35-40 kiloluk bir şeyin kabin içine girmesi için en az iki ayaklı ve canlı bir şey olması lazım. Zaten 40 kiloluk cihazın ebatları kabin içine kesinlikle sığmaz. Gitar, keman gibi ufak şeyleri yanınıza alabiliyorsunuz fakat bahsettiğiniz şeyi check-in bagaj olarak teslim etmeniz lazım. Kilo sınırını geçtiği içinde ek ücret ödersiniz.
Ayrıca turntable'ı enstrüman olarak kabul edeceklerini sanmıyorum. Prosedür bahsettiğiniz gibi olsaydı elekto gitar getirirken anfisini de yanıma almama izin vermeleri lazımdı.
------
3. I am traveling with a musical instrument, what should I do?
If the instrument fits cabin baggage definition, it won’t be a problem to carry it as a carry-on bag. In case of exceeding the dimensions, the instrument is carried on an
extra seat in passenger cabin. Reservation is required. Only contrabass can not be carried on Turkish Airlines flights due to dimension of the seat.
Carry-on Baggage
Economy Class: 1 piece
Maximum dimensions for each piece: 23x40x55 cm.
Maximum weight for each piece: 8 kg
THY'nin sitesinden aldım. Genelde havayolları bir adet çanta ve ek olarak enstrüman alabiliyorsunuz fakat THY buna izin vermemiş. Kişisel eşya olarak enstrümanlara izin veriyor ancak yukarıda şartlara uyması lazım. Bunlara da uymuyorsa ve yanına almak istiyorsan bir tane daha bilet alman gerekiyor. Bilet alıp ister cam kenarına, ister koridar tarafına oturtuyorsun enstrümanı.
Ben kendi sitesinden bunu anladım. Kesin bilgi için müşteri hizmetlerini arayabilirsin.
Bookmarks