Work and Travel
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: sahte referansla staj?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart sahte referansla staj?

slmlar, staj (internship) genelde turizm bölümüne ayarlanıyor bilindiği gibi, ben turizm mezunu değilim ama çok uzun süre olmasa da restoranda çalışmışlığım var. bir şirketin danışmanı bana 5 yıllık referans yazdır bir otele, turizm stajına gidebilirsin diye bir öneride bulundu. hiç araştırılmadığını, en fazla referanstaki kişiyi arayıp görüştüklerini söyledi. başka bir şirkete aynı şeyi danıştığımda yeni mezun olduğun için inandırıcı olmaz kabul edilmez dedi. şimdi referansı aldım, ama işe yarayacağından şüpheliyim, fazla kolay sanki? bu konuda bir fikri olan var mı? ya da böyle bir şey yapan oldu da sorunsuz gidip gelebildi mi? ayrıca kendimi 5 yıl çalışmış göstersem hem okumuş hem çalışmışım gibi görünecek, çok mu inanılmaz bir durum olur yani? sahtekarlık kısmından çok hoşlanıyor değilim ama başka yolu yok gitmemin, yani kısa bir zaman içinde yok. özetlersem önerildiği gibi sahte bir referansla gidilmesi mümkün olabilir mi, konsolosluk sponsor şirketler vs hiç araştırmıyor mu cidden? yoksa iş bulunsa bile en azından vize kısmında sorun çıkar mı? konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Genellikle staj işleri otellerde olduğu için Turizm alanından alındığı söyleniyor öğrencilerin.Sana şirketinin bunu söylemesinin nedeni Cv ni sponsorlara veya abd deki işverenlere gönderdiğinde kabul almanı sağlamak.Onlarla yapacağın skype görüşmelerinde bu referansınla ilgili çok soru alacaksındır ve detayları isteyeceklerdir.Bunlara hazırlanmalısın öncelikle.Skype de gerek ingilizcen gerek cevaplarınla gerekli imajı bırakırsan o sahte iş hikaye olur zaten.ABD deki işveren tarafından onay alıp DS formunun bastırdıktan sonra vize kısmında karşına çıkma ihtimali yok denecek kadar az bunun.

Okuduğun bölüm de önemli yalnız.İlerde otellerde çalışmaya uygun bir bölümde okuyorsan görüşmeler daha da kolaylaşacaktır senin adına.

Bunların hepsinin dışında restaurantta çalışmış birisi olarak bu sahte referans olayına ihtiyacın oldugunu düşünmüyorum.Söylediğim gibi olay skype görüşmelerinde bittiği için kendini iyi ifade edebildiğin an işini alırsın.
    Konu cAv tarafından (29-01-2013 Saat 02:02 AM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

peki çok teşekkürler cevabın için

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)