Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İş bırakma hakkında acil yardım

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart İş bırakma hakkında acil yardım

Merhabalar, şu an Amerika'da lanet biryerde çamaşırhanede çalışıyorum. Etrafta yapacak hiçbirşey olmadığı gibi fabrikada ormanın içinde sürekli 6-7 tane meksikalıyla çalışıyoruz. Ne dilimizi geliştirebiliyoruz ne de insan gibi çalışıyoruz. Bu nedenle de işi bırakmak istiyorum, işi bırakırsam ne kadar süre burada kalabilirim ve seneye gelirken vize almam konusunda sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

1 hafta içinde yeni iş bulamazsan programın iptal olacak ve amerikadan çıkmış olman gerekecek.Seneye tekrar j1 vizesi almanın sıkıntı olacağını düşünmüyorum çünkü geçen sene erken dönüp de bu sene tekrardan wat yapan arkadaşlarım var.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Beaches Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar, şu an Amerika'da lanet biryerde çamaşırhanede çalışıyorum. Etrafta yapacak hiçbirşey olmadığı gibi fabrikada ormanın içinde sürekli 6-7 tane meksikalıyla çalışıyoruz. Ne dilimizi geliştirebiliyoruz ne de insan gibi çalışıyoruz. Bu nedenle de işi bırakmak istiyorum, işi bırakırsam ne kadar süre burada kalabilirim ve seneye gelirken vize almam konusunda sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler.
    kardesim isvereninden izin almadigin takdirde ve isverein sponsora seni sikayet ettigi takdirde programin dolayisiyla vizen iptal edilir.Vizen iptal edilirse gelecek seneki vize gorusmesinde buyuk ihtimalle neden programinin iptal edildigi sana sorulacak. Bu sana olumsuz yansiyabilir ya da hicbir yansimasi olmaz. Ancak soru genelde soruluyor.

Acemi Watçı Lee-on! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    0

Önce sponsoruna ayrılmak istediğini belirt. Sonra iş vereninle konuş ve ayrılma konusunda anlaş. Daha sonra sponsoruna anlaşarak ayrıldığını bildir. Bu durumla sorun çıkarmamaları lazım. Alan memnun satan memnun. Ben bu sene bu şekilde yapmadığım için biraz sorun olmuştu ama hallettim daha sonra. Her iki tarafa haber verip izin almadan yaparsan sorun çıkabilir. Ayrıca iş bulup sonra ayrıl derim.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Merhaba,
    İlk olarak işvereniniz ile konuşmalısınız.
    Sorununuz çözülmez ise ve haklarınızın yendiğini iddia ediyorsanız işverenenizi acentanıza (türkiye'deki) rapor edin. Ve neler yapabileceğini sorun.
    Olur da acenta da sizi elinin tersi ile iterse, Amerika'daki sponsor firmaya durumu bildirip mağduriyetinizi anlatın.
    Çok çok zayıf bir ihtimal, sponsor da sizi tatmin etmezse gemileri yakıp department of labor a kadar gidebilirsiniz ancak bunun için işverenin haklarınızı ihlal ediyor olması falan gerekir ki haklı çıkın (paranızı vermez, kalacak yer pistir vs.)

Siz orada çalışma izni ile çalışıyorsunuz, kaçak değilsiniz ve işverenin size karşı zorunlulukları var.
    Eğer işveren haklarınızı ihlal ediyor ise ve acenta ile olan anlaşmanızda da sizin mağdur olmayacağınızı garanti eden bir madde varsa size yeni bir iş bulmalarını talep edebilir, yardımcı olmadıkları takdirde sponsora gidebilirsiniz.

Sponsor sizin işvereniniz ile ve acentanız ile görüşür, işten ayrılmanıza izin verirse size 2 hafta falan süre tanır, iş bulmanı garanti etmiyoruz, iş bulsan da onaylayacağımızı garanti etmiyoruz. Yani sen 2-3 haftaya ülkeden çıkmak zorunda kalabilirsin onaylıyor musun diyor.
    Ciddi bir kumar aslında.
    Ama ben yaptım, değiştirdim.
    Acentam güzeldi, sponsor da bizi haklı buldu, ikinci bulduğumuz işi de onayladı. Ve sorunsuzca işimizi değiştirip iğrenç bir internshipden muhteşem bir internship çıkardık.
    Ancak dediğim gibi,
    iş bulunması yetmiyor, sponsorunda bunu bölümünüzle alakalı ve size faydalı bulup, onaylaması gerekli.
    Normal şartlarda iş bulursanız ve onaylanırsa, süreç 1 aydan fazla sürebilir.

Bol şans.
    Amerika hakkında bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ısverenle konus tamam derse amerıkadakınsırketıne maıl at ısverenımle konustum sebeplerım sunlar ayrılmak ıstıyorum o sırada yenı bır ıs bulmaya calıs sırketın hem yenı buldugun ıs ıcın yenı manager ınle de eskı ısını bırakmak ıstedıgın managerinle ıletısıme gececek ... totalde 1 hafta suruyor sırketın ne kadar hızlı davranırsa o kadar cabuk ayrılırsın. bu normal surec bende jısımındegıstırdım anlattıgım seylerı yaptım sırasıyla ama yenı geldıgım yerde urdunluler var 1 2 gunde her seyı halledıp gelmısler hatta ssn ye basvurmadan.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

North Carolina da restoran worker liktan New York ta Grafik Tasarima geldim.Once ne isyerini ne sponsoruna bisey deme.Nereye gideceksen is ve kalcak yer ayarla.Amerika da en kolay New York.Yasam acisindan zor ama ev is olayini ayarlarsin. USA ilan a gir is falan sorustur Turk Sitesi zaten.Sonra sponsoruna olayi rapor et.Isten cikacagim New York a gitmek istiyorum diye.Hatta arkadasin falan varsa onlarlada konus mailine ya ben oyle yaptim yerim isim hazir dedim.Is cikisimi yaptilar ve 2 hafta surem oldugunu soylediler.Aninda New York a gittim isimi evimi yazdirdim sikinti cekmedim.Sinir disi olayi falan korkma.Her zaman isini birakabilirsin is bulma hakkin var.Yok isten cikinca vizen yanar soyle boyle hep kandirmaca.Sana bir sure vermek zorunda icini rahat tut.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)