Work and Travel
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Travel İçin Sigorta Gerekli Mi?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Travel İçin Sigorta Gerekli Mi?

Arkadaşlar vize randevu, SEVIS ve PIN ücretine ek olarak şirketim benden 60$'lık bir sigorta ücreti talep etti ve bu sigortanın konsolosluk tarafından wat programının travel kısmı için zorunlu olduğunu söyledi.

Sizin şirketleriniz böyle bir istekte bulundu mu? Bu sigorta zorunlu tutuluyor mu?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Benden böyle bir sigorta ücreti alınmadı. Böyle bir zorunluluktan da bahsedilmedi. Konsoloslukta böyle bir belge de sunmadım. Ancak TRAVEL kısmı için ayrıca bir sigorta yaptırmak isteğe bağlı diye biliyorum. Benim sponsorum CCI ve verdikleri insurance (sigorta) sadece work kısmını kapsıyor. Hatta bugün aldığım sanal oryantasyonda sağlık sigortamın work kısmını yani ds2019'daki tarihleri kapsadığını, travel kısmı için ayrıca sağlık sigortası yaptırmam gerektiğini yazıyor. Tabi sigorta yaptırmak istersen yani. Yaptırmak zorunda değilsin. Bu sigortayı daha sonra da yaptırabilirsin. CCI veritabanına göre Travel'a çıkmadan önce sigorta için kendilerine haber edip anlaşmalı oldukları bir sigorta şirketiyle kendime seyahat sigortası yaptırabiliyorum. Kısacası Travel yapıp yapmayacağın bile belli değilken veya hangi tarih aralığında bunu yapacağın belli değilken şimdiden seyahat sigortası yaptırmana gerek yok. Amerika'daykan karar verebilir veya Türkiye'den Amerika'da geçerliliği olan herhangi bir sigorta şirketinden Seyahat Sağlık Sigortası yaptırabilirsin.
    Konu speedygonzalez tarafından (03-05-2011 Saat 12:29 AM ) değiştirilmiştir.

Profesyonel Watçı ByLyric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı speedygonzalez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benden böyle bir sigorta ücreti alınmadı. Böyle bir zorunluluktan da bahsedilmedi. Konsoloslukta böyle bir belge de sunmadım. Ancak TRAVEL kısmı için ayrıca bir sigorta yaptırmak isteğe bağlı diye biliyorum. Benim sponsorum CCI ve verdikleri insurance (sigorta) sadece work kısmını kapsıyor. Hatta bugün aldığım sanal oryantasyonda sağlık sigortamın work kısmını yani ds2019'daki tarihleri kapsadığını, travel kısmı için ayrıca sağlık sigortası yaptırmam gerektiğini yazıyor. Tabi sigorta yaptırmak istersen yani. Yaptırmak zorunda değilsin. Bu sigortayı daha sonra da yaptırabilirsin. CCI veritabanına göre Travel'a çıkmadan önce sigorta için kendilerine haber edip anlaşmalı oldukları bir sigorta şirketiyle kendime seyahat sigortası yaptırabiliyorum. Kısacası Travel yapıp yapmayacağın bile belli değilken veya hangi tarih aralığında bunu yapacağın belli değilken şimdiden seyahat sigortası yaptırmana gerek yok. Amerika'daykan karar verebilir veya Türkiye'den Amerika'da geçerliliği olan herhangi bir sigorta şirketinden Seyahat Sağlık Sigortası yaptırabilirsin.
    Aynen öyle.Arkadaşın da açıkladıklarına göre herhangi bir zorunluluk yok bu konuda.
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

dediği gibi travel kısmında tamamen isteğe baglı , work kısmında zaten sigortan oluyor zorunlu olarak.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Sirketin senden tahsil ediyor DS 2019 ile sigortayi. Sigortan kac haftalik onu ogren ama.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

BannedUser
    Guest

Alıntı manyakabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar vize randevu, SEVIS ve PIN ücretine ek olarak şirketim benden 60$'lık bir sigorta ücreti talep etti ve bu sigortanın konsolosluk tarafından wat programının travel kısmı için zorunlu olduğunu söyledi.

Sizin şirketleriniz böyle bir istekte bulundu mu? Bu sigorta zorunlu tutuluyor mu?
    Şirketini biliyorum

Neyse zaten sen kayıt oldugunda sigorta ile kayıt olman gerekiyordu bunun ek olarak istenmesinin saçmalıktan öte birşeyi yok. Bu konu hakkında yazmıstım zaten. Sen diyelim ki 1000 dolara kayıt olmussan zaten sigortan içinde var demektir. Hic duydunuz mu self bile olsa extradan sigorta parası istenen bir secenek. Saçmalık saçmalık saçmalık başka bir şey değil bu.
    Konu BannedUser tarafından (03-05-2011 Saat 09:28 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)