ÖNSÖZ
Lisans Eğitimi, A.B.D. Dışişleri Bakanlığı tarafından olası uluslararası öğrencilere ve bilim insanlarına
Amerika Birleşik Devletleri’nde okumak konusunda tarafsız ve kullanışlı öneriler sunmak için bir dizi
olarak hazırlanan dört kitapçıktan birisidir. Dört kitapçığın hepsini Internet’teki
http://educationusa.state.gov adresinden bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Birinci, ikinci ve üçüncü
kitapçıkları ise dünyanın birçok yerindeki (size en yakın merkez için 11. sayfaya bakınız) A.B.D. eğitim
bilgi ve danışma merkezlerinde{ XE "A.B.D. Eğitim bilgi ve danışma merkezleri" } bulabilirsiniz.
Bu dört kitapçık aşağıdaki konuları kapsar:
1. Lisans Eğitimi – A.B.D. lisans ve ön-lisans diploması{ XE "Ön-lisans diploması" } için programların
nasıl seçilip, bunlara nasıl başvurulacağı ve ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde teknik ve mesleki
eğitim olanakları konusunda bilgiler.
2. Yüksek Lisans ve Mesleki Eğitim{ XE "Mesleki eğitim" } ve Araştırma – A.B.D. yüksek lisans{ XE
"Yüksek lisans" } (mastır), doktora dereceleri, ve doktora sonrası programlar ve buna ek olarak
eğitimlerini ve uygulamalarını Amerika Birleşik Devletleri’nde daha da ilerletmek isteyen
profesyoneller için sertifika ve lisans yöntemleri konusunda bilgiler.
3. Kısa-Dönem Eğitim, İngilizce Dil Programları, Uzaktan Eğitim{ XE "Uzaktan eğitim" }, ve
Akreditasyon{ XE "Akreditasyon" } – en çok bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim
fırsatları ve buna ek olarak Amerika Birleşik Devletleri dışından derece , diploma veya sertifika almak
için uzaktan eğitim programlarıyla eğitim almak konusunda genel bilgiler. Bu kitapçık aynı zamanda
A.B.D. yüksek eğitim kurumlarının akreditasyonu ile ilgili ayrıntılı bilgi içerir.
4. Gitmek için Hazırlanmak: Amerika Birleşik Devletleri’nde Yaşamak ve Okumak için Pratik Bilgiler –
Bir A.B.D. üniversitesi veya koleji tarafından kabul edildikten sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne
gitmenizi planlamak için yardım. Bu kitapçık vize başvuruları, Amerika Birleşik Devletleri’ne
taşınmak, ve kampusa vardığınızda nelerle karşılaşacağınız konularında çok değerli bilgiler içerir.
Bookmarks