Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: soyad sorunu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart soyad sorunu

merhaba arkadaşlar sanırım ilk karşılaşacağınız bi sorunu belirtmek istedim..
    şimdiik benim soyadım 2.tekgül evet rakam var maalesef pasaprtu almama rağmen ds formunda sorun cıkmış ve şirket vize alamayacağımı ve ds formunda yazıyla ikinci şeklinde yazıldığı zaman kabul edildiğini fakat pasaportta 2. yazdığı için amerikada ve konsoloslukta pasaprt ve ds formndaki soyad farklılığndan dolayı/birinde 2. diğerinde ikinci yazıldığı için) sorun olcağını söylediler ve benim de bunu yapmam için mahkemeye vermem gerekio tekrardan pasaport vs... mahkeme süresü de 2 3 ayı bulcak gibi şirketin yaptığı bi hata mı yoksa amerikadan kaynaklanan bi şey mi ??
    "what happens in miami stays in miami too.."

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Merhaba arkadaşım,
    Gerçekten ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım çok ilginç. Soyadında gerçekten rakam mı var? Yani gerçek halinde böyle birşey olması söz konusu olamaz sanırım.. Eğer yanlışlıkla soyadı hanesine 2 rakamı eklenmişse en başta hata sende diyebilirim. Bunu düzelttirmen gerekirdi. Ama "hayır benim soyadım 2tekgül" diyorsan o zaman cidden yapabilecek birşey yok sanırım. Yine mahkeme yolu ile değiştirme seçeneğini kullanabilirsin.

Dünya üzerinde isim soyisim hanelerinde rakam kullanıldığına hiç rastlamadım.Yani böyle bir durumun başka bir örneği olduğunu sanmıyorum. DS formunda rakamı kabul etmemeleri normal. Ancak şirketinin rakamı yazıyla yazıp göndermesi çok büyük bir yanlışlık. Yazıyla gönderirlerse elbetteki DS'in çıkacak.. VE VİZEN DS ÜZERİNDEKİ BİLGİLERE GÖRE BASILACAK... O da basılırsa.. Çünkü pasaportunda rakamla yazıyorken, vizede yazıyla yazılmasına müsade edeceklerini sanmıyorum. Çünkü çelişecek birbirleri ile.. Hasbelkader vizeyi aldığını varsayalım %5 bana göre.. ABD'ye nasıl giriş yapacaksın.. "İkinci" sözcüğünün "2" olduğunu ispatlayamazsın... İspatlasan bile böyle birşeyi kabul edip seni içeri alacaklarını sanmıyorum. Ama dediğim gibi bu iş ABD sınırlarına kadar varmaz. Konsolosluktan geri dönersin bu şekilde.. Burada suçlu olan -eğer yazım hatası ise- başta sensin.. daha önce düzelttirmediğin için.. Diğer suçlu ise uyanıklık yaptığını sanıp yazı ile DS bastıran şirketin... Konsoloslukta hiç mi düşÃ¼nmüyorlar acaba sorun çıkabileceğini??

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ben de acaba yanlis mi anladim dedim soyadimda rakam var deyince. ciddi ciddi rakam varmis soyadda

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

cidden şoktayım şu an :S Turkiye de bile pek çok sorun yaşatması gerekir bu durumun sana kaldı ki yurt dısına cıkmak... hadi amerika yı bi kenara bırak, bununla ilgili bişeyler yapman gerektiğinin farkındasındır umarım. şaşıyorum şu an o pasaportu nasıl verdiler sana emniyetten demediler mi isim-soyad rakamdandan oluşamaz diye :S

nufus mudurune de burdan selam ediyorum.
    Konu starfire tarafından (04-03-2010 Saat 04:59 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: cdfdgdfgg
    I made a promise never to settle...

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

gercektende ilginc starfire da dedigi gibi şuana kadar hicbişey yapmadın mı? sonucta öss ye girdin üniversiteye girdin kimse mi demedi sana bu soyadı degiştirmelisin diye?
    gerci bi yandan da düşÃ¼nüyorum burası Türkiye abi adamlar olur deyip gecmişlerdir..ne zaman Türkler dışındakilere işin düşmüş o zman dur demiş adamlar..normal.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

sabah sabah beni soka ugratan bir olay. 2.tekgul olan soyadi ikinci diye yazacaklarina second diye yazsalardi daha mantikli olurdu ds uzerine herhalde. isin sakasi bir yana ciddi ve duzeltilmesi gereken bir olay gibi gorunuyor. sirketlerimizin de para ugruna bastan uyari yapmamalari onlarin bir cogunun para icin her yolu mubah gorduklerinin ispatindan baska birsey degildir. halbuki onlar mutlaka biliyorlardir bu sekilde bir sorunla karsilasilacagini....
    kolay gelsin arkadasim umarim en kisa surede iyi haberlerle gelmen dilegiyle...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

anasini satayim sende git dogru duzgun bi soy adi al bu ne bicim soy adi ,,,

esi benzeri yok herhalde dunyada ,,ismde rakam olmasi cok garip...

bunu seneler once duzeltmeniz gerekirdi

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

=)) walla sormayın o nüfus memurunu her "ds" amerika lafı geçtiğinde saygıyla anıyorum ama ben de baştan düşÃ¼ndüm pasaport vermemeleri gerekirdi pasaportu alınca sorun cıkmaz die devam ettim maalesef tek çözüm dedğiniz gibi mahkeme ek bi masraf olcak maalesef ama ne pahasına olursa olsun gidicem ha=) bankalarda bi şekilde hallediyodum da malum amerika olunca kaçamıosn böyle saçmalıklarda türkiye gerçeği cidden baya sorun yaşadım tek kendiminkini değiştirceğim için de mirastan da yoksun kalıcam artık =)) sağlık olsun şirket neyseki uyardı alamayacağımı belirtti

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı molvero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    böyle saçmalıklarda türkiye gerçeği cidden baya sorun yaşadım tek kendiminkini değiştirceğim için de mirastan da yoksun kalıcam artık =))
    Sizin komple ailenin soyadı mı 2.? Nasıl bir olaydır o yahu? dede, onun babaları vs...?
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Umarım gidene kadar mahkeme sonuçlanır,
    araya tanıdık sokmayı deneyin bu arada yoksa ancak seneye gidebilirsin amerika'ya

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

aynen öyle ailecek orijinallik var ama işte başa bela her yerde farklı karşılanıosn da amerika daha bi farklı karşıladı =)

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı molvero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen öyle ailecek orijinallik var ama işte başa bela her yerde farklı karşılanıosn da amerika daha bi farklı karşıladı =)
    Bir de iyi tarafından bak , name check'e ömrü billah takılmazsın

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı n3co_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir de iyi tarafından bak , name check'e ömrü billah takılmazsın
    cok alemsin 2 saat güldüm
    I made a promise never to settle...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)