Work and Travel
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İşten Erken Ayrılma Konusu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart İşten Erken Ayrılma Konusu

Arkadaşlar işten erken sözleşmenin haricinde erken ayrılma konusunda CIEE artık yeni kural geldi,karşılıklı anlaşmış bile olsanız işten ayrıldıktan sonra iki haftalık bir travel zamanınız olacak diyorlar.

Bu ne kadar doğru bir süredir bilgisi olan var mı ?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

orda Ds de yaziyor, vizen bittikten sonra 4 hafta suren var gezmek icin ya da ne yapmak istiyorsan artik. Ama ulke disine cikip geri giremezsin. Bu sure kanunlarla belirlenmis birsey, kimsenin kisaltabilecegi ya da uzatabilecegi birsey degil. Yalniz eger vize surenden gec cikarsan fakat o bir ayi gecmezsen birdahaki gelisinde giriste memur durduruyor seni ve immigration ofisine aliyor.Neden gec ciktigini soruyorlar sana, sende yssal hakkimi kullandim diyeceksin,cikarip ds kagidini gostereceksin. Basima geldigi icin konusuyorum.
    Peki.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Mutsuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar işten erken sözleşmenin haricinde erken ayrılma konusunda CIEE artık yeni kural geldi,karşılıklı anlaşmış bile olsanız işten ayrıldıktan sonra iki haftalık bir travel zamanınız olacak diyorlar.

Sponsorunun senin ds belgeni kurallara uymadigin icin iptal etme hakki vardir. Dolayisiyla ds belgenin iptali Wt ogrencisi icin vize iptali demektir. Bu durumda aynen dedigin gibi 2 haftalik ulkeyi terketme suresi verilir. Durum bundanibaret. Is degisikligi ya da isten ayrilma gibi durumlri sponsorunuzun onyi olmadan yapmayin. Egr zaten isten ayrilip direk ulkeye donecekseniz yani 2 haftadan az sure kalip donecekseniz sorun yok ancak iste ayrilip orada yeni bir isle kalma niyetindeyseniz sorun cikabilir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Mutsuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bilgiler malesef yanlis. Kimseye 2 haftalik travel verilmez. Programda boyle birsey yok. Pasaportunuzda yazan vize bitis tarihinden itibaren 30 gun daha Travel icin kalabilirsiniz.

Isinizden ayrilirsaniz veya isten cikartilirsaniz sponsor size 2 hafta daha zaman verebilir. Daha fazlada verebilir ama sizin sponsorla devamli iletisim halinde olmaniz gerekir. Ortadan kayboldugunuz anda vizenizi iptal ederler cunku sorumluluk almak istemezler. Veya hic zaman vermez ve 48 saat icinde ulkeden cikmaniz gerekir. Bu isten cikmanin/atilmanin sebebine baglidir. Bizim bir katilimcimiz gecen hafta Meksikali calisan kizin elini tutup yuzune siddetli tokat atti ve aninda isten cikartildi.Ulkeyi terk etmesi icin 48 saat verildi ve geri dondu. Sansliydi cunku Meksikali kiz ogrenci polise sikayet etmedi. Eger sikayet etseydi kesin hapse girerdi bir sure ve kimse yardim edemezdi.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Program iptallerinde çoğunlukla 2 hafta süre veriliyor ülkeyi terketmek için. 2 gün zaten hiç kimseye yetmez çıkış için.Verilse bile yetmez. Ülkeyi terketme süresinin kesin tarihi yoktur. Ancak iptal öncesinde herkese genelde 2 hafta süre verildiği için bu kullanılabilir. Suç işleyenler için konuşmuyorum tabiki , dediklerim iş değişikiliği ve kovulma için. Yukarıdaki 2 hafta da travel süresi için değil program iptalinde ülkeyi terketmek için geçecek süre olarak yazıldı. Yeni okuyanlar için kafa karışıklığı olmasın.
    Konu ozgursum tarafından (10-08-2014 Saat 11:29 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)