arkadaşlar orada hastalanırsak hastane masrafları kendi cebimizden mi gider yada başımıza bi kaza geldiinde ne olur.
arkadaşlar orada hastalanırsak hastane masrafları kendi cebimizden mi gider yada başımıza bi kaza geldiinde ne olur.
buradaki danışman şirketin tarafından sağlık sigortanın yaptırılması şart program kapsamında... o yüzden masrafların karşılanıyor...
detaylı bilgisi sponsor firmandan öğrenebilirsin...
Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...
evt guzel bi konu acmıssın cagri.
amerikada sağlık sisteminin proseduru hakkında bilgisi olan varmı.
evet cok onemli bi durum.
grip oldugun zaman ise cikman gerekiyormu? managerle bi sorun yasarmiyiz?
bende bi wat şirketinin sitesinde ''çok pahalı olacagından mümkün olduğunca acil servisler yerine klinikleri veya pratisyen hekimleri kullanın'' die bişi okumuştum.
Bizim bir arkadaşın ayağına ağırlık düşmüş(ben daha gitmemiştim bu olay olduğunda) ve ayak parmağı çatlamış. Nereye ve nasıl gittiklerini bilmiyorum ama para ödemediğini biliyorum. Bu haliyle ağır iş yapamayacağı için arkadaşı büroya alıp daha hafif işlere verdiler.
Abd de burdakı sosyal guvencemızın bır gecerlılıgı var mı acaba?
güzel topik misal bende sinüzit var kronik ve bu tuttuğu zaman doktora çıkıp gereken ilacı alabilecek miyim ücretsiz?
Kronik hastalıkları karşılamıyor. İlaçlarınızı yanınızda götürün diyor.
Zaten orda ilaç almanız için onaylı reçete de şart. Yani bir de muayene masrafı olacak. Zaten tamamını da ödemiyorlar. Mesela muayene için anlaşmalı yerlerde 50$ ödüyorsun. Reçete için 20$ ödüyorsun. Çok acil durumlarda bir çıkış yolu vardır sanıyorum.
Diş için ise hiçbir güvenceleri yok. Burda diş muayenesi yaptırıp gidin yoksa orda binlerce dolarınız diş doktoruna gidebilir.
Kesinlikle.
Bizim bir arkadaşın dişi ağrımıştı.Arkadaşı dişçiye götürdük.Dolgu olması lazım dedi, biz de iyi dedik yaptıralım.Sonradan fiyatı sorduğumuz zaman 500$ civarı bir fiyat verdi.
Türkiyeye dönmemize az bir zaman kalmıştı.Arkadaş da normal olarak dolgu yaptırmadı.Doktor sadece antibiyotik yazdı ve sırf bunun için 90$ ödemişti.
arkadaşlar dun oryantasyonda anlatılıdı bu ve anlattıkları bana saçma geldi.çunku önce diyor ki sponsor şirket benım anlaşmalı olduğum doktora vs ye git.karşılamadıkları karşıladıklarından fazla.hatta biyer de bisikletten duştun sakatlandın taksi tut ole hastaneye gidin dedi daha ucuz olur dedi.bu yuzden grip olduğunuzda felan bence hemen dktora gitmeyın burda bir ilaç çantası hazırlayın kendınıze grip için baş ağrısı ıcın felan ilaç koyun once onlarla halletmeye çalışın sonra eğer durumunuz ciddiyse doktora gidin çunku snrm yıne bir ücret alıyorlar.kısaca bir özetya hepsini karşılıyorum dıyor kapsadıkları sınırlı.yada yarı yarıya paylaşıyoruz.en son olarak ben karışmıyorum ne yaparsan yap diyor arkadaşlar
![]()
bende dünkü oryantasyon doğrultusunda biraz bilgi verebilirim; normalde abd de doktoru ziyaret etmek 250$ mış ama bizim nu kartımız sayesinde 50$ a düşecekmiş... şeker hastalıklarını, spor kazalarını ve trafik kazalarını karşılamıyorlarmış... ve ambulans tutmak abd de çok pahalıymış taksi tutun dediler![]()
Abi allah korusun acil bişey oldu ambulansla yolladılar hastaneye heralde o zaman ambulans parasını istemezler ?
Ambulansla hastaneye gidiyorsan zaten ve eğer sen kendi isteğinle değil de başkası tarafından bindirildiysen Allah korusun pek para istenecek durumda değilsindir zaten.![]()
Sigorta yaptırdığınız şirketin anlaşmalı doktorları tarafından muayene edilirseniz ufak bir ücret ödüyorsunuz. 50$ civarı.
Her acil servise gittiğinizde 100$
Her reçete 20$
Ambulans 1000$
Ve yukarda arkadaşların dediği gibi diş, astım, diyabet gibi kronik hastalıklar için burdan tedavinizi yaptırıp gidin.
Edit: DİPNOT: Sarhoşken başınıza ne gelirse gelsin sigorta kapsamı dışında.![]()
simdi check-up yaptirmak istersek ne yapcaz?
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Diş ile ilgili hastalıklarda bayagı para alıyorlarmıs diye duydum ben... Bi arkadas gitmis bayagı bi ucret odedim diyordu... Siz siz olun hastalanmayın..Ne gerek var..
Dikkat edin..
![]()
IF SOMETHING IS HARD TO DOING,THEN IT IS NOT WORTH TO DO....
BY HOMER SIMPSONS (The Simpsons)
When The World is mine your death shall be quick and painless....
BY STEWİE GRIFFIN (Family Guy)
Ray, when someone asks you if you're a god, you say "YES"...
BY WINSTON ZEDDEMORE (Ghost Busters)
abi siciyim boyle ise 20 lik dis cikiyo![]()
![]()
benim sigortam'da 1000 dolara kadar dis sigortasi yapildigi yaziyor.
Şirket Seçim Yönergesi
Valla bilmiyom arkadas demisti bana... Bayagı da tembihlemisti..Disini felan agrıtma diye..
Onda yoktur belki sigorta bilmiyorum tam...
tamam tamam baya korkuttun beni![]()
Şirket Seçim Yönergesi
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks