Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika'da okumaya gidiyorum !!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Standart Amerika'da okumaya gidiyorum !!

Merhabalar değerli arkadaşlarım , büyüklerim.Bu siteyi 2-3 senedir takip etmekteyim.

Geçen ay ailemle birlikte bir karar aldık daha doğrusu bir bilgi öğrendik.Öğrendiğimiz bilgiye göre 2 yıllık okuyanlar yurt dışında 4 yıllığa tamamlıyabiliyorlarmış.
    Bunun üzerine hemen Ankara'daki Atlas Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığına giderek gereken bilgileri aldık.Henüz okulumun 1. sınıfındayım.Derslerim fena sayılmaz ortalamam 3'ün üzerinde.Amerika'ya ilk 10 ay için dil eğitimi alacağım fakat şuan İngilizce bilgim Elementary seviyesinde.Seneye kadar yaza bu seviyeyi Pre-Intermediate ' e çıkarmayı düşünüyorum.Şimdi aklımdaki bazı sorulara cevap arıyorum eğer yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

- Elementary , Pre-Intermediate seviye ile vizeyi nasıl alacağım ? Amerika'ya dil okuluna gidiyorum denildiğinde herhangi bir ayrıcalık tanıyorlar mı ?

- Vizeyi kaç aylık veriyorlar ?

- 10-14 aylık bir dil kursuna gitmeyi planlıyorum bunun sonrasında oradaki okullara başvuru yaparak lisansımı tamamlamayı düşünüyorum fakat bu 10-14 aylık dil kursu bana avantaj mı dezavantaj mı sağlar ? Sıkıntı olabilir mi ?

- Amerika'da ev kiraları hangi fiyat aralığında ?

- Hem okuyup hemde çalışmak istiyorum fakat kaçak olarak Bu eğitim danışmanımın dediğine göre olabilir miş...

- Yaklaşık dil okulu ve üniversite ile 3 yıllımı orda geçireceğim bu 3 yıl içerisinde Türkiye'ye dönmeden pasaport ve vize işlemimi orada halledebilirmiyim ?

- Daha sonrasında Amerikan vatandaşlığı almayı düşünüyorum bu nasıl gerçekleşebilir ?

Aklımdaki sorular henüz bu kadar şimdi neden bunları danışmana sormuyorsun derseniz arası bayağı bir mesafeli açıkcası gitmeye üşendim hemde farklı kişilerden de bilgi almak istedim.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

pre-intermediate seviyesiyle okumak için zor gidersin kardeşim

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Ama orda evvela 10-14 aylık bir dil eğitimi alacağımı söyledim görmedin heralde ?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ailenın maddi durumuna bakar biraz lisans öğrencisi olsaydın wat la cok kolay giderdin ama onun dışında oraya gidip geri döneceğini garani etmen lazım yani dediğim koşul işte

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Ailemin maddi durumu iyi yaklaşık ilk etapda 80.000$ olarak hesapladık 3 yıl için buna herşey dahil.Ailem zaten illa geri döneceksin diye birşey demiyor zaten orda kalacağım gittikden sonra

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

işte orda kalacağını böyle açık açık belli edersen işin zor.efendi efendi gidicem lisansımı tamamlayıp gelicem modunda olacaksın yani.orda tanıdığın varsa bile (akraba değilse tabi) tanımıyorum diceksin mesela

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Daha farklı yardımcı olabilecek birisi var mı ?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

moral bozmak istemezdim ama "ehee merhaba ben amerikaya dil kursu ve lısans dıye gelıyorum ama oraya yerleşicem haberiniz olsuun" anlayısında olma bu gerçek

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı aydson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    moral bozmak istemezdim ama "ehee merhaba ben amerikaya dil kursu ve lısans dıye gelıyorum ama oraya yerleşicem haberiniz olsuun" anlayısında olma bu gerçek
    Yok hayır zaten bu tavırla oraya öyle gidemem ben daha okulum falan bittikden sonra güzel bir iş bulup orda kalmayı düşünürüm.Ama benim sorularım hala tam olarak cevaplanmadı ben Elementary seviyeyle nasıl gideceğimi bilmiyorum yani vizede bana sorulduğunda sorular ben nasıl cevaplayacağım.Dil kursuna gidiyor diye geçici olarak bir vize falan mı veriliyor tam olarak onu öğrenmek istiyorum.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sizin Türkiye ile aranızda sıkı sıkıya bağlar olduğuna,
    - Amerika'da alacağınız eğitim ve kalışınız ile ilgili tüm masrafları ABD'de çalışmadan rahatlıkla karşılayabileceğinize,
    - bugüne değin almış olduğunuz eğitimlerin nitelikli olduğuna ve
    - Amerika'da eğitim almanızın sizin için gerekli ve önemli olduğuna inanmalıdır.

bu anlayışta olmalısın.f-1 öğrenci vizesi alabilirsin yukarıdaki koşulları taşıyosan bu vizeyi aldığın zaman amerikada öğrenci olduğun süre boyunca orda kalabilirsin

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Dil okullarında genellikle 2.00 üstü ve iyi bir okul olduğunda vizede zorlamıyorlar. Çok ucuz bir okula yazılma. 2 yıllık okul okuman dezavantaj olabilir. Neden gidiyorsun sorusuna iyi hazırlan. Okula geçiş yaparken ingilizcenin iyi olması gerekiyor. Okulun muhakkak yurdu vardır. Ev kiraları değişir fakat benim gittiğim yerlerde 800$ortalama diyebilirim. Ev arkadaşıda bulabilirsin. İşveren iş verirse olur neden olmasın. Okulda 40 saatten az yasal çalışabiliyorsun diye biliyorum 2 yıl öncesine kadar böyle birşeyin bahsi geçmişti forumda. Tam ayrıntısını bilmiyorum ama dil okulu ile gidip daha sonra TR'ye dönmeden okula yazılman pek hoş karşılanmaz. Bunu iyi araştır. ABD vatandaşlığı için evlenebilirsin ya da Green Card başka yolu yok. Oturma iznini 5 yıl kaldığın taktirde alırsın. Forumdaki bazı arkadaşlar daha bilgilidir. Onlarda gördüğü taktirde yazacaklardır.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dil okullarında genellikle 2.00 üstü ve iyi bir okul olduğunda vizede zorlamıyorlar. Çok ucuz bir okula yazılma. 2 yıllık okul okuman dezavantaj olabilir. Neden gidiyorsun sorusuna iyi hazırlan. Okula geçiş yaparken ingilizcenin iyi olması gerekiyor. Okulun muhakkak yurdu vardır. Ev kiraları değişir fakat benim gittiğim yerlerde 800$ortalama diyebilirim. Ev arkadaşıda bulabilirsin. İşveren iş verirse olur neden olmasın. Okulda 40 saatten az yasal çalışabiliyorsun diye biliyorum 2 yıl öncesine kadar böyle birşeyin bahsi geçmişti forumda. Tam ayrıntısını bilmiyorum ama dil okulu ile gidip daha sonra TR'ye dönmeden okula yazılman pek hoş karşılanmaz. Bunu iyi araştır. ABD vatandaşlığı için evlenebilirsin ya da Green Card başka yolu yok. Oturma iznini 5 yıl kaldığın taktirde alırsın. Forumdaki bazı arkadaşlar daha bilgilidir. Onlarda gördüğü taktirde yazacaklardır.

Anladım hocam cevapların için evvela çok teşekkür ettiğimi belirteyim.İlk başta dil okuluna gidip seviyeyi Advanced'a taşıyacağım.Türkiye'ye dönmeden geçiş olayını iyice bir araştıracağım bu hafta , Neden gidiyorsun cevabına dil eğitimi ve lisansımı tamamlamaya dersem herhangi bir sorun olur mu çok merak ettim bu konuyu.
    Aldığım bir bilgiye göre de orada lisansımı tamamladığım takdirde 1 yıl oturma izni alabiliyormuşum dil eğitimi ve okul yaklaşık 3 yıl sürecek 1 yılda oturma izni kaparsam süper olur.
    Evlenme işi derken mesela diyelim birisiyle evlendim vatandaşlığa geçmem kaç ay sürer acaba ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Ard arda yazmak forumda yasak mı bilmiyorum ama aklımda birşey var onu sormak istiyorum.

Vizede sorulan sorular size sorulan sorularla aynı mı olur acaba yoksa farklı mı sorarlar ona göre sitedeki sorulan vize sorularına çalışacağım.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)