Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Leptop götürülmeli mi?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Leptop götürülmeli mi?

Bu yıl ilk kez wat yapacagım. Giderken leptopu götürüp götürmemekte kararsız kaldım. Gidince ipad almayı düşünüyorum ama bunun için bir ay geçmesi lazım en azından o zaman zarfında türkiyeyle iletişim saglamak için yararlı olabilir. tabi dönüşte ne gibi sorun olabilir. Giden arkadaslar yardımcı olabilir mi?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Gidişte ve dönüşte hiçbir sorun yaşamazsın.Kişisel eşya sonuçta.Ben 10 kiloluk bi laptop çantasıyla gittim.İçinde harddisk fotoğraf makinası telefon,şarj cihazları laptop soğutucu vardı..Dönerken ilaveten içine ipad kindle fire ve 2 telefon daha koydum.Ben kuyuruğa girdiğimde 3-4 kutuya her cihazı ayrı ayrı koyuyordum baya bi dikkat çekecek kadar yer işgal ediyordu xray cihazının bandında.Buna rağmen sen niye bu kadar eşya taşıyosun demediler.Çünkü her biri ayrı nitelikli cihazdı.Bu kadar detay yazdım aklında şüphe kalmasın diye.İletişim için ipad alana kadar ihtiyacını görür.Hatta ipad aldıktan sonrada iletişimini bilgisayarla kurarsın.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Bende götürücem uğur 4 telefon getrmek mümkün mü ? 2 si açık cebmde 1 i laptop çantasında dğerde sırt çantasında ? Birde türkiye de para ödeyecekmiyim acaba telefonlar için.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Maddi açıdan sıkıntı olmayacaksa ben götürmez, gider gitmez oradan bitane almaya bakardım. En azından şu küçük notebook'lardan, fazla değil 200-250$ civarı. Götürdüğünüzü geri getireceksiniz sonuçta.
    Amerika hakkında bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

öyle ama para yetmezsede sıkıntı olabilr En iyisi götürmek

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı Berker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende götürücem uğur 4 telefon getrmek mümkün mü ? 2 si açık cebmde 1 i laptop çantasında dğerde sırt çantasında ? Birde türkiye de para ödeyecekmiyim acaba telefonlar için.
    2 tane cebinde kalanıda valizde getir bişey olmaz.Telefonlar için para ödemiyosun ama kullanmak için vergi ödüyosun ve pasaporta kayıt yaptırıyosun.en son 125 tl idi vergi..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bunu ödememenin yolu varmı ? şimdi 4 tane getirirsem 125 tl vergiden 500 tl yapar

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bu dediğin vergiyi türkiyedeyeken ne kadar sürede ödemek zorundasın ?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar bilmem farkında mısınız ama pasaport başına 1 telefon kayıt edebiliyorsunuz 2 yıl boyunca yani eğer başka kişinin pasaportunu kullanamayacaksanız boşuna almayın telefon elinizde patlar

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Belirli bir süresi yok ancak o vergiyi ödemeden telefonun imei numarasını kayıt ettiremiyorsun. Yani vergiyi ödemezsen telefon öyle bekler kullanamazsın. Ödediğin an (eğer pasaport varsa) herhangi bir operatörden imei kaydı yapıp kullanabilirsin.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

pasaport ta sıkıntı yok

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

IMEI kaçak ta oluyor ama güvenmek zor

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

pasaport ta sıkıntı yok
    Her bir pasaportun iki yılda bir tane IMEI işletme hakkı olduğunu ve işlem yapabilmek için ülkeye girişin üzerinden bir aydan fazla geçmemiş olması gerektiğini de unutma ama. Bunlara rağmen sıkıntı yoksa ne mutlu sana.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bunu ödememenin yolu varmı ? şimdi 4 tane getirirsem 125 tl vergiden 500 tl yapar
    Pek işinize yaramaaz sanırım ama yine de cevap vermek gerekirse, vergiyi ödememenin 2 yolu var:

1.yolu iphone'lar dahil, kırdıkları bir yöntem var ama kısa sürede patlıyor.
    Duyumlara göre, kitlenmiş telefonu sanırım 50tl ye açıyorlar mesela bir şekilde ama 1-2 hafta içinde yine kapanıyor, yine aynı parayı vermek gerekiyor. Astarı yüzünden pahalıya geliyor.

2. yol ise değişim olması. Kardeşime apple storedan iphone aldım 1 yıl kadar önce, bozulmuş.. Kardeşim bu sene usa'ya geldi, garantisi var diye Apple store yenisi verdi telefonun.. Apple store'dan aldığımız değişim belgesini Turkcell'e götürdük. Parasını ödeyip pasaporta kayıt ettiğimiz telefon garanti kapsamında değişti dedik.. 1-1.5 ay uğraştırdılar ama, para vermeden açtırdık sonunda.

sanırım 2 hafta bu süre.
    USA'dan aldığınız telefona türkiye simkartını taktığınızda başlıyor bu süreç, tr'ye indiğiniz anda değil.
    Amerika hakkında bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

iphone larda imei kopyalama olmuyor bildiğim kadarıyla.olsada verimli olmuyor.ama samsunglarda öyle değil.bende amerikadan 3 telefon aldım birini kendi pasaportuma(iphone) birini akrabanın pasaportuna(Ocak ayına kadar bekledik mecbur yine iphone) diğeri direk satıldı zaten alan kişi biliyordu kayıtsız olduğunu telefon samsungtu ve imei kopyalatıp açtırdı telefonu 20 tl ödedi.sen ülkeye girdiğinde bişey ödemek zorunda değilsin ki girişte para ödeyebileceğin bi yer yok.Yani kendi telefonunu öde diğerlerine karışma onlar düşünsün baştan söyle durumu..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

samsung getirirsen imei atıyorlar sıkıntı olmuyor. ama sony htc büyük sıkıntı daha tr de onlara imei atacak kimse yok. i phone a ise 200 - 250 ciwarı para istiyorlar. birde tüm telefonları 6 ylığına , 3 yıllıına , 1 aylığına sisteme kaydedip açtıranlar war. fiyatları da 50-100 arası değişiyor..
    Konu koksal112 tarafından (27-03-2013 Saat 06:36 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)