Merhaba arkadaşlar şöyle başlıyım bugun Ankarada vize görüşmem vardı.Daha önce de yazmıstım heyecanlıydım.Ankaradakiler vermiyor orda herşey çok zor diye öyle bir şey yok, bunu aklınızdan çıkarın ama benim başıma daha ilginç bir olay geldi şöyle anlatıyım hem düşüncelerinizi söyleyin hemde sorularım var bunlara cevap verirseniz sevinirim.
Randevu saatim 1:30 görüşmeye ablamla gittim,ablam beni kapının önünde bekliycekti.herneyse girdim içeri her şey çok güzel belgeleri veriyoruz sıra numarası veriyolar işte bunlar bilinen şeyler sonra benim sıram geldi toplam da 2 tane net soru sordu bana. Bir diğer soruda: kitapcık veriyolar bunu okudun mu diye, bende okudum dedim başka bir şey yok imzaladılar ve ups ye gittim her şey çok güzel sevinçliyim memur başarılar falan dedi şimdi geldik asıl yere çıktım konsolosluktan dışarı ablam bekliyor sarıldım ablama işte geçtim falan çok güzeldi geçti falan, sonra dedim abla bi fotomu çeksene fotograf makinasıyla gelmiştim dedim konsoloslugun onunde guzel bı fotogramız olsun (demez olaydım )ablam çekti orda poliste bakıyor sonra polis çağırdı beni dedi yasak gormuyormusun kucuk bi tabela asmıslar gozukmuyor dedım,gormedık ozur dılerım dedim sil fotografı dedi . Gosterdım,sıldık gozu onunde sonra benden kımlık ıstedı verdım kımlıgı aynı sekılde ablamı da cagırdı ondanda kımlık ıstedı Ankara da doktora yapıyor,ben de Makina müh okuyorum herneyse adam bekleyin burda dedi.Aldı kimlikleri içeri girdi bekledik baya bi sonra bi adamla birlikte geldiler kimliklerimizin arkalı onlu fotokopileri çekmişlerdi..Adam büyük ihtimalle elçilikte üst kademede bir kişiydi.İşte bana vize saatimi falan sordu bende soyledım sonra nerde kalıyorsunuz falan diye sordu.Bizde söyledık herşeyi. bizde bi problem olmadıgını anladılar heralde işte polis sonra dedi aslında bu tabelayı daha buyuk yaptırsak ıyı olur falan dıye bız onlardan cok ozur dıledık sonra polis memuru da gıdebılırsınız beklettık ozur dılerız gıbı bı ıfade kullandı ve ordan ayrıldık.

Şimdi birincisi sakın ola konsolosluk onunde foto çektirmeyin

İkincisi bu benim vize alamam gibi bir sonuçla sonuçlanır mı cevaplarınızı bekliyorum hemen hemen herkes düşüncesini yazarsa sevinirim bilenler de nasıl bir sonuçla karsılasırım bir fikir yürütürlerse sevinirim.Sonuçta benim vize kagıdımı onayladı ben guvenlık sorusturmasına takılır dıye dusunuyorum

Anlıycagınız hevesım kursagımda kaldı boyle tam geçtik derken böyle bir olay geldi başıma bu arada vıze mulakatına gırecek arkadaslara başarılar