Work and Travel
Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 21 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Bilen bütün arkadaşlarım çok acil yardım!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart Bilen bütün arkadaşlarım çok acil yardım!

Burda çok kötü bi durumdayım,firma tarafından tamamen kaderime terkedilmiş bi halde,elimde 100 dolar kalmış, çalıştırılmıyorum ve sponsor da dahil bana kimse yardım etmiyor şuanda. bütün haklarımla birşeyler yapmak için çabalıyorum ama olmuyo çok acil yardıma ihtiyacım var, öncelikle sponsorumu kime şikayet edebilirim, işverenimin yarattığı sorunları çzömeyip bana yeni iş de bulmadığı için ve firmadan paramı geri almak için nasıl bi yol izlemeliyim.

durumum aynen şu :

türkiyeden kuzey karolina da otelde hausekeeper işi olarak anlaşıp buraya geldim haftalık 7.25 dolardan 36 saat diye kandırılarak.
    buraya geldiğimde firma beni güney karolina da allahın unuttuğu bir şehire,3 türk watçının olduğu başka bir otele getirdi bıraktı ve gitti. şuana kadar aldığım toplam para 550 dolar. yanımda getirdiğim para bitti. ev kirası veriyorum, iş yerim başka şehirde olduğu için yol parası veriyorum telefon parasıyla birlikte giderlerim toplam aldığım parayı geçmiş durumda. 2 haftada en fazla 20 saat çalıştırılyorum. bütün isyanıma rağmen firma hiçbirşey yapmadı. sponsor durumu ise daha karışık.

sponsorum her zaman sözleşmede yazan saat kadar çalıştırlamayabilirsiniz, başka iş bulun diyor. bu cehennemin dibinde iş bulmayı geç bulduğun işe gitmek için mucizeler gerekiyo. en son paycheklerimi fotoğrafını yolladım ve sponsor bana şunu yazmış, kaçak mı çalıştırılorum nedir anlamadım gitti!

""CENET has not been able to reach your employer after numerous attempts. Since they are not providing you with the amount of hours listed on the job offer and have not been responsive, CENET could authorize you to change host companies. Would you be interested in finding a new host company (instead of a second job) for the remainder of the season?

While reviewing your paychecks, we noticed that you are paying Social Security and Medicare taxes. Because you are in nonimmigrant status, these taxes should not be withheld from your paycheck. You should be able to claim this money when you file your taxes next year.

Please reply and let us know your thoughts about this."""

bir paychekimin fotoğrafını yüklemek isterdim ama yükleyemiyorum,
    dün işverenle konuştum, ve burda yasal çalıştığımı, iş sözleşmemin olduğunu, sözleşmeye göre haftalık 36 saat çalıştıralmam gerektiğini söyledim. ve gariptir diğer bütün arkadaşlarım 2 haftalık en az 50 saat çalıştırılıyor. benimle ilgili bi yıldırma politikası gibi birşeyin içinde kaldım resmen. nedir yani illa yalakalık mı yapmam lazım??

işveren de bana açık açık şunu söyledi :
    o sözleşmeyi ben yapmadım. senin acentan yazdı. ben sana fazla saat veremem. eğer istiyorsan gidebilirsin ama ben yapamam.

bu cehennemin dibinde kaçak değilim birşey değilim paramla rezil olduğuma mı yanayım hakkımı savunamadığıma mı yanayım, allah aşkına bana bir yol gösterin nereye başvurmalıyım nasıl bi yol izlemeliyim.

ve birde sponsorumun attığı bu son mailde paychekimle ilgili yazdığı kısmı bana tam olarak çevirebilecek bi arkadaş olursa çok sevinirim.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

birinicisi sponsorun sana baska ise yerlesmek ister misin diye soruyor? yani baska is bulsunlar zaman kaybetme ikincisi de social securty ve medicare vergileri veriyorsun bunlar watcilarin vermemesi gereken vergiler isverenini uyar bu konuda bosuna kesinti yapmasinlar.. watcilar sadece federal , state ve city vergilerini verir.. son olarak eger sana sponsorun yeni bir is ayarlamazsa git sikayet et.. gocmen burosuna edebilirsin vizeyi alirken sana verilen numara var amerikan konsoloslugunda o numarayi arayabilirsin ya da fbi ya gidip durumunu anlatip insan kacakciliginin oldugunu anlatirsin.. ama once yeni bir isi dene bu soylediklerim turkiye ye donme karari verirsen gecerli..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

işverenle çok kötü bi durumdayım bana rest çekip duruyo, bu vergilerin bana iadesinin yapılmasını ve bundan sonra kesilmemesini nasıl söyleyebilirim? şuan elimde sadece 100 dolar var 10 günlük giderimiz 150 dolarken burda nasıl yaşicamı gerçekten bilmiyorum, türkiyedki şirket ismini değiştirmiş sponsor işi kendin bul diyo, buarada bende o konsoloslukta verilen dediğiniz numara yok yaa, bana öyle bi numara verilmedi ayrıyetten

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı yagmursuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burda çok kötü bi durumdayım,firma tarafından tamamen kaderime terkedilmiş bi halde,elimde 100 dolar kalmış, çalıştırılmıyorum ve sponsor da dahil bana kimse yardım etmiyor şuanda. bütün haklarımla birşeyler yapmak için çabalıyorum ama olmuyo çok acil yardıma ihtiyacım var, öncelikle sponsorumu kime şikayet edebilirim, işverenimin yarattığı sorunları çzömeyip bana yeni iş de bulmadığı için ve firmadan paramı geri almak için nasıl bi yol izlemeliyim.

durumum aynen şu :

türkiyeden kuzey karolina da otelde hausekeeper işi olarak anlaşıp buraya geldim haftalık 7.25 dolardan 36 saat diye kandırılarak.
    buraya geldiğimde firma beni güney karolina da allahın unuttuğu bir şehire,3 türk watçının olduğu başka bir otele getirdi bıraktı ve gitti. şuana kadar aldığım toplam para 550 dolar. yanımda getirdiğim para bitti. ev kirası veriyorum, iş yerim başka şehirde olduğu için yol parası veriyorum telefon parasıyla birlikte giderlerim toplam aldığım parayı geçmiş durumda. 2 haftada en fazla 20 saat çalıştırılyorum. bütün isyanıma rağmen firma hiçbirşey yapmadı. sponsor durumu ise daha karışık.

sponsorum her zaman sözleşmede yazan saat kadar çalıştırlamayabilirsiniz, başka iş bulun diyor. bu cehennemin dibinde iş bulmayı geç bulduğun işe gitmek için mucizeler gerekiyo. en son paycheklerimi fotoğrafını yolladım ve sponsor bana şunu yazmış, kaçak mı çalıştırılorum nedir anlamadım gitti!

""CENET has not been able to reach your employer after numerous attempts. Since they are not providing you with the amount of hours listed on the job offer and have not been responsive, CENET could authorize you to change host companies. Would you be interested in finding a new host company (instead of a second job) for the remainder of the season?

While reviewing your paychecks, we noticed that you are paying Social Security and Medicare taxes. Because you are in nonimmigrant status, these taxes should not be withheld from your paycheck. You should be able to claim this money when you file your taxes next year.

Please reply and let us know your thoughts about this."""

bir paychekimin fotoğrafını yüklemek isterdim ama yükleyemiyorum,
    dün işverenle konuştum, ve burda yasal çalıştığımı, iş sözleşmemin olduğunu, sözleşmeye göre haftalık 36 saat çalıştıralmam gerektiğini söyledim. ve gariptir diğer bütün arkadaşlarım 2 haftalık en az 50 saat çalıştırılıyor. benimle ilgili bi yıldırma politikası gibi birşeyin içinde kaldım resmen. nedir yani illa yalakalık mı yapmam lazım??

işveren de bana açık açık şunu söyledi :
    o sözleşmeyi ben yapmadım. senin acentan yazdı. ben sana fazla saat veremem. eğer istiyorsan gidebilirsin ama ben yapamam.

bu cehennemin dibinde kaçak değilim birşey değilim paramla rezil olduğuma mı yanayım hakkımı savunamadığıma mı yanayım, allah aşkına bana bir yol gösterin nereye başvurmalıyım nasıl bi yol izlemeliyim.

ve birde sponsorumun attığı bu son mailde paychekimle ilgili yazdığı kısmı bana tam olarak çevirebilecek bi arkadaş olursa çok sevinirim.
    Oncelikle seni tebrik ediyorum. Neden? Bu kadar zor durumda bile kolay olan gitmeyi degil kalmayi dusunuyorsun hala. Keske bircok WAT ogrencisi senin gibi olsa. Evet simdi zor durumdasin, uzuluyorsun, sıkılıyorsun fakat ileride bu durumun pozitif katma deger oldugunu anlayacaksin. Simdi gelelim probleme; buraya yazmadan once sponsorunla gorusmen en dogru haraket. Ayni zamanda Turkiye'deki firmanlada iletisime gec. Sana gelen mailde Ozgursum'un dedigi gibi sana geri kalan sezonda 2. ise yerlesmek istedigini sormuslar. Aslinda bu guzel olabilir. Normal sartlar altinda Medicare ve Social Security vergilerinin kesilmemesi gerekir fakat isveren bunu dikkate almamis. Sponsora tekrar geri donus yap isi istedigini soyle. Simdiden kolay gelsin...

Alıntı yagmursuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işverenle çok kötü bi durumdayım bana rest çekip duruyo, bu vergilerin bana iadesinin yapılmasını ve bundan sonra kesilmemesini nasıl söyleyebilirim? şuan elimde sadece 100 dolar var 10 günlük giderimiz 150 dolarken burda nasıl yaşicamı gerçekten bilmiyorum, türkiyedki şirket ismini değiştirmiş sponsor işi kendin bul diyo, buarada bende o konsoloslukta verilen dediğiniz numara yok yaa, bana öyle bi numara verilmedi ayrıyetten
    Isverenin tavirlarina az daha dikkatli davran, sorun yapmamani oneririm. Vergilerin iadesi icin dondugunde basvuru yapacaksin ve isverenle hic alakasi olmayacak merak etme. Alacagin son paychecki sakla ama!!! Sponsor sana isi kendin bul dememis. Hemen mail at tekrar evet 2. is istiyorum vs. tarzinda. Numara konusunda diger arkadaslar yardimci olur.

Kolay gelsin, bilgilendir bizi...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

yılmak,bezmek ve hemen geri dönmek istemedim çabalarsam para kazanamasam da iki kelime fazla ingilizce konuşurum dedim ama bu şekilde gittiği takdirde parasızlıktan dolayı dönmek zorunda kalıcam. ve maalesef o müthiş mail az önce bana ulaştı, sponsorum kendi elinde iş olmadığını, istersem ülkeme geri dönebileceğimi söyledi. onlara gitmek istemediğimi söylicem, bide zaten bugn bi otelle daha görüştüm perşembe sabah 10 da görşmeye gelin dedi, belki olur son umudum o şuanda çünkü burda işler tamamen bitmiş durumda. gerçi yeni bi işe de girmekten korkuyorum job offersız daha az güvenli olacak, bi anda işten çıkartılırsam şu lanet otelden aldığım 2 haftalık 100 dolardan da olucam. bide ben burdan ayrılmadan önce gitsem şu göçmenler bürosuna, faydalı olur mu, çünkü ben bu uçkur düşkünü vicdansız herifin de canı sıkılsın istiyorum artık, açık açık tek sorun bu, onunla fazla ilgilenmemiş olmam çünkü!

artık istediğim para bile değil, hakkım yendi mağdur edildim ve bir allahın kulu da çıkıp noluyo demedi şurda, sadece şikayet etmek ve bir daha bu şekilde birine davranırken iki kez düşünmelerini istiyorum ben, şimdi bu sponsora ne denir yani, istiyorsan dön, acaba benim burdan new yorka gitmeye param var mı, hiç umurlarında değil.. bu iş bu kadar kolay olmamalıydı...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

http://www.travel.state.gov/pdf/Pamphlet-Printer.pdf

Yagmursuz, üstte broşürü oku oradaki numarayı ara. Eğer işverenin basının agrimasini istiyorsan bu numarayı kesinlikle ara. Anlatabildigin kadar anlat durumunu, sözleşmeleri felan göster , paycheckini göster , fazladan kesilmiş vergileri. Yerinde olsam kesin arardim ve emin ol uckur düşkünü patronun bası ağrır şikayet ettigin için. Aradığın zaman duyduğuma göre gocmenlik polisleri bilgilerini alıp gerekiyorsa korumaya alıyorlarmış yemek kalacak yer, gitmen gerekiyorsa uçak bileti. Elinde sözleşmen olduğu için emin ol birilerinin bası ağrıyacak.

Eğer ingilizcen yetmezse Türk arkadaşlarından yardım iste ya da zaten gocmenlik polislerinin tercümanları var. Hiçbirşeyden korkma.
    Konu azuhazu tarafından (14-08-2012 Saat 11:42 PM ) değiştirilmiştir.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

sence aramalı mıyım bu numarayı? bu sefer de sponsor ülkeyi terket demesin, yada işten de kovulmayayım,çnkü burda iş yok gerçekten şuanda, iş anlamında çok sıkıntı var, çok sorun yaşıyorum iş yüzünden burda, gerçekten sinirlerim çok yıpranmış durumda, bide burayı aradım diye birsürü iş açılır mı başıma? çünkü gerçekten çok yıprandım...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Anlattigina göre sözleşme dısı seyler oluyor, yani olmaması gerekenler. Zaten gocmenlik bürosuna başvurunca durumun otomatik olarak donuyor takı gocmenlik bürosu karar verene kadar. Kaybedeceğin birşeyin yok yani.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

şurda çektiğim çilenin hadde hesabı yok. 24 yaşındayım ve hayatımda hiç bu kadar yorulduğum yıprandığım bi zaman dilimi olmadı. ikinci işte çalışıyorum bulabildiğim tek ikinci iş saati 4 dolar, sabah 9 da evden çıkıp gece 1 de eve giriyorum haftalık 200 dolar için. o lunaparkta yaşadığım sıkıntılar da cabası. parayı geçti artık bu iş, bu kadar çıldırmak üzere olmanın bedeli. ben neyin bedelini ödüyorum bilmiyorum ama onların hepsi bu yapılanların bedelini ödesin istiyorum. hiç bi ara vaktim yok işte, yemeği bile arabada diğer işe giderken yiyorum, ilk fırsatta göçmenler bürosunu arayıp elimden ne geliyosa yapıcam. yazıktır günahtır, bu firmayla bu adamlarla bir daha kimse gelip de bu hayvan herifin işinde hele sakın çalışmasın diye.biz yaşıyoruz burda 4 kişi, sürünüyoruz artık yapacak birşey yok, diğer gelecek olanlar buna düşmesin diye. çnkü biliyorum ki bu insanlar yine burdaki bu işverenle çalışacaklar, günah yaa. bir insana haftada 4 off günü nedir ya.

bu gerçekten insan kaçakçılığı. sorduğumuz zaman iş yok ben napıyım diyo işveren. hayvan herif koskoca yaz döneminde 1 aylık ihtiyacı olacak diye en düşük ücretten almış bizi buraya, geri kalan bütün zaman diliminde iş yok iş yok. bir aylık ihtiyacını en az masrafla çıkartabilmek için burda dört insanın hayatını mahvetti o herif. çok özür diliyorum üslubumdan dolayı ama benim psikolojim falan kalmadı bu lanet yerde, sadece bilin okuyun özellikle seneye gidecek olanlar ÇALIŞMAYIN bu adamlarla.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

şurda çektiğim çilenin hadde hesabı yok. 24 yaşındayım ve hayatımda hiç bu kadar yorulduğum yıprandığım bi zaman dilimi olmadı. ikinci işte çalışıyorum bulabildiğim tek ikinci iş saati 4 dolar, sabah 9 da evden çıkıp gece 1 de eve giriyorum haftalık 200 dolar için. o lunaparkta yaşadığım sıkıntılar da cabası. parayı geçti artık bu iş, bu kadar çıldırmak üzere olmanın bedeli. ben neyin bedelini ödüyorum bilmiyorum ama onların hepsi bu yapılanların bedelini ödesin istiyorum. hiç bi ara vaktim yok işte, yemeği bile arabada diğer işe giderken yiyorum, ilk fırsatta göçmenler bürosunu arayıp elimden ne geliyosa yapıcam. yazıktır günahtır, bu firmayla bu adamlarla bir daha kimse gelip de bu hayvan herifin işinde hele sakın çalışmasın diye.biz yaşıyoruz burda 4 kişi, sürünüyoruz artık yapacak birşey yok, diğer gelecek olanlar buna düşmesin diye. çnkü biliyorum ki bu insanlar yine burdaki bu işverenle çalışacaklar, günah yaa. bir insana haftada 4 off günü nedir ya.

bu gerçekten insan kaçakçılığı. sorduğumuz zaman iş yok ben napıyım diyo işveren. hayvan herif koskoca yaz döneminde 1 aylık ihtiyacı olacak diye en düşük ücretten almış bizi buraya, geri kalan bütün zaman diliminde iş yok iş yok. bir aylık ihtiyacını en az masrafla çıkartabilmek için burda dört insanın hayatını mahvetti o herif. çok özür diliyorum üslubumdan dolayı ama benim psikolojim falan kalmadı bu lanet yerde, sadece bilin okuyun özellikle seneye gidecek olanlar çalışmayın bu adamlarla.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

En kısa zamanda aramalısın, hatta buraya bu saatte yazacağına aramalısın 24 saat ulasabilirsin
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

O numarayı araman dogru karar dediklerin hakkında son derece haklısın insan kaçaklığı gibi birşey sömürüyorlar sadece bizi.
    FENER BAHÇE

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Öncelikle büyük geçmiş olsun.
    Zaten giderlerinin gelirlerini çok geçtiğinden bahsediyorsun,işteki memnuniyetsizliğinden yıprandığından bahsediyorsun ilgili makamlara şikayetten korkacak neyin var ki elinde? Ya düzene boyun eğip devam edeceksin ki gider gelirden fazlaysa ve cebinde ekstra para yoksa bu nasıl olacak bilemiyorum ya da tavsiye edilen prosedürleri yerine getireceksin.Yılma bişeyden en fazla biraz daha başın ağrır sonuçta kurtulacaksın oradan..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bu işten 100 dolar olsun alıyorum bi şekilde idare etmeye çalışıyorum, göçmenler bürosuna başvurduğumda işten çıkartırsa bu herif beni geri dönmek zorundayım çnkü param gerçekten yok, çekindiğim tek şey bu. şurda kaldı zaten 30 günüm, dönücem zaten, uçak biletim new yorktan, en azından oraya kadar gidebilecek param olsun istiyorum cebimde, işten kovar beni heralde o şikayetten sonra dimi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

İsten cikaramazki sebepsiz yere bosyere korkuyorsun
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

sözleşmeyle ilgili sponsor fazla ılgılenmıyor bunu sımdı ogrendim Sponspor firman hangisi bılmıyorum ama orda çalışan Türkler vardır belki onları ararsan TÜrklerle konusmak ıstıyorum dıye yardımcı olurlar derdını daha ıyı anlatırsın cok faydalı olur bence
    FENER BAHÇE

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

yagmursuz patronum türk numarası 315-944-7271 forumdan banlandı bana iş vereceğini söylediği için ancak irtibata geçersen new jersey de çok para kazandıran % lik komisyonlu işler var düşünürsen ara derim yahudilerle çalışıp hem ticaret öğrenip hem de para kazanabilirsin

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bence zamanında benım de basvurdugum gıbı önce patronla son bır kez daha konus şikayet edecegını söyle neler yapacagını söyle (bunları soylerken buradan gerı donus olmayabılır o an ısten kovabılır bunu goze al ) patron ya benım patron gıbı bı an yüzünde bir korku olacak ve senı dınlıyecek hatta şikayet etmeden önce onunla konustugun ıcın tesekkur edecek ya da git nereye sıkayet edersen et dıyecektır ozaman da dırekt sıkayet et acıma bu soguk cıkarcı aptal ınsanlara.wat benım ıcın ıyı tecrubeydı ama bu kadar kultur soku yasıycagımı tahmın etmezdım.cok cıkarcı pradan baska bırsey dusunmeyen ınsanlarla dolu orası lanet olası basit ınsanlarla..elin gavur memleketınde ezdırme kendını..gecmıs olsun
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Bu dusuncelerinizi Turkiyedeki Amerikanci arkadaslariniza soylerseniz, Amerikanin filmlerdeki gibi olmadigini belirtirseniz iyilik yapmis olursunuz onlara.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

kısaca yazayım.. hiç birşey yapamadım... heryere şikayet ettim amerikan ve türk avukatlarla gönüllülerle polislerle konuştum anlattım deli gibi bi çözüm bi çare aradım ama hiçbirşey yapamadım. burda maalesef hiç bir kanun hiçbir sözleşme beni koruyamadı. lunaprakta bulduğum ek işten müslüman olduğum için öğrendiklerinden bir gün sonra kovuldum, göçmenler bürosu.. wat için yardımcı gönüllüler avukatlar ve burda rastegele tanıştığım türk polis de buna dahil kimse birşey yapamadı. ailemden para istedim mecbur kaldım ve şimdi patronum beni kuzey karolina da başka bi otele yolluyor sırf başından savmak için mecbur gidiyorum çnkü başka çarem çözümüm yok. uçak biletimi bile erkene alamıyorum çnkü 200 euroya yakın değiştirme parası isteniyor. 10 gündür ardı ardına off günü alıyorum ve hiçkimse hiçbirşey yapmıyor. para? yok. huzur? yok. göçebeye döndüm yine de polyanna gibi mutlu kalmaya güçlü olmaya çalışıyorum, herşeyin kötüsü denk geldi belki ama en azından türkiyeye dönene kadar mutlu olmaya, yeni birşeyler görmeye, en azından ailemden aldığım parayla travel yapmaya çalışıcam. ne yazıkki elimden başka hiçbirşey gelmiyo..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Haber varmi?
    Peki.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)