Work and Travel
Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 21 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Paramızı Nereye Koyalım

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Paramızı Nereye Koyalım

Gidiş günü yaklaşıyor, birkaç gün içinde bavul hazırlıklarına başlıycam. sormak istediğim şey, giderken paramızın tamamını cebimize mi koyalım, yoksa bir kısmı bavulda mı dursun? bavulların açılma ihtimali olduğunu duymuştum. bi ufak kilit alıp bavulun fermuarını kilitlesek, anahtarı cüzdanımıza koyabilir miyiz? uçağın kabinine kesici, delici alet alınmadığını duymuştum. anahtar sıkıntı yaratır mı?

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

bavula para koyma derim ben,bavula ne olacagi belli olmaz,bavulu kilitleyemezsin ayrica.bunun yerine bir kismini cebine bir kismini cuzdanina bir kismini el canata koymani oneririm.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı taltrap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bavula para koyma derim ben,bavula ne olacagi belli olmaz,bavulu kilitleyemezsin ayrica.bunun yerine bir kismini cebine bir kismini cuzdanina bir kismini el canata koymani oneririm.
    bavulu kitleyemiyor muyuz? bugün tekerlekli küçük bi bavul aldım ama eve geldiğimde kilidinin bozuk olduğunu farkettim. değiştirmek zor geliyo şimdi, küçük bi kilit alıp kilitlesem olmaz mı???

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı blueblood Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gidiş günü yaklaşıyor, birkaç gün içinde bavul hazırlıklarına başlıycam. sormak istediğim şey, giderken paramızın tamamını cebimize mi koyalım, yoksa bir kısmı bavulda mı dursun? bavulların açılma ihtimali olduğunu duymuştum. bi ufak kilit alıp bavulun fermuarını kilitlesek, anahtarı cüzdanımıza koyabilir miyiz? uçağın kabinine kesici, delici alet alınmadığını duymuştum. anahtar sıkıntı yaratır mı?
    Kesinlikle bavula 1 dolar dahi koyma cunku bavulun kaybolma ıhtımalı var cuzdana koy onuda sırt cantanın ıyı bı yerıne koy cebıne az al cok fazla para olmasın kucuk harcama yapcan zaman paranın hepsını gorup kapkaccıların agzı sulanmasın yanı 2 cebınıde kullan az bı mıktar bı cebınde gerı kalan cok olan kısmıda dıger cebıne koy

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı wise Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kesinlikle bavula 1 dolar dahi koyma cunku bavulun kaybolma ıhtımalı var cuzdana koy onuda sırt cantanın ıyı bı yerıne koy cebıne az al cok fazla para olmasın kucuk harcama yapcan zaman paranın hepsını gorup kapkaccıların agzı sulanmasın yanı 2 cebınıde kullan az bı mıktar bı cebınde gerı kalan cok olan kısmıda dıger cebıne koy
    bavula koymak istemiyorum ben de, ama o kadar parayı cüzdana koymak da korkutuyo açıkcası. sonuçta bilmediğimiz bi ortama gidiyoruz. dediğin gibi bi kısmını çantada güvenli bi yere koyup, işe yarayacak kadar olan kısmını cebime alırım artık...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

bavulu acip kontrol etme haklari var gumruk noktalarinin ve gecen yildan degisen birsey olmadiysa kilitleyemiyorsun bavulunu.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

o kadar para derken 500-600 dolardan fazlasina zaten gerek yok,parani cantana cuzdanina 50-100 kadarda cebine seklinde bolebilirsin.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı taltrap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kadar para derken 500-600 dolardan fazlasina zaten gerek yok,parani cantana cuzdanina 50-100 kadarda cebine seklinde bolebilirsin.
    1000 dolar civarında bi miktar götürüyorum kendim için. fazla olduğunun farkındayım ama zararı da olmaz heralde. bi de çevreden bi şeyler ısmarlayan oldu, bi kaç yüz dolar da onların parası var. özellikle başkasının parasını çaldırmayı hiç istemem.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

komando cüzdanları var
    boyundan asmalı atletinin içine sokuyorsun
    yurtdışına turist olarak gidenler genelde onlardan kullanıyor
    cüzdan çaldırma, sırtçantasından yankesicilere kaptırma, bavulda kaybetme ihtimaline karşı en güvenilir yol bu.
    ben giderken 1000$alıcam laptop almak için ve 100kadarını cebime koyup kalanı buna koyucam.

1-2liraya heryerde bulabilirsin

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

ben geçen sene 300 cebime 300 sırt çantama 300 de bi pantolonun cebinde bavula koymuştum ..yaratıcılık sana kalmış en güvenli yolu seç ama bavul riskli tabiki ama kaybolupte gelmeyen bavul diye birşey yok sonuçta belki 10 000 de 1 dir .ha geçen bi arkadaşın bavulu yanmışmı ne öyle bir başlıkta yazıyordu ama ilk kez böyle birşeyde duydum tabi .yinede herşeyi düşünmek lazım.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı kerempi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben geçen sene 300 cebime 300 sırt çantama 300 de bi pantolonun cebinde bavula koymuştum ..yaratıcılık sana kalmış en güvenli yolu seç ama bavul riskli tabiki ama kaybolupte gelmeyen bavul diye birşey yok sonuçta belki 10 000 de 1 dir .ha geçen bi arkadaşın bavulu yanmışmı ne öyle bir başlıkta yazıyordu ama ilk kez böyle birşeyde duydum tabi .yinede herşeyi düşünmek lazım.
    3 yolu da denemişsin anlaşılan. ama en sağlamı yanımıza almak heralde, bavulu açıp açmayacakları da meçhul. ben bavula koyarsam kesin kilitlerim, bi arkadaşım bavulun kilitlenmesinin sorun olmayacağını söylemişti ama sitede yasak olduğunu söyleyen arkadaşlar var, kafam karıştı. bu konuda net bi bilgisi olan var mı?
    Konu blueblood tarafından (30-05-2009 Saat 09:23 PM ) değiştirilmiştir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ben paramın bir kısmını çorabımın içine sokmayı düşünüyorum. Babam söyledi ayak tabanına.
    2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.

Çalışacağım İş:

Gaylord National Resort & Convention Center

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.gaylordnational.com /
    www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

bavulu kitlemek yasak değil ama kırabiliyorlar kilidi açmak için çnkü açma hakları var yazık oluyor kilide o kadar

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı kerempi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bavulu kitlemek yasak değil ama kırabiliyorlar kilidi açmak için çnkü açma hakları var yazık oluyor kilide o kadar
    tmm o zaman, ben kesin kilitliyorum kırarlarsa da artık yapacak bi şey yok artık. kilidin anahtarını kabine sokabiliyoruz dimi, onda bi sıkıntı yok heralde?

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadasım sonucta onbinlerce dolar götürmeyeceksin (bildiğim kadarıyla) dolayısıyla bin dolar götürdüğünü farzetsek 10 tane yüzlük yapıyor.
    bunun 3 yüzünü sağ cebine 3 yüzünü sol cebine koysan geri kalanını da sırt çantanın içine soksan sorun olmaz.
    okee dokee?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bu konu benimde gözümde büyüyor.bilmediğimiz yerlere gidiyoruz.cebimizde taşıdığımız ücretde oldukça fazla(öğrenci olarak hiç birimiz cebince 1300 tl falan taşımamıştır heralde)

genelde bavula para koymayın diyorlar.bende öyle yapacağım sanırım.sırt çantası cüzdan cep kombinasyonu yapacam mecburen.

bu arada ssn numramız olmadan banka hesabı açamıyormuşuz sanırım.numaramız çıkana kadar o kadar parayla nasıl gezcez çok düşündürüyor beni

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

yere bankalarda ssn numaranız olmamasını hoş görebilirler o yüzden olduğunuz kasabanın böyle yerel bir bankasına gidip hesabınızı açtırın.büyük bankalar genellikle ister ssn numaranızı

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

naparsanız yapın bavula para yada değerli eşya koymayın arkadaşlar çoğunuzun bildiği gibi ben gecen hafta amerikaya geldim ve inanın bavullarınıza öle inanılmaş şeyler yapılıyorki yani şaka bi yane bavulun tutucak yeri ve çek çek kısmı kopmuştu ve arkadasımında fermuarının bir tarafı patlamıştı özellikle aktarmalarda çok sorun oluyor o yüzden dikkat edin.
    Bu dünya üzerinde şu an itibariyle tam;6.872.504.571 insan var !!!
    Kimisi korku içinde kaçıyor,-kimisi günü kurtarmak için yalan söylüyor.Diğerleri gerçeklerle tam şu anda yüzleşiyor.Bazıları,kötü insanlar,iyiyle savaşıyor.Bazılarıysa iyi,kötüye karşı mücadele veriyor.
    Dünyada yaşayan 6 MİLYAR İNSAN…6 MİLYAR RUH…
    Ve bazen...
    TEK İHTİYACIMIZ OLAN İÇLERİNDEN BİRİ

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı ayberkdundar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    naparsanız yapın bavula para yada değerli eşya koymayın arkadaşlar çoğunuzun bildiği gibi ben gecen hafta amerikaya geldim ve inanın bavullarınıza öle inanılmaş şeyler yapılıyorki yani şaka bi yane bavulun tutucak yeri ve çek çek kısmı kopmuştu ve arkadasımında fermuarının bir tarafı patlamıştı özellikle aktarmalarda çok sorun oluyor o yüzden dikkat edin.
    ne alıp veremedikleri varsa bavullarla... valla ben anneme börek yaptırıp, koycam bavula. eğer o böreklere bi şey olursa, sorarım hesabını

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Eger bu denli bir miktari yaninizda goturuyorsaniz. 100-150 dolarini 10luk, 20lik, 50lik yapip cebinize koyun. Boylece bunu havaalaninda, sehire ilk vardiginizda kolaylikla harcayabilesiniz. Geri kalan buyuk miktari (artik bankaya mi atacaksiniz, alisveris mi yaparsiniz bilmiyorum) ya arkadasin onerdigi cuzdanla birlikte boynunuzda tasiyin ya da altinizdan giyeceginiz fermuarli, citcitli sort cebinizde bulundurun.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ssn basvurusu yaptiktan sonra bank of americadan hesap aciliyor bilginize.... icinize fermuarli short gimek en mantiklisi.....200$ dolar bozuk alin onu da cebinize koyun derim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)