Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: YETO WAT ADVeNTURE

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Post YETO WAT ADVeNTURE

Ps:Bu yazı Fiorex'in "Acısıyla tatlısıyla bir WAT hikayesi" (WAT 2009)
    adlı yazısından esinlenilmiştir...

Selam Arkadaşlar! Çok uzun bir aradan sonra ben de nihayetinde Turkishwat'taki " Aktif " durumuma başladım. Beni geçen seneden tanıyanlara özlemlerimi, yeni üye olan arkadaşlara ya da beni pek bilmeyenlere de saygılarımı iletiyorum. (amma da uslu moddayım ) Uzun bir hazırlık sürecinden sonra çoğumuz (WATKEN kızma ) Abd'ye gitme mutluluğuna (ya da kimimiz için kabusuna) eriştik. Ee peki benim bu maceram nasıl geçmiş bakalım??
    Aylar süren bekleme ve sıkıntılı bir dönemden sonra nihayet takvim 14 haziranı gösteriyor.Çok heyecanlıyım, hayatımda ilk defa yurtdışına hem de tamamen bağımsız bir şekilde gidiyorum. Saat 8.20 Güzel İzmir'imden THY uçağı İstanbul Atatürk havalimanına hareket ediyor. 40 dakika süren heyecanlı uçak yolculuğundan sonra İstanbul'a varıyorum. Berfinko dış hatlarda bekliyor beni. Sarılıyor, heyecanımızı paylaşıyoruz. Check in kuyruğuna giriyorum ahha Fiorex de orada! Adam cool, adam large, adam relax vs vs vs... İkinci kez Abd'ye gitmenin bir rahatlığı var Melih'de.
    Neyse işlemlerimizi hallediyoruz, kapıya doğru ilerliyoruz. Son arama burada yapılıyor. Berfinko krem ve parfümlerini güvenliğe hediye etmek zorunda kalıyor keza Demet Sağıroğlu ablamız da öyle. Bir ara Berfinko ile kanka olduklarını bile düşünmüştüm Uçağa biniyoruz, pilot amca rahatlatıcı bir ses tonuyla anons yapıyor. Artık ayrılış (kimi için de kavuşma) vakti. Uçak havalanıyor. Son kez bakıyorum Türkiye'me. Neydi ne oldu demeden yemek ikramı başlıyor. İşte orada anlıyorsunuz THY farkını (bu arada tekrar TW ekibine teşekkür ederim biletler için). 11 saat aralıksız uçuştan sonra New Yorktaki 24 saat açık olan havalimanına varıyoruz. Hepimizde bir afallama :/ Arkadaş saat 11de uçak kalktı saat 3te iniş yaptı doğal olarak jetlug oluyoruz. Son işlemlerden sonra baggage claim bölümüne gidiyoruz bagajlarımızı alıyoruz. Aman Allahım bir kaç adım sonra NYC'ye çıkacağız. Melih'i görüyoruz tekrar, abi diyorum nasıl gideriz Amtrak istasyonuna. Sağolsun yardımcı oluyor bize ve her detayı anlatıyor. Bu arada aklıma geliyor, Fubar bizi Manhattanda bekliyor onla buluşmamız lazım. Ama olmaz!!! Berfin direkt Pennsylvania'ya gitmeliyiz diyor. Tamam diyorum napalım artık Fubarla başka zaman buluşuruz. Tren'e biniyoruz, 4 saat sonra PA harrisburg'ta iniyoruz. Ortalığa karanlık çökmüş. Filmlerdeki gibi sokaktaki lağımlardan dumanlar çıkıyor, sokakta zenci evsizlerden başka kimse yok. Allahım diyorum buralar her akşam mı böyle olur._? Sonradan anlıyorum ki Pazar geceleri hep böyle ıssız olurmuş. Neyse otel arıyoruz bir gece kalmak için. Etrafta Hilton'dan başka görünürde otel yok. Berfin diyorum gitmeyelim hiltona çok pahalıdır. Neticesinde başka bir otel buluyoruz "Crown Plaza". Dua ediyorum lütfen pahalı olmasın. Adam bir fiyat çıkarıyor $180 Aman Allahıımm!!! Öğrenciyiz diyorum, o zaman farklı diyor: $40
    Sabah oluyor sponsor şirketin ofisine gidiyoruz, sımsıcak gülen bir yüz karşılıyor bizi. Alın diyor bu evinizin anahtarı, taksici sizi evinize götürecek. Eve gidiyoruz...O da ne? 2 katlı süper lüks bir villa. Kapı açılıyor ev arkadaşları 4 kız bir de ben
    Neyse işe başlıyorum, herşey yolunda gidiyor. Hayatımın aşkını buluyorum iyi ki gelmişim buralara diyorum. Ama hiç anlamadan 3 ay su gibi geçiyor.Tekrar dönüş zamanı :/ Buruk bir sevinç. Ailemi çok özledim ancak gitmek de istemiyorum. Fakat sonucunda 7 ekim saat 7.00pm uçağım kalkıyor. Amerika semalarında gözlerimi kapıyorum, yaşadığım onca şeyi düşlüyorum. Teşekkür ederim Allahım diyorum, iyi ki bu fırsatı bana verip hayatımın aşkını bana buldurdun!!! Son 6 ay... daha sonra yine aynı tarihte aynı yerde.
    Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Live Long TW...

YETO

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Vay be Evli çocuk ( kim olduğumu anlamışsındır )...Okurken çok etkilendim gerçekten güzel yazmışsın.Umarım bu yaz gittiğinde gene aynı şekilde güzel günler geçirirsin.Yani bende giderim ve güzel anılarla geri dönerim inşallah

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

çok güzel yazmışsın,
    selamlama paragrafın harika, zamanla daha ayrıntı verirsin umarım, direkt gittin geldin
    bu aralar eski üyeler aktifleşmekte giderek ve iyi olmakta...
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

ya dediğin gibi direkt gittim geldim ama öyle olmasa sayfalarca yazmam gerekecekti
    anlatsam roman olur

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Sadece gidis ve donus .. Ancak verdigi mesaj farkli... Gidin arkadaslar imkaniniz varsa mutlaka gidin ve yasayin... Eline saglik yetgin... Yazimdan esinlenmende onur verdi bir ara bosluk bulsam tamamlayacagim onuda yarim kaldi.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

duygulandirdin beni yeto ,ozledim yaw amerikamizi eline saglik..
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Heşerim benim gelde görüşelim. Eline sağlık güzel yazmışsın ama devamınıda bekliyoruz.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

heyecan verici olmuş

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Güzel olmus eline saglık. Aralardaki anektotlar güzel. Abi gercekten JFK 24 saat acık mıymıs ? Zuhaha hala gülüyorum ya. Ayrıca sanslıymıssın demeden de gecemiyorm, bize denk gelmiyor ki söyle güzel bir isveren, icersinde bol hatun bulunan güzel bir ev İyisiyle kötüsüyle kesinlikle denenmeli wat, olay %51 şansta bitiyor tabi...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

jfk dan ciktim yola istanbulda buldum kendimi uzun bir sureden sonra turkce anonslar duymaya basliyorum. her yerde turkce konulusuyor. sonra bi baktim cepte ytl yok dedim biraz para bozalim. gisedeki dayi demesinmi ytl yok tl verelim. dedim bu gercekmi dayi. dedi dalgami geciyon. aha dedim welcome to the united city of turkey :P neyse bindim metroya esenlere vardim. bir ses duyuyorum uzaklardan haydee bursa bursa bursa. adam 70 bursa/dakika hizinda anons yapiyor. derken nilufer turizm ile eti dankek ikramiyla bursa authority bus terminalinda buluyorum kendimi....sonra dooogru iskender yemeye .......... =))))

not: yukarida yazilanlar gercek bir hikaye olmayip tamamen uydurmadir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)