Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İşi bırakırsam vizem iptal olur mu?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı Lee-on! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation İşi bırakırsam vizem iptal olur mu?

Arkadaşlar bana ayarlanan iş, haftalık saat bakımından çok az ve bana uzak olduğu için oradan ayrıldım ve başka bir iş buldum. Menejeri Türk ve sorun çıkarmadı gel başla dedi. Orada da bir çok WAT öğrencisi var. Ana işime de gittim ayrılmak istiyorum dedim, ok dediler. Ancak Türkiyedeki firmam sakın ayrılma şu an ayrılarak programını iptal etmiş oldun vizen iptal edilir dediler. Bu kadar gereksiz bir şey yapılabilir mi gerçekten yoksa gözdağı mı veriyorlar? Çünkü bir çok arkadaşım iş değiştirdi burada, ve çalışıyorlar hala. Deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum. Teşekkürler...

Hayalperest Watçı kry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Lee-on! Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bana ayarlanan iş, haftalık saat bakımından çok az ve bana uzak olduğu için oradan ayrıldım ve başka bir iş buldum. Menejeri Türk ve sorun çıkarmadı gel başla dedi. Orada da bir çok WAT öğrencisi var. Ana işime de gittim ayrılmak istiyorum dedim, ok dediler. Ancak Türkiyedeki firmam sakın ayrılma şu an ayrılarak programını iptal etmiş oldun vizen iptal edilir dediler. Bu kadar gereksiz bir şey yapılabilir mi gerçekten yoksa gözdağı mı veriyorlar? Çünkü bir çok arkadaşım iş değiştirdi burada, ve çalışıyorlar hala. Deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum. Teşekkürler...
    Kardesim merhaba, Benim bildigim ilk isinden ayrildiginda bunun CIEE ye bildirilmesi gerekiyor onlarda diyorki sana 15 gün gibi bi süre bu süre icinde is bulursan kalabilirsin yoksa ülkene dönmek zorundasın. Benim basıma gelmedi ama isdegistirip devam eden m kisi gordum ve bi kacina yardimci oldum olay böyleydi. Sende diger isi bulmusun sorun olucagını sanmıyorum..

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Türkiye'deki şirketini salla, Amerika sponsorunu ara. Durumu onlara anlat. Ana işinden ayrıldığını, menejerin buna bir şey demediğini ve başka iş bulduğunu söyle. Bunu kayıtları altına alsınlar. Muhtemelen senin yeni işindeki menejeri onay için arayacaklar. Sen onlara iletişim bilgilerini falan vereceksin telefonda. Sonra menejer seni onaylayacak. Onlara senin orada çalıştığını söyleyecekler. Ondan sonra bir sorun çıkmaz.
    ""Let the game begin""

Araştırmacı Watçı broadway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    13

çok net bir cevap var o da vizen iptal olmaz, bir daha vize alman da sorun da olmaz. hepsini yaşadım ben çok tehdit ettiler korkuttular ama korkucak birşey yok amerikada kalmaya devam edebilirsin birkaç ay daha. tek kural şu amerikadan çıkıp tekrar girmeyi deneme kanada meksika gibi yerler için.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı broadway Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok net bir cevap var o da vizen iptal olmaz, bir daha vize alman da sorun da olmaz. hepsini yaşadım ben çok tehdit ettiler korkuttular ama korkucak birşey yok amerikada kalmaya devam edebilirsin birkaç ay daha. tek kural şu amerikadan çıkıp tekrar girmeyi deneme kanada meksika gibi yerler için.
    hocam sana bişey olmamıştır nedeni işverenın sponsorunu arayıp programını iptal etmemesidir daha önce forumda sponsorun programı iptal etmesi sonucu sorun yaşayan arkadaşlar oldu burdaki önemli işverenin gönlünü alarak ayrılmak onu ikna ederek ayrılmak ve sponsoru aramamasını söylemek eğer arıyacağını belirtirse sponsor senden işten ayrılmanla ilgili geçerli bir sebep isteyecektir düzgün bir sebebin varsa senden 15 gün içinde çalışacak resmi bir iş bulmanı ve yeni işverenine göndereceği kağıtları imzalatmanı isteyecektir ve bunlardan sonrada hiçbir sorun yaşamadan işini gelip gidersin
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçı Lee-on! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar zaten iki işverenimde de sorun olmadı. Menejerler sağolsunlar sorun yaratmadı. Mc'e gidip ayrılmak istediğimi söyledim. Günde 14 saat çalışmak zor oluyor uykuya vaktim yok dedim. Direkt ok sorun değil zaten gençsin git eğlen falan dedi. Hatta emin misiniz bak dedim güldü evet ne olacak falan dediler. Öyle çıktım Mc'den. Diğer iş verenim ise menejeri Türk ve kendi istedi beni. Yani orası da sorun çıkarmadı bana. Anlamadığım şey işverenler oranın menejerleri sorun çıkarmıyor ancak sponsor neden arıza yapsın onu anlamadım. Bilseydim araya sponsoru hiç sokmazdım. İşi kendim ayarlardım kafam da rahat olurdu. Hem de ekstra para vermezdim. Yardımcı olacaklarına ayak bağı oluyorlar...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

eger isvereninden izin aldiysa sorun olmaz Sponsoruna da bunu bildir , ilk isimde cok calisiyordum , ortamda rahatsizdim izin istedim ,ayrilmam icin izin verdiler de. Sonra kendime baska is buldum de. Sorun cikarmaz sponsor. Eger isverenin sana gidebilirsin diyip , sponsora beni birkti kacti derse o zaman sorun yasarsin

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)