Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Bagaj Olarak Müzik Enstrümanı

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Exclamation Bagaj Olarak Müzik Enstrümanı

Arkadaşlar THY'nin sitesinden baktım ama müzik enstrümanlarının taşınması konusunda bir bilgiye ulaşamadım.Ben Amerikadan ekipman getirmeyi düşünüyorum ve yaklaşık olarak 35-40 kg ağırlığında olacak.Kendi özel kutusu içinde taşıyacağım.Bagaj boyutları olarak THY'nin belirttiği sınırlar içerisinde ancak ağırlık olarak biraz fazla.Ayrıca bilinen üzere enstrümanlar değerli şeyler bagajlar arasında zedelenmemesi gerekiyor.Bunun için özel bir uygulamadan haberi veya bilgisi olan var mı?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ayağının dibinde getirebiliyordun benim önceden duyduğuma göre,getiremiyorda olabilirsin . ama extra para alırlar sanıyorum öyle bir şey için.
    sucks !

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı sin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar THY'nin sitesinden baktım ama müzik enstrümanlarının taşınması konusunda bir bilgiye ulaşamadım.Ben Amerikadan ekipman getirmeyi düşünüyorum ve yaklaşık olarak 35-40 kg ağırlığında olacak.Kendi özel kutusu içinde taşıyacağım.Bagaj boyutları olarak THY'nin belirttiği sınırlar içerisinde ancak ağırlık olarak biraz fazla.Ayrıca bilinen üzere enstrümanlar değerli şeyler bagajlar arasında zedelenmemesi gerekiyor.Bunun için özel bir uygulamadan haberi veya bilgisi olan var mı?
    arkadaşım ne göturmeyi dusunuyosun bu kadar buyuk çok merak ettim.. piano falan mı
    şaka bi yana sanırım 35-40 kilo kadar bişeyi kabine sokmana musade etmezler. ancak kargo kısmına alırlar. bagajların yerleşme sistemi nasıldır bilmiyorum ama sallandıgında veya özel kutusunun uzerine eşya denk geldiğinde zarar gelmiyecekse bagajının fazlasını ceza ödeyerek göturebilirsin. net olarak ne kadar ödiyeceğini THY ile gidiyorsun sanırım, önceden arayıp sor. veya gerek yok dersen de check-in de bagajları verirken ödersin cezayı göturursun. ancak dönuste de öyle bir fark ödiyeceksin.. iyi dusun bence. bu yaz dönemi boyunca ayrı kalsan daha iyi bence..tabii ki karar senin kararın.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben THY ile gitar getirdim direk aldılar. Hiçbir sorun olmadı.
    Turkishwat - WildWood / New Jersey Şubesi

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben sin adına cevp vereyim arkadaşımız götürmeyecek getirecek... ordan bi tane turntable alıcak onu getirmek istiyor acaba mümkünmüdür?
    PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı dingin1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sin adına cevp vereyim arkadaşımız götürmeyecek getirecek... ordan bi tane turntable alıcak onu getirmek istiyor acaba mümkünmüdür?
    mumkundur tabii kide. ancak dediğim gibi bagajdaki sınırı geçeceğinden cezasına da katlanıcak.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

şöyle ki hatırladığım kadarıyla bazı hava yollarında enstürmanlar için 45 kiloya kadar taşıma izni bulunuyordu.hatta denilen şey enstrümanlarınızın sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.ve onların zarar görmemesi için uçakta yanınıza alabilir veya hosteslerin oturduğu bölümde sabitleyebilirsiniz şeklinde idi.fakat aynı durum THY için geçerli mi bilmiyorum ve amerika içi uçuşlarda american airlines ile sorun yaşarmıyım onu da bilmiyorum.

enstrüman olarak bahsettiğim şey dj ekipmanları...mixer,turntable falan...bagaj ücret farkını ödemek gibi bi sorun olmaz sanırım çünkü türkiyeden almaya kalksam ordaki fiyatıyla arasında baya bir fark var.100-150 lira bagaj ücreti pek önemli gelmiyor.önemli olan sapasağlam Türkiye'ye gelmesi...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

35-40 kiloluk bir şeyin kabin içine girmesi için en az iki ayaklı ve canlı bir şey olması lazım. Zaten 40 kiloluk cihazın ebatları kabin içine kesinlikle sığmaz. Gitar, keman gibi ufak şeyleri yanınıza alabiliyorsunuz fakat bahsettiğiniz şeyi check-in bagaj olarak teslim etmeniz lazım. Kilo sınırını geçtiği içinde ek ücret ödersiniz.
    Ayrıca turntable'ı enstrüman olarak kabul edeceklerini sanmıyorum. Prosedür bahsettiğiniz gibi olsaydı elekto gitar getirirken anfisini de yanıma almama izin vermeleri lazımdı.

------
    3. I am traveling with a musical instrument, what should I do?

If the instrument fits cabin baggage definition, it won’t be a problem to carry it as a carry-on bag. In case of exceeding the dimensions, the instrument is carried on an extra seat in passenger cabin. Reservation is required. Only contrabass can not be carried on Turkish Airlines flights due to dimension of the seat.

Carry-on Baggage
    Economy Class: 1 piece
    Maximum dimensions for each piece: 23x40x55 cm.
    Maximum weight for each piece: 8 kg

THY'nin sitesinden aldım. Genelde havayolları bir adet çanta ve ek olarak enstrüman alabiliyorsunuz fakat THY buna izin vermemiş. Kişisel eşya olarak enstrümanlara izin veriyor ancak yukarıda şartlara uyması lazım. Bunlara da uymuyorsa ve yanına almak istiyorsan bir tane daha bilet alman gerekiyor. Bilet alıp ister cam kenarına, ister koridar tarafına oturtuyorsun enstrümanı.
    Ben kendi sitesinden bunu anladım. Kesin bilgi için müşteri hizmetlerini arayabilirsin.
    Konu faruk tarafından (20-05-2009 Saat 01:20 AM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    35-40 kiloluk bir şeyin kabin içine girmesi için en az iki ayaklı ve canlı bir şey olması lazım. Zaten 40 kiloluk cihazın ebatları kabin içine kesinlikle sığmaz. Gitar, keman gibi ufak şeyleri yanınıza alabiliyorsunuz fakat bahsettiğiniz şeyi check-in bagaj olarak teslim etmeniz lazım. Kilo sınırını geçtiği içinde ek ücret ödersiniz.
    Ayrıca turntable'ı enstrüman olarak kabul edeceklerini sanmıyorum. Prosedür bahsettiğiniz gibi olsaydı elekto gitar getirirken anfisini de yanıma almama izin vermeleri lazımdı.

------
    3. I am traveling with a musical instrument, what should I do?

If the instrument fits cabin baggage definition, it won’t be a problem to carry it as a carry-on bag. In case of exceeding the dimensions, the instrument is carried on an extra seat in passenger cabin. Reservation is required. Only contrabass can not be carried on Turkish Airlines flights due to dimension of the seat.

Carry-on Baggage
    Economy Class: 1 piece
    Maximum dimensions for each piece: 23x40x55 cm.
    Maximum weight for each piece: 8 kg

THY'nin sitesinden aldım. Genelde havayolları bir adet çanta ve ek olarak enstrüman alabiliyorsunuz fakat THY buna izin vermemiş. Kişisel eşya olarak enstrümanlara izin veriyor ancak yukarıda şartlara uyması lazım. Bunlara da uymuyorsa ve yanına almak istiyorsan bir tane daha bilet alman gerekiyor. Bilet alıp ister cam kenarına, ister koridar tarafına oturtuyorsun enstrümanı.
    Ben kendi sitesinden bunu anladım. Kesin bilgi için müşteri hizmetlerini arayabilirsin.
    sanırım yapılacak en mantıklı şey sağlam bi case içine yerleştirip bagaja vermek olacak.yardımın için teşekkürler.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar ben de elektronik davul seti getirmeyi düşünüyorum ama getirebilir miyim, havaalanından geçirebilir miyim bilmiyorum. ağırlık olarak 3-5 kilodan fazla olacağını sanmıyorum. metal bi iskeleti var ve yuvarlak padleri var üstünde. kutusuyla geçiremezsem padleri çantalara ayırıp geçirmek gibi de bir fikrim var ya da arkadaşın dediği gibi tek bi kutu yapıp hepsini bagaja vermek de olabilir. bagaj ücreti çok sorun değil yani bi şekilde getirmek istiyorum ama mümkün olur mu bilmiyorum.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

arkadaşlar elektro bateri getirmeyi düşünüyorumda tam olarak x-raydan geçerken sıkıntı olurmu veya uçağa alırlarmı yardmcı olursanız sevinirim

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı tanerakarsu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar elektro bateri getirmeyi düşünüyorumda tam olarak x-raydan geçerken sıkıntı olurmu veya uçağa alırlarmı yardmcı olursanız sevinirim
    Elektrobaterinin boyutuna bağlı ufaksa alabilirsin. Değilse check-ın esnasında kırılacak yada hassas eşyaların taşınabildiği bölüme bırakabilirsin. X-raydan herşeyi geçirebilirsin bu arada. Önemli olan taşıyıcı havayolu şirketinin götürmek istediklerini kabul etmesi bu yüzden baterini dert etme.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)