Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 93 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: R.T.E. Demisti ..adam HAKLI cikti

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart R.T.E. Demisti ..adam HAKLI cikti

merhaba arkadaslar

size bi konuyu hatirlatayim dedim yeri gelmisken

yeri gelmisken derken ,,benim alanim siyaset degil ekonomi ,,so..yunanistan batti gecen hafta 1 trliyon dolara yakin yardim paketi aldi ,,,,

tabi bu paketi almasinin sebebi kimsenin yunanistani merak ettiginden degil o batarsa ardindan ispanya,portekiz ....

cok kotu konuma girer ve euro bolgesi cok sikinti ceker buda hic kimse icin iyi olmaz ,,,ayrintili anltamiyacam

Recep Tayip erdogan kriz bizi teyet gecti derken herkes gulmustu ,,simdi bir suru abuk sbuk laf diyeceksiniz ama adam hakli cikti ...

akp akonomi konusunda simdiye akdar gordugum en basarili hukumet ...

piyasada bir suru kisi var yok onu ozellestirdi yok bunu satti diye laf edecek olan

bu tur insanlar icin beyinleri ufak oldugu icin ekonomik piyasalardan anlamiyolar diyecem

arkdaslar ornegin turk telekomda 10 kisinin yapicagi ise 100 kisi aliniyor ve ayda 2-3 milyar para aliyor her biri ...ama ozel oldugu zaman adamlar yan gelip yatmiyacak yeteri akdar isini yapan adam ise alincak

eee ben vergi oduyecem adamlar cebe indirecek ,,,,ondan sorna devlet bu sirketlerden hala vergi aliyor ve 50 yil sonra bu sirekt develte geri verilecek ayrica herhangi tehlikeli bir durum olursa devlet buna aninda el koyabiliyor ,,,

ayrica devletin isi ulkeyi yonetmek sirket yonetmek degil daha bir suru ayzardim ama neyse nefesimi bosa harcamiyayim

sadece krisin bizi digerleri kadar etkilemediginin sizde farkindamisiniz aceba

Alıntı beysinCDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türk Telekom Genel Müdür Yardımsının sözü "özelleşmeden önce 64000 çalışanımız vardı şu anda 32000 ve işler yolunda",,,,

Adamlar pişti oynuyolarmış bürolarda,,,
    BAKSANA ADAMLAR PISTI OYNUYOMUS BELKI .IHALE BATAK BILE OYNUYOLARDIR ARTIK ONU ALLAH BILIR
    Alıntı 41HARAMI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devletin işi Türk Telekom falan değil, sağlık, eğitim ve adalettir. Özelleşmeler gayet yerinde ve mantıklı bence.
    Devlet şirket sahibi olduğu zaman haksız rekabet oluyor, mesela THY. Havacılık dünyasında Türkiye'yi kaçyıldır tekeline almış olan THY daha düne kadar özel şirketlere ucuz izni vermiyordu. Yeni yeni tekeli kırılmaya başladı ama hala devlet arkasında. ,,,

REKABET VATANDAS ICIN IYI BIRSEY

Alıntı SARI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyla ilgili görüşÃ¼mü belirtmicem.çünkü çoğu zaman oldugumuzdan cok farklı insanlar olarak algılanabiliyoruz.sadece su anda azuhazuya bi cevabım olucak.benm babam 27 sene petkimde calıstı ve de emekli oldu.ona ilk gun sordugumda da hala da iyi ki özelleştirildi der.kamudayken dönen dolapların.yapılan zararların hikayeleri anlatmakla bitmiyor.bilgilerinize.,,,
    DOLAPLAR DONUYORMUS
    Alıntı SARI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada telekomun % 45 i( çok daha az da olabilir bu oran) devletin bu da telokomun satışının çok karlı oldugunu gösteriyor ki özelleştirmelerde devlet genelde kar ortagı durumunda payı var.. ayrıca tekrar el koyma denetleme gibi hakları da var diye biliyorum .,,,
    TURK TELEKOM GERCEGI

Alıntı OCEEAN SOUL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    --------------------------------------------------------------------------------

"devlet sunları sunları yabancılara sattı" mantığı tabiki cok sığ ve saçma bi düşÃ¼nce..devlet elinde memur zihniyetiyle hastalıklı hale gelen kurumlar bu yolla hayata döndü..kriz de başbakanın dediği gibi teğet geçti tabi ki bazı sektörlerde ufak çaplı etkisi oldu ama birçok avrupa ülkesine hatta abdye baktığımızda bunun önemsiz kaldığını görüyoruz..ayrıca akp hükümeti imf ile anlaşma imzalamayan tek hükümet ..fındığa gelince ben giresunluyum fındık yılların sorunu problemşn kaynağıda artık trabzondan adapazarına kadar fındık ekilmesi..insanlar her türlü tarım ürünü yetişebilcek verimli yerlere fındık ektiler carsamba ovası dahil..giresunda cok bi alternatif yok ama düz ve verimli bi yere fınık ekilmesi mantık dısı..fındığın cok fazla arz fazlası var hala önceki senelerin fındığı değpolarda duruyor...,,,
    FINDIK KIRAN GERCEGI
    Konu richard99 tarafından (27-05-2010 Saat 04:57 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: sbep yok

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Türk Telekom Genel Müdür Yardımsının sözü "özelleşmeden önce 64000 çalışanımız vardı şu anda 32000 ve işler yolunda",,,,

"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı beysinCDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Beyler bahsettiğimiz şey koskoca türkiye cumhuriyeti.Devletin işi ne demek sadece eğitim adalet elbette ekonomide ilgilendirir.Ekonominin yanında yönetimide eline alıcak bakıcak kurumlarda fazlalık mı var kurucak öyleyse denetleme sistemini fazlalığıda açığı olan kurumlara dağıtıcak.Öyle yaptığı zaman özelleştirmeye gerek kalmaz.

Bu demek değil ben özelleştirmeye karşıyım Almanyanın %98 fransanın %75 özel ama adamlar dışarıya özelleştirmiyor hepsi yerli sermaye ile iş yapıyor

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı ThunderStorm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler bahsettiğimiz şey koskoca türkiye cumhuriyeti.Devletin işi ne demek sadece eğitim adalet elbette ekonomide ilgilendirir.Ekonominin yanında yönetimide eline alıcak bakıcak kurumlarda fazlalık mı var kurucak öyleyse denetleme sistemini fazlalığıda açığı olan kurumlara dağıtıcak.Öyle yaptığı zaman özelleştirmeye gerek kalmaz.

Bu demek değil ben özelleştirmeye karşıyım Almanyanın %98 fransanın %75 özel ama adamlar dışarıya özelleştirmiyor hepsi yerli sermaye ile iş yapıyor
    Arkadaşım söyler misin bana dışarıya özelleştirmenin zararlarını???

Yabancılar işletmeyi alıyor sanki sırtında mı götürcek, senin ülkende senin ülke insanına hizmet veriyor, parasını kazanıyor , çalışanına adam gibi maaşını veriyor, haklarını veriyor. Ben Kayserideyim gel gör burda organizede yazık adam mühendis 1000 TL ye çalışıyor,,, Bunlar yerli işletmeler, bizimkiler nasıl çalışanın emeğini çalsamda, öğle yemeğinden nasıl çalsam, nasıl maaşlarından kessem diye düşünürler bu burda böyledir. Diğer tarafda yabancı sermaye dediğin, gavur dediğin, ecnebi dediğin adamlar çalışanın hakkını sonuna kadar veren, işlerini doğru dürüst yapan, güvenlik önlemi olmadan çalışanını işe başlatmayan kurum yada kişilerdir. Eminim ben zonguldaktaki işletmeler yabancıların olsaydı orda onların hiçbiri olmazdı, türkiyede avurapada 1. olmazdı bu konuda.

Biliyosunuz yabancıların çalışma politikalarını hepiniz gördünüz,

Diğer tarafdan yerli olmuş, olmamış kim ihaleye daha fazla verirse o kazanır,,,Bizimkiler yabancılara indirim yapmıyoo yaa!!!

Ayrıca okuyunuz,,,

AK PARTİ ÜLKEYİ SATIYOR İDDİALARINA CEVAP

Özelleştirmeler konusunda gelen eleştirilerin ekseriyeti abuk subuk...

AKP'ye özelleştirme politikaları konusunda en KOFTİRİKTEN gelen eleştirilerin başında "ÜLKEYİ SATTI" argümancığı vardır.

Özelleştirme kavramının ne anlama geldiğini bilmeyenlere bin saat konferans versem kör ideolojik anlayışları hakikatlerin önünü perdeleyecek...

Önce şu toprak satımına bir göz atalım.

Bu ülkede yabancılara en çok toprak satımının gerçekleştiği dönem MHP-DSP-ANAP koalisyonu dönemidir.Girin Bayındırlık ve İskan bakanlığının resmi web sitesine ve yabancılara hangi iktidar döneminde ne kadar toprak satıldığını rakamları ile görün de sonra tartışalım

Uluslararası hukukun en önemli karinesi MÜTEKABİLİYET ESASI İLKESİDİR...Yani Türkçe olarak KARŞILIKLIK İLKESİ diyelim.

Şimdi bu ilke kapsamında bir Türk vatandaşının Almanya'da toprak almasını doğal karşılanıyor da bir Alman'ın Türkiye'de toprak almasına neden karşı çıkılıyor?

Yahu ANAYASA var hukuk var nizam var...Mesela bu ülkede TSK'nın kanunlar nazarında birinci derecede güvenlik mahali olarak belirlediği alanlar satılmıyor ve satılamazda...Ayrıca bir yabancıya toprak satmak öyle haybeden olmaz.O yabancının ülkesinde Türk vatandaşlarına geçilen iltimas kadar Türkiye'de o yabancıya toprak ilhaki gerçekleşir.

Kanunlara göre yabancılara satılacak olan toprakların da belirli bir ölçüsü vardır.Danıştay bu ölçü ve sınırlar kapsamında satış gerçekleşmezse yürütmeyi durdurma kararı alma hakkına zaten haizdir.Yani hak var göz var nizam var...

Bu yabancılara toprak satışı konusunda hakikatlere gözlerini kapatıp AKP'yi eleştiren kör zihniyetin kendi iktidarları döneminde yabancılara AKP'ye nazaran daha fazla toprak sattığı gerçeğini neden hasır altı ediyorlar bunu anlamış değilim...

(KAYNAK; BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞININ RESMİ WEB SİTESİ....)

Özelleştirme konusuna gelelim...

Efendim devletin kaynakları özelleştirmelerle peşkeş çekiliyormuş...

Yesinler seni... Bu BATILI ÜLKELER ENAYİ Mİ?

Batılı ülkelerde adalet ve savunma alanlarının dışında her alan ÖZEL SEKTÖR'ün elinde...Özelleştirme politikalarına ayak direyen kör zihniyetin hakim olduğu Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 5000 dolar civarındayken bütün alanlarını özelleştirmiş Batı'da mesela İtalya'da kişi başına düşen milli gelir 39.000 dolar.

Yani özelleştirmelere karşı çıkanlara göre Türkiye refah ülkesi olacaksa Batı'nın bu ekonomik gelişmişliğini ne ile açıklayacaklar çok merak ediyorum...

ABD'nin dış ticaretinin dünyaya açılan kapısı olarak görülen NEW YORK limanı DUBAİ şeyhi El Makdum'a özelleştirildi.

İETT garajını El Maktum'a özelleştirenler sözde muhalifciklerin nazarında vatan haini ilan ediliyor.Peki bu Newyork limanını özelleştiren ABD'liler geri zekalı mı?

ABD'liler biliyor ki bu limanı işleyecek sermaye gücüne ve teknik alt yapıya en iyi sahip olan El Maktum'dur.Dolayısıyla bu limanın verimini yükseltebilecek bütün enstantenelere sahip olması El maktum'a Newyork limanının satılmasını zorunlu kıldı.

Bizde de İETT Garajı El Maktum'a yatırım amaçlı özelleştirildi.Böylelikle El Maktum hem sermaye hem de teknik alt yapısı ve teknolojisi ile Türkiye'ye yatırım yapacak.Bu yatırımını yaparken de istihdamı yine Türk işçilerinden sağlıyor.Yine yatırım yaptığı sektörle vergisini bu ülkeye veriyor.

Özelleştirmelere karşı çıkan bir de sözde kemalistler var.

Yahu EL İNSAF....

Mustafa Kemal Atatürk bile 1921 yılının kasım ayında çıkardığı bir kararnameyle Ereğli Demir-Çelik tesislerini İtalyanlar'a özelleştirmiştir.

Neden?

Çünkü ciddi anlamda Türk müteşebbislerinin eksikliğinin hissedilmesi neticesinde Atatürk hem sermayeyi çekmek hem de teknoloji transferini gerçekleştirmek ve de İtalyanlarla yaptığı bu müşterek anlaşmayla İtilaf kuvvetleri arasında ikilik oluşturma stratejisi ile özelleştirmeyi gerçekleştirmiştir.

Bu kemalist bozuntuları Mustafa Kemal'in döneminde yaşasaydı kesinlikle Atatürk'ü de VATAN HAİNİ ilan eder ve gazetelerinde "ÜLKEYİ SATTI" demogojileriyle her türlü hakaretleri yağdırırlardı tıpkı bugün Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan'a yaptıkları gibi...

Mustafa Kemal Atatürk 1920'li yıllarda yapılan İzmir İktisat Kongresinde "Türkiye'nin refah bir ülke olma yolundaki azmi özelleştirme politikalarında sağladığı terakki ile birleşince müreffeh bir ülke oluruz" demesine rağmen hala özelleştirme politikalarına gösterdikleri muhalifetliği Atatürk ile örtmeye çalışma simsarlığını gösteren KÖR zihniyet ATATÜRKÇÜ değildir...

Bugün Türk müteşebbislerimiz Dubai'de milyon dolarlık yatırımlar yaparken bizim ülkemize yatırım için gelen ve sermayesini,teknolojisini yanında getiren yabancı müteşebbislere kapıları kapatıyoruz.

Bu siyasi duruş eski komunist ve totaliter yönetimler zamanında ki DEMİR PERDE ÜLKELERİNDE söz konusu olan siyasi anlayışla paralelik gösteriyor...

Kaynakların kıtlaştığı ve bu kaynaklara nazaran nüfusun arttığı bir dünya da bütün kaynakların devlet gibi ""HANTAL"" bir mekanizmanın elinde toplanması o devletin halkına ZULÜMDÜR...Devlet hızla çoğalan nüfusa oranla kıtlaşan kaynakları özel sektör gibi etkili ve verimli bir şekilde kullanamaz.

Özelleştirmeler neticesinde devlet ekonomi alanından elini çekerek mesela gıda sektöründeki kurumlarını özelleştirerek piyasaya yeni aktörleri dahil eder.Böylece BİFANIN yanında ETİ onun yanında da ÜLKER olunca bu firmalar ürünlerini halka satmak için fiyatları düşürücek ve kaliteyi arttırıcaktır.

Batılı ülkeler özelleştirme politikalarını SOSYAL DEVLET İLKESİ kapsamında mütalaa etmişlerdir.Özelleştirilen sektörlerde malın pazarlanabilmesi açısından fiyat düşüşü ve maldaki kalite artışı halkın refah düzeyine katkı sunar ki zaten bunun kanıtı gelişmiş BATILI ÜLKELERİ....

Zaten bu özelleştirilen kurumları devlet kendi kurduğu denetleme kurumlarıyla da gözlem altında tutuyor.Yani Tedaş,Medaş gibi elektirik üretim ve dağıtım tesisleri özelleştirilirken bu kurumların halkın çıkarlarını gözetmeyen icraatleri hem devletin kurduğu EPDK ('Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu) hem de Türk yargısınca denetlenmektedir..Ayrıca devlet ANAYASAYA göre zor kullanma tekeline sahip tek organdır.Olası bir durumda zaten devlet bu özelleştirdiği kurumları kanundan aldığı yetkiyle kamulaştırma hakkına sahiptir.

AKP ülkeyi sattı gibi koftirikten eleştirilerin tutarlı tek bir tarafı yoktur...Bu tür eleştirileri beyan edenlerin özelleştirmeler hususunda daha çok kitap okuyup çok mürekkep yalaması gerekiyor..

(Alıntırdır).

http://tr.wikipedia.org/wiki/Devlet%...rk_%C4%B0lkesi)

Uploaded with ImageShack.us
    Kaynak : World Economic Forum (Worldlink) December 2002; Türkiye İçin, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,
    Konu beysin tarafından (24-05-2010 Saat 03:59 PM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

yanlis degerlendirme... Turkiye yi degerlendirmek icin brezilya hindistan gibi ulkelerle degerlnireceksin..Turkiye bu ulkelerin sinifinda kabul ediliyor dunyada ve son 5 yilda adamlarin kat ve kat gerisindeyiz...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Usta benim akil ekonomiye pek basmaz.Benim is guc kizlar,gezme tozma...petkim,tupras,limanlar zarar eden kuruluslarmiydi sence de onlari ozellestirdiler.hadi diyelim zarar eden kuruluslardi bu kuruluslari kendi yandaslarina degerinden cok ucuza satip yandaslarinin simdiki sahiplerine misli misli paralara satmalari cokmu dogru.Baskalari icin etik olmayan,ahlaksiz baskalarina yakistiramadiklari seyi kendileri niye yapiyor acaba.Nerde gorulmus su anki aclik,fakirlik siniri.Bende karsiyim 10 kisinin yapacagi ise 100 kisi almaya fakat kafam pek ekonomiye basmadigi icin sana sormak istedim bu sorularimi.nasil olustu bu kadar imf ye borclanma,dis ulkelere borclanma.dunya findiginin yuzde ellisinden fazlasi Turkiyede yetistirilirken neden findigin anaborsasi Almanya sayiliyor.Bu maddi yani,kendi ulke askerlerine,kendi milletine baskalari soylediginde onlara yakistiramayan ahlaksiz bulan ama kendi kullandiginda hicbir sorun teskil etmeyen davranislar sozler nedir sence.
    Peki.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

konuyla ilgili görüşÃ¼mü belirtmicem.çünkü çoğu zaman oldugumuzdan cok farklı insanlar olarak algılanabiliyoruz.sadece su anda azuhazuya bi cevabım olucak.benm babam 27 sene petkimde calıstı ve de emekli oldu.ona ilk gun sordugumda da hala da iyi ki özelleştirildi der.kamudayken dönen dolapların.yapılan zararların hikayeleri anlatmakla bitmiyor.bilgilerinize.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Madem kamu kuruluşlarının hepsinde düzenbazlıklar dönüyor, bunları denetleyen bir mekanizma oluşturulamaz mıydı? Ama zaten o kuruluşlardaki idare ve çalışma şekli hükümetin bir yansıması değil mi?
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı ayhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem kamu kuruluşlarının hepsinde düzenbazlıklar dönüyor, bunları denetleyen bir mekanizma oluşturulamaz mıydı? Ama zaten o kuruluşlardaki idare ve çalışma şekli hükümetin bir yansıması değil mi?
    hükümetin degil halkımızın sosyolojik yapısının yansıması.neyse ayhanbiz içerken çok konusurz bunları bosver smdi sayfayı mesgul etmeyelim

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı saRı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hükümetin degil halkımızın sosyolojik yapısının yansıması.neyse ayhanbiz içerken çok konusurz bunları bosver smdi sayfayı mesgul etmeyelim
    Haklısın hükümet de zaten halkın sosyolojik yapısının yansıması.. Temelde bizim insanımız var. Bir şeyleri kendi elimizle doğrultamadığımıza göre şikayetçi değiliz. Neyse dediğin gibi sonra konuşuruz
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı saRı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı ayhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısın hükümet de zaten halkın sosyolojik yapısının yansıması.. Temelde bizim insanımız var. Bir şeyleri kendi elimizle doğrultamadığımıza göre şikayetçi değiliz. Neyse dediğin gibi sonra konuşuruz
    Arkadaslar temelde Turk milleti, Turk milletinin sosyolojik yapisi felan yok.Temelde kurallar var.Aranizda Hilton Otellerinde calisan var mi ? Koc un Divan otellerinde calisan varmi? yada bu gibi buyuk holdinglerin sirket kuruluslarinda calisaniniz yada orda calisan tanidiklariniz varmi ? Sabanci Turk sahipli, Koc ta oyle.Belki adamlarin sirketlerindeki calisanlari cogu da Turk ama onlarin calisma sekillerine,haklarina,ise gelis gidislerine felan bakin.Hic birinde aksaklik varmi,dolap donmuyor demiyorum.Niye hic bu gibi buyuk sirketlerden isten cikarilipta televizyonlara cikan insan gormuyorsunuz.cunku adamin ve sirketin haklari var,ortada herkezin bildigi kurallar var.eger sen isini yaparsan parani alirsin,yillik iznin,dogum iznin,babalik iznin herseyin var.ayni kurallar devletin kurumlarinda da var ama olmayan bir tek sey var kural! buyuk sirketlerde isini yaparsan alirsin parani ,iznini kullanirsin calismaya devam edersin isine.isten cikarilma nedeninde oyle abuk subuk nedenlerden olmaz.gercek bir gerekce sunarlar sana.sirketin malini calmissindir,ise gec kalmissindir ya da senin hakli oldugun bir gerekce ile isten cikarilmissindir ama sana da yasalar ne gerektiriyorsa verirler parani tazminatini.isini yapmazsan koyarlar kapiya.Aynen amerikada oldugu gibi.Calistigim bir hafta once calistigim otel yeni bir kural koydu.Ayda uc kere ise yedi dakikadan fazla gec gelirsen kovulacaksin.koy bakalim boyle kurallar,kim pispirik oynuyor,kim dolap ceviriyor.Bunun genel adi yonetimdir arkadaslar.Imam osurursa cemaat ne yapsin ?
    Peki.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

yanlıs anlama.tartısmak istemiyorum bu konularda.artık asırı sıkıldm.sadece kesin bildigim bi konuyla ilgili kısa bi anektod sundum.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

richard beyniniz ufak diyorsun da bana akp doneminde dış borcun dehşet derecede büyümesinin mantıklı bi açıklamasını yap kriz teğet değil hiç geçmedi diyeyim kendimizi kandırmayalım

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Dolap nerde donmuyorki sari ? Chp gelse donmeyeceki dolap, yada mhp yada digerleri.Herkez kendi adamini savunmayacakmi.Bal tutan parmagini yalar derler.Ben bu kuruluslar devletin elindeyken dolap donmuyordu demedim.zarar etmiyordu dedim.eregli erdemiride satmaya kalktilar ( zarar ediyor diye) ama askeriye aldi hala eski yonetiminede devam ediyormus.Eregli erdemirin genel mudurunun emekli soforunu taniyordum universitedeyken.Bunlari ordan biliyorum.Isteyince oluyor.Simdiki sahibi ordu ve ordu olayi iyice buyuttu erdemirin altina birkac saat icinde silah uretimine baslayabilecek sistem kurdu.Sen celiskiye bakarmisin surdaki; 10 kisinin yapabilecegi ise 100 kisi alan yine devlet fakat kurulus zarar ediyor cok fazla,gereksiz kisi var diyip, batiyor-zarar ediyor diye ozellestirmeye kalkan yine devlet.Alma kardesim niye aliyorsun ihtiyacin fazlaysa.Senin o iscileri isten cikarmak icin ozellestirmeye ihtiyacin yokki.sen onlarin patronusun gucun yetmiyormu isten cikarmaya.Devlet fazladan kendi adamlarini aliyor,sonra zarar ediliyor,daha sonra isciler cikariliyor.Nasilsa hep de yillarca calismis isciler cikariliyor yeni girenler degil...Bunu da sakin uzerine alinma.ben genel konusuyorum.Sen ilk degilsin bir yakinii ozellestirilen bir kurulusta calisan.Cok kisiyle tanistim herkez ayni diyor.Peki o kadar dusunuyorsun fazla kisi calisiyor orda,o kadar konusmasini biliyorsun neden girdin o ise ? o kadar vatanini dusunuyorsun,cok kisi calisiyor iyiki ozellestirilmis diyorsun o zaman zamaninda ciksaydin baktin cok kisi var.Cikamazsin,cikarsan apttalik olur niye cunku ewine ekmek goturemeyeceksin.sen isini degistirdiginde yeni bir is bulamayacaksin belki.ewine ekmek goturemeyeceksin.Neden? is yok cunku.seni bu duruma dusuren de yine devlet degilmi ? bu sitede basta ben ve Dextro olmak uzere cogu kisi istemiyormu amerika da yasamak calismak, daha iyi hayat kosulu ? bunun icin kkonsolosluk koselerinde ugrasip doken biz degilmiyiz ? bunu bize yaptiran devlet degilmi yine ??? Bu konu gene kapatilacak birileri yine banlanacak.cok uzun surmez...
    Peki.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

azuhazu amerikada degilmisin sen??gelicem yanına merak etme

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı richard99 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar

size bi konuyu hatirlatayim dedim yeri gelmisken

yeri gelmisken derken ,,benim alanim siyaset degil ekonomi ,,so..yunanistan batti gecen hafta 1 trliyon dolara yakin yardim paketi aldi ,,,,

tabi bu paketi almasinin sebebi kimsenin yunanistani merak ettiginden degil o batarsa ardindan ispanya,portekiz ....

cok kotu konuma girer ve euro bolgesi cok sikinti ceker buda hic kimse icin iyi olmaz ,,,ayrintili anltamiyacam

Recep Tayip erdogan kriz bizi teyet gecti derken herkes gulmustu ,,simdi bir suru abuk sbuk laf diyeceksiniz ama adam hakli cikti ...

akp akonomi konusunda simdiye akdar gordugum en basarili hukumet ...

piyasada bir suru kisi var yok onu ozellestirdi yok bunu satti diye laf edecek olan

bu tur insanlar icin beyinleri ufak oldugu icin ekonomik piyasalardan anlamiyolar diyecem

arkdaslar ornegin turk telekomda 10 kisinin yapicagi ise 100 kisi aliniyor ve ayda 2-3 milyar para aliyor her biri ...ama ozel oldugu zaman adamlar yan gelip yatmiyacak yeteri akdar isini yapan adam ise alincak

eee ben vergi oduyecem adamlar cebe indirecek ,,,,ondan sorna devlet bu sirketlerden hala vergi aliyor ve 50 yil sonra bu sirekt develte geri verilecek ayrica herhangi tehlikeli bir durum olursa devlet buna aninda el koyabiliyor ,,,

ayrica devletin isi ulkeyi yonetmek sirket yonetmek degil daha bir suru ayzardim ama neyse nefesimi bosa harcamiyayim

sadece krisin bizi digerleri kadar etkilemediginin sizde farkindamisiniz aceba

sen nasil bir insansin,actin konuyu,karistirdigin ortaligi cikip gittin.Her zaman boyle oluyor.Yonetici yazilanlari niye degistirmis onu da anlamadim bu arada.
    Peki.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen nasil bir insansin,actin konuyu,karistirdigin ortaligi cikip gittin.Her zaman boyle oluyor.Yonetici yazilanlari niye degistirmis onu da anlamadim bu arada.
    kucuk bi degisiklikti.. hos olmayan bir kelimeyi degistirdim yoksa konu butunluguyle alakli bir degisiklik yok..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bu arada telekomun % 45 i( çok daha az da olabilir bu oran) devletin bu da telokomun satışının çok karlı oldugunu gösteriyor ki özelleştirmelerde devlet genelde kar ortagı durumunda payı var.. ayrıca tekrar el koyma denetleme gibi hakları da var diye biliyorum

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Arkadaşlar burda kimsenin düşÃ¼nmediği bir olay var????????

Devlet neden işletmeci konumda olsun????

Devlet patron olmamalı, işletme sahibi olmamalı, yatırımcı olmamalı, olamaz,,, ki zaten devletin örümcek ağı gibi olan bürokrasi sisteminde devletin işletmecilik alanında başarılı olmadığı görülmüştür. ve olması imkansızdır ben çalıştım biliyorum,,,en saçma olaylardan sadece birini söyleyeyim 1 liralık faturayı 4 kere fotokopi çeker 4 ayrı dosyaya koyarsan hesap ett,,,

Devlet - Vikipedi

Atatürk ün Devletçilik politikasına bakın!!!!! Neden Atarük devlet eliyle işletmeleri açmıştır??? Neden???

Ülke savaşdan yeni çıktığı için,kimsenin yatırım yapacak gücü olmadığı için, özel sermaye olmadığı için, yatırım yapacak insan bulunmadığı için devlet eliyle işletme açılması kararını almıştır.

Atatürk de özelliştirme taraftarıydı öyle olmasaydı zaten Devletçilik politikası yerine Kominizm Sistemini getirirdi ve herşey devletin olurdu, hiç kimsenin dikili ağacı olmazdı!!!!!

Ayrıca devlet işletmeleri özel sektörle rekabet edemeyecek kadar başarısızdır işletmecilik alanında sadece el ile gösterilebilecek bir kaç tane işletme hariç,,,

Neden??? Zarar devletin, Kar ise işletmeyi yönetenlerindir Zarar ederse devlet eder Kar ederse işletmenin yönetiminde kim varsa yarısı onun yarısını da vicdanı el verirse devlete verir....

Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Antalya Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde Çalıştım,,Şu anda devletin elinde oda fiyatı 30 lira Klimalar,ışıklar gece gündüz açık, yemek 2 liraydı, çalınan çarşafın,malzemenin, yorganın kaybolan eşyanın hesabı yok, yönetime göre bazen 30 çalışan olur, bazen 15 kişiyle çalışır,kar-zarar oranını kimse bilmiyo çünkü hep zararda,,, gel gelelim muhasebe olayına müdür odayı verir misafir isterse makbuz keser isterse kesmez kesilmeyen her makbuz müdürün cebine giren paradır!!! Denetleyen diceksiniz ohhoo nerde ??? yok öyle bişi,,,, gemisini yürüten kaptan "benim memurum işini bilir",,,, mantığını kimse kaldıramaz!

eee gerisini siz düşÃ¼nün artık özelleşmeli mi özelleşmemeli mi????

vesselam,,,

Konu beysin tarafından (19-05-2010 Saat 07:22 PM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

"devlet sunları sunları yabancılara sattı" mantığı tabiki cok sığ ve saçma bi düşÃ¼nce..devlet elinde memur zihniyetiyle hastalıklı hale gelen kurumlar bu yolla hayata döndü..kriz de başbakanın dediği gibi teğet geçti tabi ki bazı sektörlerde ufak çaplı etkisi oldu ama birçok avrupa ülkesine hatta abdye baktığımızda bunun önemsiz kaldığını görüyoruz..ayrıca akp hükümeti imf ile anlaşma imzalamayan tek hükümet ..fındığa gelince ben giresunluyum fındık yılların sorunu problemşn kaynağıda artık trabzondan adapazarına kadar fındık ekilmesi..insanlar her türlü tarım ürünü yetişebilcek verimli yerlere fındık ektiler carsamba ovası dahil..giresunda cok bi alternatif yok ama düz ve verimli bi yere fınık ekilmesi mantık dısı..fındığın cok fazla arz fazlası var hala önceki senelerin fındığı değpolarda duruyor..

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

devlet işletmeci olarak değil hizmet vermek için açıyo bu kuruluşları amacı kar etmek değil mekanizmayı döndürerek halka hizmet olsun diye haberleşme gibi..!!!

özelleştirilen yerleri alan adamlar neredeyse bi iki gün sonra yüzde 100 karla sattılar o işletmeleri üç otuz paraya satıldı o ödediğimiz vergilerin hesabını soruyosunuz ya pişti oynayanlrdan hükümetten niye sormuyosunuz o kadra para verdik bu işletmelere arkadaş niye bu kadar ucuza satıyosun diye ?? bide niye sormuyosunuz madem bu şirketler bu kadar cazip türkiyede hiç mi işten anlayan bu şirketlere talip olacak adam yok önceliği neden türk şirketlere vermiosusunzda elin yabancısına satılıo bütün özelleştirilen şirketler...?

yani elde olanı düzeltmek bu kadar zormuda satılıyoo hemen o kadra kafası çalışmıomu bu özelleştirmeleri yaparken kafası çalışan adamlar ??

heryerde yolsuzluk dönüyo türkiyede ama olacak şey var olmayacak şey var...!

devlette de yolsuzluk oluyo bazen zarar da ediyo devlet satalım mı üç otuza bi yunanlıya ???

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Devletin işi Türk Telekom falan değil, sağlık, eğitim ve adalettir. Özelleşmeler gayet yerinde ve mantıklı bence.
    Devlet şirket sahibi olduğu zaman haksız rekabet oluyor, mesela THY. Havacılık dünyasında Türkiye'yi kaçyıldır tekeline almış olan THY daha düne kadar özel şirketlere ucuz izni vermiyordu. Yeni yeni tekeli kırılmaya başladı ama hala devlet arkasında.

Özelleşme iyidir, güzeldir. Recep Tayyip Erdoğan'da gayet başarılı bir başbakan. Deniz Baykal veya Kemal Kılıçdaroğlu gibi siyasetçileri cebinden çıkarır.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı 41inciHarami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devlet şirket sahibi olduğu zaman haksız rekabet oluyor, mesela THY. Havacılık dünyasında Türkiye'yi kaçyıldır tekeline almış olan THY daha düne kadar özel şirketlere ucuz izni vermiyordu. Yeni yeni tekeli kırılmaya başladı ama hala devlet arkasında.

Özelleşme iyidir, güzeldir. Recep Tayyip Erdoğan'da gayet başarılı bir başbakan. Deniz Baykal veya Kemal Kılıçdaroğlu gibi siyasetçileri cebinden çıkarır.
    RTE hakkında düşündüklerimi söylerdim burda ama hiç uyarı dahi almadığım bu forumda ban yemek istemiyorum...!!!

senin yorumunuda takım tutan taraftar edasıyla yazılmıs kelimeler olarak görüyorum ...!!!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    RTE hakkında düşündüklerimi söylerdim burda ama hiç uyarı dahi almadığım bu forumda ban yemek istemiyorum...!!!

senin yorumunuda takım tutan taraftar edasıyla yazılmıs kelimeler olarak görüyorum ...!!!
    Takım tutmuyorum, herkesin düşüncesi farklıdır önemli olan saygı duyabilmeyi öğrenmek dostum. Ben mutluyum memnunum.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı 41inciHarami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Takım tutmuyorum, herkesin düşüncesi farklıdır önemli olan saygı duyabilmeyi öğrenmek dostum. Ben mutluyum memnunum.
    dostum kelimesini silersen sevinirim sana başka sözüm yok herkesin düşüncesine saygımız var tabikide bende bunun bilincinde yorumumu yaptım sadece !!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum kelimesini silersen sevinirim sana başka sözüm yok herkesin düşüncesine saygımız var tabikide bende bunun bilincinde yorumumu yaptım sadece !!
    ee ben ne dedimde alındın bu kadar

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Herkes ozellestımeye takmıs durumda ..ama konuya bı genel anlamda bakın beyler sonucta ..satılan sırketler madem cok ucuzu bır suru turk ıs adamı vardı neden almadı kocu sabancısı karamehmetı cart curt ...ekonomıyı ıyı bılmek lazım arkadaslar yapmayın etmeyın ,,,,

ben akp propangadası yamıyomkı .sadece adamların ıyı ekonomık ısler basardıgını soyluyorum ..petkım.turk telekom ...ozellestırmelerı ecevıt tansu zamanında basladı pek cok gırısımde bulunulduda satamadılar ellerıne yuzlerıne bulastırdılar ...

Ozellestırmelere takılamyın genel anlamda konusun lutfen

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bişey sorucam, hani bu özelliştirme de yerli olsun yabancı olsun konusu var ya, bu devletin elinde olan bişey midir? yani önüne geçilir bi durum mudur? özelleştirme yaparken sadece yerliler gelsin az da verse onlar alsın gibi bişey mi olmalıdır?

yazdıklarımın altında herhangi bi msj yok, sadece çok fazla bilmediğim bir konu olduğu için okuyarak takip ediyorum, bu noktada aklıma böyle bişey düştü soruyorum

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı twentysix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bişey sorucam, hani bu özelliştirme de yerli olsun yabancı olsun konusu var ya, bu devletin elinde olan bişey midir? yani önüne geçilir bi durum mudur? özelleştirme yaparken sadece yerliler gelsin az da verse onlar alsın gibi bişey mi olmalıdır?

yazdıklarımın altında herhangi bi msj yok, sadece çok fazla bilmediğim bir konu olduğu için okuyarak takip ediyorum, bu noktada aklıma böyle bişey düştü soruyorum
    evet devlet sadece yerlı sırketler gırsın dıyebılır kı zaten karsı ..
    cogu ıhaleye gırmek ıcın sırketın yuzde 51 turk olmalı dıye kural var

sen ozellestırmeye sadece yerlıler gırsın dersen amerıkalı.almanı .fransızıda derkı
    benım ulkemdekı turkler cıksın gıtsın ev almasın ıs yapmasın ....buda olmaz
    kardesım madem para var turk ıs adamları gıtsın alsın karsı cıkanmı var ala alaa ..

ulan gocuk oluyor basbakanı sucluyolar .trafık kazası oluyo baskbakanı sucluyorlar

beyler gencler ben akp cı degılım sadece mantıklı akılcı konusuyorum

hahahahahahahhahahahah
    Konu richard99 tarafından (20-05-2010 Saat 01:04 AM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Sevgili @sincili yazını okudum da sanki çıkışın biraz sert olmuş gibi ha ne dersin.

Neyse ben çok fazla tartışmaya dalmak istemiyorum ama bir kaç noktada da naçizane düşÃ¼ncelerimi belirtmek isterim, belki konuyla direk alakalı değil ama olsun. Ha bu arada şunu da belirtmek isterim ki her konuda olduğu gibi siyasette de kendimi tamamen bir tarafa bağlı tutup da sınırlandırmak istemediğimden ne akp liyim ne chp li ya da vs.li. Ama az çok da olsa bellidir rengim. Bunu özellikle belirtiyorum çünkü insanları objektif bir değerlendirme sürecinden mahrum bırakan önyargılı düşÃ¼nce setininin oluşmasına bir nebze de olsa belki engel olur düşÃ¼ncesindeyim, bir nevi tedbir yani.

Vaktiyle belediyenin birisinde yaklaşık 15 ay staj yaptım. Staja başlamamın daha ilk haftasında farkettim ki Başkan kendi hanedanlığını kurmuş belediyede. Karşıma kim çıksa soyisim aynı. Müdüründen çöpçüsüne kadar sülalesini yerleştirmiş. Artık belli bir süre sonra insanlara sadece isimlerini sorar olmuştum, soyismi sormaya gerek yok zaten belli,‘Karakoyun’. Staj yaptığım dönem tam da seçim dönemleriydi, büyük gün gelip çattı ve seçim gerçekleşti. Son aylarda yapılan türlü açılışlar, verilen yemekler, deste deste hazırlanan davetiyelere rağmen başaramadılar ve belediye el değiştirdi. Eee sonrasında ne oldu? Tehmin edersiniz tabiki gitti ‘Karakoyunlar’ geldi ‘Akkoyunlar’. Çoğu insan gözünün yaşına bakılmadan ya sürüldü ya da süresiz izne ayrıldı. İzne ayrıldığı idam fermanı gibi yüzüne vurulunca koca adamın simasındaki ‘ben şimdi n’aparım Allah’ım?’ der ifadesini , iki gözünde biriken ve akıtmamak için zor tuttuğu gözyaşlarını gördükten sonra arşiv odasına kendimi zor atıp hüngür hüngür ağladığımı bilirim. Evet eleştiriyorum ben kendisinden once orayı hakeden birçok insan olmasına rağmen sadece torpille bu adamı belirli bir yere getiren zihniyeti, ama aynı zamanda kınıyorum da adamcağızı o yaşında emekliliğine gün sayarken kapıdışarı eden karşı tarafı. İşte efendiler sözümün özü şu ki bu yapı sadece belediyelerde değil bir çok kamu kurum ve kuruluşlarında da böyle. Anlamam öyle ben pek bu işlerden ama diyorum ki işte bu yüzden varsın özelleştirsinler, neresi olursa olsun yerli yabancı farketmez ama yeter ki hak yeme, boş beleş para kazanma gibi durumlar söz konusu olmasın, adam kayırma olmasın, havadan mevki kazanmasın kimse tırnakları ile kazıya kazıya çıksın herkes, emek versin ve de emeğinin karşılığını alsın insanlar isterim. (p.s: Şahıs ve parti isimlerini özellikle vermiyorum. Vermiyorum çünkü şahıs ya da şahıslar değil de şahısların tutumu, parti ya da partiler değil de sistemleri eleştirilsin isterim)

Deniliyor ki başörtüsü sorunu kaldırılacaktı kaldırılmadı hani nerde, kürt sorunu çözülecekti, çözülemedi hani nerde. İyi de ama şu bir gerçekki tepede de öyle rahat rahat her istediğini yapan tabiri caizse ‘kendi borusunu öttüren’ bir devlet yok. Evet herkes ister bu sorunlar çözülsün daha refah, daha özgür, daha laik bir ülkede yaşanılsın ister. Ama şu da su götürmez bir gerçek ki bu konularda Türkiye’ nin gelişimi ve ilerlemesi adına hükümete sadece destek olan yok aksine köstek olan çok. Bahsi geçen konu daha ilk gündeme geldiği sırada söz konusu parti kendini sanık sandalyesinde buluverdi birden, kapatma davaları, mahkeme süreçleri, iddianameler, vs vs . Sebep neydi peki?

-- efendim ‘laikliğe’ aykırı.
    --hmm madem öyle, rica ederim beyfendi peki bana bahsettiğin ‘laiklik’ nedir onu açıklar mısın?
    Konu Roxelanne tarafından (21-05-2010 Saat 11:40 AM ) değiştirilmiştir.
    "kaçan bir gol kadar üzülmedik değil mi? ölürken çocuklar o güzel afrikada" İ.Tenekeci

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)