Burda çok kötü bi durumdayım,firma tarafından tamamen kaderime terkedilmiş bi halde,elimde 100 dolar kalmış, çalıştırılmıyorum ve sponsor da dahil bana kimse yardım etmiyor şuanda. bütün haklarımla birşeyler yapmak için çabalıyorum ama olmuyo çok acil yardıma ihtiyacım var, öncelikle sponsorumu kime şikayet edebilirim, işverenimin yarattığı sorunları çzömeyip bana yeni iş de bulmadığı için ve firmadan paramı geri almak için nasıl bi yol izlemeliyim.
durumum aynen şu :
türkiyeden kuzey karolina da otelde hausekeeper işi olarak anlaşıp buraya geldim haftalık 7.25 dolardan 36 saat diye kandırılarak.
buraya geldiğimde firma beni güney karolina da allahın unuttuğu bir şehire,3 türk watçının olduğu başka bir otele getirdi bıraktı ve gitti. şuana kadar aldığım toplam para 550 dolar. yanımda getirdiğim para bitti. ev kirası veriyorum, iş yerim başka şehirde olduğu için yol parası veriyorum telefon parasıyla birlikte giderlerim toplam aldığım parayı geçmiş durumda. 2 haftada en fazla 20 saat çalıştırılyorum. bütün isyanıma rağmen firma hiçbirşey yapmadı. sponsor durumu ise daha karışık.
sponsorum her zaman sözleşmede yazan saat kadar çalıştırlamayabilirsiniz, başka iş bulun diyor. bu cehennemin dibinde iş bulmayı geç bulduğun işe gitmek için mucizeler gerekiyo. en son paycheklerimi fotoğrafını yolladım ve sponsor bana şunu yazmış, kaçak mı çalıştırılorum nedir anlamadım gitti!
""CENET has not been able to reach your employer after numerous attempts. Since they are not providing you with the amount of hours listed on the job offer and have not been responsive, CENET could authorize you to change host companies. Would you be interested in finding a new host company (instead of a second job) for the remainder of the season?
While reviewing your paychecks, we noticed that you are paying Social Security and Medicare taxes. Because you are in nonimmigrant status, these taxes should not be withheld from your paycheck. You should be able to claim this money when you file your taxes next year.
Please reply and let us know your thoughts about this."""
bir paychekimin fotoğrafını yüklemek isterdim ama yükleyemiyorum,
dün işverenle konuştum, ve burda yasal çalıştığımı, iş sözleşmemin olduğunu, sözleşmeye göre haftalık 36 saat çalıştıralmam gerektiğini söyledim. ve gariptir diğer bütün arkadaşlarım 2 haftalık en az 50 saat çalıştırılıyor. benimle ilgili bi yıldırma politikası gibi birşeyin içinde kaldım resmen. nedir yani illa yalakalık mı yapmam lazım??
işveren de bana açık açık şunu söyledi :
o sözleşmeyi ben yapmadım. senin acentan yazdı. ben sana fazla saat veremem. eğer istiyorsan gidebilirsin ama ben yapamam.
bu cehennemin dibinde kaçak değilim birşey değilim paramla rezil olduğuma mı yanayım hakkımı savunamadığıma mı yanayım, allah aşkına bana bir yol gösterin nereye başvurmalıyım nasıl bi yol izlemeliyim.
ve birde sponsorumun attığı bu son mailde paychekimle ilgili yazdığı kısmı bana tam olarak çevirebilecek bi arkadaş olursa çok sevinirim.
Bookmarks