Work and Travel
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yogurt - Baklava

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Standart Yogurt - Baklava

Amerika'da en azindan yogurt ve baklava Yunan yiyecegi olarak bilinir.Zaten internette ingilizce bir arama yapildiginda da hep Yunan kelimeleri gecer yazilarin icinde.Yunanistan bildigim kadariyla baklavaninda patentini almis durumda.Bu yiyeceklerin Yunan degilde Turk mutfagina,daha dogrusu ortadogu mutfagina ait oldugunu nasil kanitlayabiliriz su Amerikanlara ? Sindiremiyorum Yunanlilarin boyle birseye sahip olduguna inanilmasina.Belki de gercekten onlara aittir Ayrica baklava ve yogurt ingilizcede de aynen Turkcedeki gibi yazilip okunur ( birazcik farkli aksanla tabi ).
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Benim calistigim parkin sahipleri Yunanliydi. parkin icindeki Starbucks ta baklava satiyorlardi ve camda da baklava yaziyordu. Keske fotografini cekseydim Iceri girip sordugumda da en iyi baklavanin Istanbuldan geldigini soylemislerdi. En azindan onlar farkinda en iyi baklavanin nerede yapildiginin. Ayrica doneri de gyros olarak sahiplenmisler.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Baklavanın patenti bizde ama onlar bizden daha etkin oldukları için durum böyle oluyor sadece baklavaya sahiplenseler lokumu bile biz bulduk diyolar

http://www.etkinpatent.com/habervizy...bul&e_id=32119

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Oda arkadasim Amerikali bir asci,nerde bir Greek yemegi gorse bana soruyor, bu da mi size ait diyor.

Doner -> Gyros
    Sis Kebap -> Souvlaki

Ne tuhaftirki hepside Greek yemegi diye geciyor ingilizce websitelerinde.Yalan soyluyorsun bunlar sizin degil diyor Merak ediyorum,hamsi tavayi ne zaman benimseyip onu da Greek yemegi yapacaklar.
    Peki.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)