Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 70 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Şirket mağduru

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Şirket mağduru

Merhaba arkadaşlar. Sizlere sormak istediğim bazı sorular var. Ben 1. sınıf öğrencisiyim ortalamam ise 1.90. Yarı dönem bitmeden şirkete kayıt yaptırdım işlerin erken bitmesi ve iş seçeneğimin bol olması için. Yanlız iş bu döneme kadar uzadı. İstedikleri herşeyi bu zaman kadar eksiksiz yerine getirdim mülakat yaptılar felan 1 ay hiç arayan soran olmadı. Dün aradım deedim ne oldu hiç ses soluk çıkmıyo fuara katılacam mı dedim yok dediniz. Fuarlar da bitti işi nasıl yapacaz dedim. Daha ds 2019 u göndermemişler sanırım hemen halledecez dediler. 15 nisan için vize görüşmesi için uygun mu dediler o tarihte sınavım var sonra 21 de nisanda anlaştık. Bakalım bana geri dönmelerini bekliyorum. İş konusuna gelince lifeguardlık istiyodum çok geç bi tarihte gidecesin olmaz dediler. (sınavlardan dolayı) Biz ayarlıycaz seni arayacağız iyi bir işe yerleştireceğiz gibi vaadlerde bulundular. Farkındayım arta kalan ne varsa kakalayacaklar. Hayırlısı demekten başka bişey gelmiyor elimden. Sıkıntı bastı paylaşayım durumu dedim ne gibi görüşler ortaya atılacak.

BannedUser
    Guest

Erken kayıt olmuşsan şimdiye kadar yerleşmiş olman gerekti bu saatten sonra oradan paranı alıp baska yere gitsen gene iş bulamazsın. Bu durumda her gün şıkıstırman gerek ofislerine gidip, telefonla ya da maille bu işler olmaz.. Vize sorun değil işin olsunda mayısta gir

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Hocam kusura bakma,alınma,gücenme ama sen gayet kaşınmışşsın.bu tarz pıyasadakı ucuz kalıtesız fırmaları bu kadar da başıboş bırakırsan onlarda senı böyle sallarlar,benım her zaman tavsıyem,50 100 dolarınıza kıyın,gidip piyasadakı kalıteli wat danısmanlık sırketlerıyle calısın.isim vermek istemiyorum ama herkes bılyıor o firmaları.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Şaşırdım kaldım ne yapayım ne edeyim. Seçerken de o kadar araştırdım muhakkak bütün şirketlerden de yakınanlar var dedim en iyisi bu gibi vay şöyle vay böyle parayı yatırdık bizi hiç tınlayan olmadı. Biz kendi işlerimizden ayarlıyacaz bulunca ararız felan dediler ama bilmiyorum. Şu ana kadar 2380 lira verdim gidemezsem 500 liramı geri alamayacağım diğer kalanı da alabilir miyim bilmiyorum. Yıllarca dişinden tırnağımdan artırıp wat sevdasına yatırdık bakalım. Umarım açıklağa kavuşur. İş bulunsa bile bu saatten sonra bulunan işten hayır gelir mi o da belirsiz. Gidip mağdur olma durumu da var.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

abicim paradan kaçındığımdan değil.Gittiğim şirketin adını da söleyeyim advis.
    Konu özli tarafından (06-04-2011 Saat 01:36 AM ) değiştirilmiştir.

BannedUser
    Guest

M

Kardes seasrette dogru söylüyor yapacagı tek sey ofise gidip oturmak ve hallederiz sözlerine göz yummamak. Git işini iste. Bundan 1 ay önce bu fikri forumdan birine vermistim aynen tatbik etmiş bugun sen demiştin dedi. Arkadas kendini biliyor.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Vizelerim başlıyor. Gidip oturayım desem en erken gideceğim tarih 18 Nisan.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı özli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abicim paradan kaçındığımdan değil gittiğim şirketi de söleyeyim advis.
    naLet oLsun yaa yazını okurken tahmin ettim şirketi direk.. hatta mesaj attım özeLden okuduysan Biraz araştırmak gerekiyor dediğim gibi..

BannedUser
    Guest

abicim paradan kaçındığımdan değil gittiğim şirketi de söleyeyim advis.
    Bu firma sponsorları ile övünen firma değil mi CIEE. Özli adlarını burda yazdın ya yarın ulaşırlar sana sil derler merak etme. Nasıl paranı vermıyorlar anlamadım ki bu nasıl esnaflıktır merak ediyorum hiçbir şey yapmadan para almak helal midir ?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Vizelerim başlıyor. Gidip oturayım desem en erken gideceğim tarih 18 Nisan.
    ozaman sende sınav cıkıslarında hergun telle ara...18 ınede gıdersın ofıse

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Dediğim gibi aylarca araştırdım herkes bişeylerden şikayetçi. Gidenlere sordum herkes farklı bir cevap veriyor. En çok söylenenlerden biri buydu.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

makronun dedıgı gıbı ,yarından tezi yok gıdıp sırkete oturup onları sıkıstırman ve sen oradayken işini halletmelerını beklemen,yoksa sert cıkarak paranın tamamını talep etmen ki bu cogu zaman ıse yaramıstır.bu nasıl danısmanlık anlayısıdır ya bız senı bı yere yerlestırecegız lafı.bu kadar sacma bu kadar salakca bısey varmı,karsılarındakı ınsanları ne sanıyor bu idiot yerden bıtme ezikler.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu firma sponsorları ile övünen firma değil mi CIEE. Özli adlarını burda yazdın ya yarın ulaşırlar sana sil derler merak etme. Nasıl paranı vermıyorlar anlamadım ki bu nasıl esnaflıktır merak ediyorum hiçbir şey yapmadan para almak helal midir ?
    onLara hersey heLaL makro.. Parayı yatırana kadar hergün ararLar sora ses seda oLmaz sen ararsın.. Kapat kontörün gitmesin ben arıyım derLer sora bekLersin arayan oLmaz.. cok yoğunduk pardon diye bi acıkLama oLur.. Oda ertesi gün sen tekrar arayınca =)

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Forum kurallarını okumadım şirket ismi verilmiyor galiba kaldırıyorum. Aynen dedikleriniz gibi. Umarım iş olmazsa paramı iade ederler.
    Konu özli tarafından (06-04-2011 Saat 01:23 AM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Dostum bak isim vermek istemiyorum şirket konusunda ama senın bu sırket benım zamanımda gıden dunya kadar arkadasımın orada ıken sorun yaşamasına ve bu sorunlara karsılıkta hıc ılgı vermemesıne neden olmustu.kara liste olan bir şirket şuan ögrencıler arasında o.

BannedUser
    Guest

Forum kurallarını okumadım şirket ismi verilmiyor galiba kaldırıyorum.
    Yok yasak değil. İstersen kalsın.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Dediğim gibi aylarca araştırdım herkes bişeylerden şikayetçi. Gidenlere sordum herkes farklı bir cevap veriyor. En çok söylenenlerden biri buydu.
    bu sene yeni bastırdıkLarı broşöre de baktım.. gidenLerden yorumLar kısmı gecen senekinin kopyası, gecen seneki de kimbilir kac yıl öncesinin kopyasıdır.. Bu şirketten memnun oLan adam görmedm varsada nadirdir.. Beddua etmek istemem ama fitiL fitiL geLir burunLarından inşaLLah bu kadar adamın ahı..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Arkadaslar lütfen danısman sırket secerken dıkkat edın,onun bunun sözüyle yada 50 dolar 100 dolar ucuz pahalı dıye degıl guzel bır arastırmanın netıcesınde karar verın ve ne olursa olsun kayıttan sonra bunları başıboş bırakmayın,cunku kızını bıle basıbos bırakırsan ya davulcuya varır ya zurnacıya,sizide bu tarz ıslere vermemelerı ıcın dıkkat edin.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

global vizyonda ıkı gundur bana maıl atıyo elımızdekı ısler bıtmeden kayıt ol dıye haspam...ben sana adam yollamamak ıcın elımden gelenı yapıyorum magdur olmasınlar dıye adamlar kalkmıslar gel kayıt ol dıyolar hemde bu zamanda işler bıtmeden

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ne diyeyim ne edeyim bilemedim valla.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

ya bu arada sana ıs bulmadan neyın ds sını ggetırtıyolar..bıde ds gelmedenmı gırceksın vızeye sen...

BannedUser
    Guest

Alıntı reyes_19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    global vizyonda ıkı gundur bana maıl atıyo elımızdekı ısler bıtmeden kayıt ol dıye haspam...ben sana adam yollamamak ıcın elımden gelenı yapıyorum magdur olmasınlar dıye adamlar kalkmıslar gel kayıt ol dıyolar hemde bu zamanda işler bıtmeden
    Reyes ciddi misin bugun iki kişi ile gorustum adı geçen firma iş ayarlayamamıs paranızı geri alın isterseniz demiş. Şaka mı bu

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

sirket ismi kesinlikle kullanilamaz diye birsey yok danismanlik firmalari diye bir basligimiz var o basligin altinda gittigin firmanin konusu altinda yasadiklarini yazabilirsin ama ole ikinci gun yazidigni degistirecek biriysen hic yazma.. forumda sirket ismine hassasiyet gostermemizin bir nedeni de yasadigi sorunu yazip ikinci gun hic olmamis gibi silen arkadaslar... ama daha onceki yillarda ve bu yil da bazi firmalarin hala is bulamadigi ya da dslerin gec ggeldigi yalan islere yollandigi gibi yazilar cok yazildi...
    Konu ozgursum tarafından (06-04-2011 Saat 01:35 AM ) değiştirilmiştir.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

az önce bu arkadasın bahsettiği şirket yüzyüsLükte sınır tanımadı sen ne diyorsun.. bnm çewremde bircok adamı ben vazgeçirdim bu şirketten.. hatta benden kayıt istemekLe kaLmadı kac defa aradıLar temsiLciLik için.. hatta gecen sene temsiLcisi oLan bi arkadas bu sene temsiLciLiği bıraktı sayemde.. o adamLara müstehak öğrencisiz kaLmak haa bide sürekLi danısmanLarı değişiyor biri girip biri cıkıyor.. gecen sene 3 danısman değiştirdim.. bu senede 2 farkLı kişi aradı 2 side pardon ben seni tanımıyordum durumunLa iLgiLi bi fikrim yoktu ben yeni basLadım dedi..

BannedUser
    Guest

ya bu arada sana ıs bulmadan neyın ds sını ggetırtıyolar..bıde ds gelmedenmı gırceksın vızeye sen...
    DS gelip vizeye girerse ve iptl ederse paranın buyuk kısmını alamaz olay bu caktın mı köfteyi işte biz ds getirdik sen gitmedin diyecekler.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bu nası bi dünya anladım. Kimi öpebilirsek hesabı. İşleri nasıl rast gidiyor bilmiyorum.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

yok Emre getiriyorLar.. Bak o konuda hakLarını yiyemem.. basvurduktan nerdeyse 15 gün sora geLmişti ds im.. ama iş veren adresi falan değildi ciee nin adresi yazıyor üstünde portland merkezLi biyer.. CIEE den bi kağıt veriyorlar işi bulucaz yakında diye ama konsolos ona bile bakmıyor nerde calıscan dio daha belli değil diosun.. oluyo bitio..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Bu nası bi dünya anladım. Kimi öpebilirsek hesabı. İşleri nasıl rast gidiyor bilmiyorum.
    cok güzel bi noktaya değindin.. aynen kimi öpebiLirsek.. işleri öğrenci memnuniyeti değiL.. haa bide hatan var kusura bakma onuda söyleyeyim.. önkayıt ücreti tamamda paranın hepsini yatırmasaydın keske.. önce ds gelsin sonra veya önce işimi belirle sonra para demeliydin.. ben gecen sene ds gelmeden para ödemedm onLara.. 15günde getirdiler kayıttan sonra 15 veya 20 yanlıs hatırlıo olabilirim ama zaman kısaydı..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Reyes ciddi misin bugun iki kişi ile gorustum adı geçen firma iş ayarlayamamıs paranızı geri alın isterseniz demiş. Şaka mı bu
    yaw onlar tr de bıle ıs ayarlıyamazlar evet doru soyluyorum
    Konu ozgursum tarafından (06-05-2011 Saat 06:56 AM ) değiştirilmiştir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Aynen bende de var hata acemilik işte.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)