Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika'da Kredi Kartı Kullanımı

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Standart Amerika'da Kredi Kartı Kullanımı

Aslında komisyon ve kur farkları yüzünden çokta cazip olmasa da uçak bileti/internet alışverişi gibi şeylerde ihtiyacımız olacağını düşünerek gitmiş olanlardan en hesaplı bankayı soracağım.

Bankaların iki tür uygulaması var benim bildiğim. Paypal yada benzeri sitelerden alışveriş yaparken kur farkı ve komisyon ile farklı bir ücret ödüyordum. Şimdi ise USD ekstre talebini öğrendim. En azından fark almıyor gibi duruyor. Bunuda ekstre kesim tarihinde tl ye çeviriyor.

Amerikada kredi kartını 3 ay için almak ödemek ve uğraşmak epey zor olacağı için en uygun banka veya alışveriş şekli önerilerinizi bekliyorum.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı kskcarsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında komisyon ve kur farkları yüzünden çokta cazip olmasa da uçak bileti/internet alışverişi gibi şeylerde ihtiyacımız olacağını düşünerek gitmiş olanlardan en hesaplı bankayı soracağım.

Bankaların iki tür uygulaması var benim bildiğim. Paypal yada benzeri sitelerden alışveriş yaparken kur farkı ve komisyon ile farklı bir ücret ödüyordum. Şimdi ise USD ekstre talebini öğrendim. En azından fark almıyor gibi duruyor. Bunuda ekstre kesim tarihinde tl ye çeviriyor.

Amerikada kredi kartını 3 ay için almak ödemek ve uğraşmak epey zor olacağı için en uygun banka veya alışveriş şekli önerilerinizi bekliyorum.
    Eğer Amerika'da bir bankada hesap açtırırsan o hesaba ait banka kartıyla online alışveriş yapabilirsin. Ha diyorsan ki ben hesapla falan uğraşmak istemiyorum. Gift card veya travel card diye hizmetler var. Bankaya gidiyorsun. 5$ karşılığında bir karta istediğin miktarda para yüklüyorsun ve bunu istediğin her yerde kullanabiliyorsun. İster mağaza alışverişlerinde istersen online alışverişlerde.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı erkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer Amerika'da bir bankada hesap açtırırsan o hesaba ait banka kartıyla online alışveriş yapabilirsin. Ha diyorsan ki ben hesapla falan uğraşmak istemiyorum. Gift card veya travel card diye hizmetler var. Bankaya gidiyorsun. 5$ karşılığında bir karta istediğin miktarda para yüklüyorsun ve bunu istediğin her yerde kullanabiliyorsun. İster mağaza alışverişlerinde istersen online alışverişlerde.
    Banka kartını kullanabileceğimi düşünmemiştim o cidden mantıklı görünüyor aslında bu işler için. Pay checklerin hepsini yanımızda taşımamak adına yakın bir atmsi bulunan bankadan açtırmak gerek aslında. Türkiyedeki gibi bir hesap işletim ücreti muhabbeti yoktur herhalde değil mi ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı kskcarsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Banka kartını kullanabileceğimi düşünmemiştim o cidden mantıklı görünüyor aslında bu işler için. Pay checklerin hepsini yanımızda taşımamak adına yakın bir atmsi bulunan bankadan açtırmak gerek aslında. Türkiyedeki gibi bir hesap işletim ücreti muhabbeti yoktur herhalde değil mi ?
    Ben daha önce hesap açtırmadım ama bildiğim kadarıyla yok. Yani daha önce forumda sözü geçmişti. W&T için geldiğini ve üç ay kalacağını söylediğin zaman herhangi bir ücret talep etmiyorlarmış. Konuları bir araştır daha ayrıntılı bilgiler ve konuya hakim kişiler bulabilirsin.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Hepsini bilmiyorum ama ben TB Bankden hesap actirmistim hem hesap ucreti talep etmiyolar hemde basvurdugun sirada sana kartini veriyolar kart icin beklemenede gerek kalmiyo

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Bank of Amerikadan actirmistim.Her hangi bir ucret odemeden. Bizim butun maaslar oraya yatiyordu.Gelirken banka hesabini kapatmayi unutma simdiden soyliyim. O banka kartiyla her turlu islemi yapabilirsin. banka karti kredi karti karisimi bisey. Normalde kredi karti kullanirim ama hic ihtiycaim olmadi.
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O konuyu da inceledim fakat asıl amacım ücret farklarından haberdar olmak idi.

Tabii banka kartı mevzusu bütün olayı çözmüş oldu aslında.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)