Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: isten kovulmak uzereyim vizem iptal olur mu??

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart isten kovulmak uzereyim vizem iptal olur mu??

Arkadaslar cok karisik bi durumumuz var burda okudugumuz bazi soru cevaplarda kendimize cevap aradik ama bulamadik. Haziranin 15 de geldik amerikaya o gunden bugune kadar gecen zamani kisaca ozet gecmek istiyorum cunku birbirne bagli asamalarla sorunumuz olusmaya basladi. Bu cevap vermenizde belki daha kolay olabilir. 15 haziranda suanda kaldigimiz eve geldik( washingtona 40 km uzaklikta woodbridge die bi yerdeyiz). lifeguard olarak calismak uzere buraya geldik. geldigimizde 1 hafta calismadan bekledik nedeni ise havuzlarda yogunluk oldugu bizim havuzun ise temmuzun 2sinde acilcak olmasi. tamam bekleris dedik. ve sonra eklediler ama bu sure zarfinda size baska havuzlarda isler bulacaz tam saat calismasanizda biseler yapmaya caliscaklarini belirttiler. Sonra dedikleri gibi temmuzun ikisine kadar haftada 20 saat calistirdilar. Biz bu esnada sudan sebeplerle 2 tane uyari aldik. 3. uyari isten atilmaya sebep sistem boyle isliyomus. temmuz ayina girdigimizde bize yine 20 saat vermeye devam ettiler bu durumdan rahatsiz olup ust menejerlere mesaj attik cevap olrak sizin performansinizi beyenmiyoruz bi sekilde biseler yapmaya caliscaz dediler. bunun uzerine sponsorumuz ciee aradik olanlari anlattik. tamam biz sirketinizle goruseces dediler ertesi gun bi menejerle supervisior geldi. arkadasimin calistigi havuzdaki kamera goruntulerini izlemisler ve havuzdayken gorevini tam anlamiyla yapmadigini one surerek 1 uyari daha getirdiler ve normalde kovuldunuz ama size son bi sans verip calismanizi islicez burda kalip kalamiyacaginiza karar vercez dediler. sonra bizde kalkip tekrar ciee arayip anlattik durumu tamam biz yine sirketinizle gorusme halindeyiz dediler. programdan dusme ihtimalimiz var mi diye sordum guvenlik ihlali soz konusuysa programdan dusebilirsiniz simdi icin birsey solemek mumkun degil dediler.

Simdi soruyorum da aldigimiz uyarilardan biri havuzda biri bogulurken gerekli intizam gostermemekten. ciee deki kiz guvenlik ihlaline girer dedi bu mumkun mu bizim programdan dusme gibi bir ihtimalimiz var mi programdan dusmeyip isten kovulursak ciee bize yeni is bulur mu? isten kovulmaz da kendi imkanlarimizla buldugumuz bir ise gitmek suan calistigimiz isi birakmak ne kadar mumkundur

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Vizeniz kolay kolay iptal olmaz eger İs bulabiliyorsaniz baska bir is bulun menajer sizi kovmasan siz cikmak istediğinizi söyleyin yok dersede isten atilmAyi bekleyin
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

sen manager seni kovarsa vizem iptaL oLmaz ama ne ciee nede firman sana bu saatte is buLamaz.. Kendin isten cikmak istedigini soyLersen managerine oda kabuL ederse yine vizen iptal oLmaz buL kendi isini konus managerinLe.. Ama ise gitmeyip managerini kizdirirsan sponsoruna biLdirirLer vs Ds ini iptaL ederLer yani otomatikman vizen iptaL oLmus oLur.. Siz en iyisi bos zamanLarinizda is arayin buLun ve managerinizLe konusun yada 2. is oLarak devam edin onLar kovana kadar.. KovarLarsa vizende bi sikinti cikmaz..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

son bi sans verdi sirketimiz bakalim. bugun ciee mail atmis tehdit vari bi mail isinizi iyi yapin yoksa programinizi iptal ederiz tarzinda gercektende biz son sansimizi degerlendiremezsek ki adamlar ufacik bi yanlisa bile uyari veriolar bizim programimiz iptal olur mu.yeni is konusunda da burasi koy gibi bi yer baska is bulmak gibi bi sansimiz yok bu durumda isten atilinca memlekete geri donecez gibi gozukuo yada baska bi eyalette is arayacaz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

isden cokmu kaytarıyosunuz ne yapıyosunuzda size böle cvp veriyo adamlar acaba ? net ve acık bi sekilde anlatırmısın bide bilmen gereken bişe amerikalılar türkiyedeki gibi yan gelip yatana degil ahkkını verene is veriyolar saat veriyolar siz gerekli özeni gösterin bence gerisini onalra bırakın gene aynımı davranısları bu sefer ciee mesaj atın hic yokdan haklı durumdayken biyerlere sikayet ederseniz sizin icin daha ii olur arkadasım bence.
    FORZA ES-ES

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

isten kaytarmak die bise yok is ne gerektiriosa onu yapioruz sanirim sirkette bu sene fazla lifeguard varmis duyumlarima gore o yuzden cok basit seylere uyari veriolarmis.adamlar bize kafayi takti verdikleri uyarilari anlatayim mesela hic biri kasti deil havuzda cocugun biri cirpinio gibi oldu ust sandalyedeki cankurtaran atladi bn asagidaki sandalyedeydim ayaga kalktim dier suya atlayan cankurtaranin kurtarmasina gerek kalmadan cocuk sudan cikti kendisi bnde yardim ettim cikarken.bu nedenden dolayi 2 uyari aldim suya bnimde atlamam gerekiyormus halbuki bize egitimde 1 kisi suya atlayacak dier cankurtaranda etrafi kontrol edecek dediler.dier uyariyi kabul ediyorum ama kural oldugunu bilmiodum 3. uyariyi da aldim boylece.

bugun isten atildigimizi soylediler.sponsorluk ne alemde bilmiyorum insallah iptal etmemislerdr.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

craiglist den felan is aramaya bakın arkadasım ozaman :S bos olmaz cunku allah kolaylık versin walla üzüldüm washingtonda türk dernegi varsa oralarada gidip sorabilirsiniz bu arada yukardaki bi arkadas yazmısdı wize iptal olmuyor öle atılırsanız eegr dıye siz is arayın bence...
    FORZA ES-ES

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

benim kaldigim yerde bikactane turk var, gecen hafta isten cikartildilar ve vizeleri iptal oldu. bu haftaici ulkeye geri donuyorlar. cok karamsar konustm galiba ama oyle...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

20 gun iş bulma için limitin var die biliyorum bulamazsan sınır dısı ediliyosun tabi bildiğim kadarıyla çnkü tanıdıgım işten cıkarılmıstı ciee 20 gun suren var bizde iş yok kendin bulabilrsen bul bulamazsan 20 gun içinde ulkeden ayrılmalısın demiş
    when life gives you lemons, make lemonade

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

arkadasım dustugun duruma uzuldum cunku su anda bende senınle aynı durumdayım ısveren benı kovdu ve kendıme ıs arıyorum 20 gun ıcınde bulamazsam sınırdısı edılecegım forumada yazdım zaten umarım bu basımızdakı sıkıntımızdan bı an once kurtuluruz..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ciee sponsorlugunu iptal ettigini yazmis bugun 28 temmuza kadar sure vermis heralde vizem gecerli olacaak cunku bn kalmak istiorum.baska bir is buldum calisiorum.

simdi eger bn donmessem ucak biletimin gercek tarihinde donmek istiyorum sikinti olur mu?yani 1.5 ay kacak mi kalmis olurum gelen mailde illegal olacaksiniz diyor.bu durumu yasayan arkadaslardan cevap bekliorum.tesekkrler...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben rockville de yasiorum lifeguard olarak calisiorum sana yakin sayilirim bu is o kadar berbat ki suan kovulmak icin elimzden geleni yapioruz ama bizide kovmular dun eger beni kovmazsan havuza iseyecegim dedim menecerime kemal sunal misali. 10 gun suren var arkadsim tatil beldelerine git orda is ara turk bulabilirsin oralarda sakin kacak kalma sikinti olur.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ayni durum bende de var. 2 tane uyari aldim ve 3. uyarida go home diyorlar.
    Ayrica eger atilirsam 48 saat icinde ulkeyi terketmem gerektigini en basta soylemislerdi.
    Yani bende eli kulaginda yarin bir gun 3. uyariyi alirsam Turkiyeye donecegim ancak ucak biletimi degistirip erkene alma imkanim var mi?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaslar bu ne ciledir anlamadım ki herkes isten mi kovulur oyle kolayca...hemen pes etmeyin is arayın..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

abi anlamıyorum ki işten atlılınca vize iptali nedir ya ?birine yumruk fln atsak anlarımda işten atılınca bide hapse tıksınlar bare

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ya bencede ya cok sacma. yuani ısten atılınca nıye vıze ıptal olsun yok oyle bsey..
    C* Ne MutLu TÜRK'üm Diyene C*

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)