bileti daha alman gerekecek. Bunlar senin için ekstra masraf olarak karşına çıkacak. Eğer iş koşulları ve alacağın ücretler seni tatmin ediyorsa gidilebilir. Ancak tecrübemle söyleyebilirim ki bu koşullardaki işleri bir çok yerde bulabilmek mümkün.. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorun olursa cevaplamaya hazırım. Selamlar

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıcam. bu durumda farklı alternatiflere göz atmakta yarar var. peki son olarak 1300$ civarında bi para tüm bu bölgeleri gezmek için yeterli olabilirmi veya bu parayla bu yerlerden( Las Vegas, Los Angeles, San Diego, Newyork) kaç tanesini gezme imkanım olabilir.?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)