arkadasLar yesiL pasaport yaşının 24e çıktığını duyunca kafamda ampuLLer yandı.. =) fakat biLmediğim bi konu var.. ben bu yesiL pasaportu cıkartınca WAT vizesine basvurabiLirmiyim.. yani yeşiL pasaporta j1 vizesi aLabiLirmiyim?? şimdiden teşekkürLer
arkadasLar yesiL pasaport yaşının 24e çıktığını duyunca kafamda ampuLLer yandı.. =) fakat biLmediğim bi konu var.. ben bu yesiL pasaportu cıkartınca WAT vizesine basvurabiLirmiyim.. yani yeşiL pasaporta j1 vizesi aLabiLirmiyim?? şimdiden teşekkürLer
yesıl pasaport yası 25 kardesım ayrıca yesıl pasaportla j1 vızesı vermıyolar..daha dogrusu yesıl pasaportla okuyan hıcbır ogrencıye yurt dısına cıkılmasına ızın verılmıyor..
hehehe senın yesıl pasaport almanda ayrı bır sıkıntı kardesımben aldıgını kabul ederek konusuyorum ama dedıgım gıbı oda zor
yakın bır tarıhte konusmus oldugum bı arkadasımın facede yazısını aradım duvarına yazmıstı baya bı konusmustuk ama bulamadım...malesef okudugunu belgelesen bıle yesıl pasaporta vıze vurulmuyor nedenını bende bılmıyorum once lacıvert pasaporta cevrılıyor daha sonra vıze ıslmelerı gerceklesıyor...
benım konusmus oldugum hatun hollandada masterını yapıyor ve onunda yesıl pasaportu vardı ve yurt dısına cıkarken lacıvert pasaporta cevrılıp vızesı o sekılde verıldı...
benim vardı yesiL pasaportum 18 yasım bitince süresi doLmuş oLdu.. fakat biLdiğin gibi yesiL pasaport birçok üLkeye vizesiz giriş anLamına geLiyor.. ama yesiL pasaportada vize isteyen üLkeLer var.. bunLar içinde vizeye ayrıLmıs sayfaLar vardı pasaportta.. dediğin gibiyse sıkıntıLı bir işmiş =))
dedıgım gıbı ben bu sekılde bılıyorum ama suan %70 emınım j1 vızesı verılmıyor
bu arada senın suanda yesıl pasaport almanda 18 ı gecmen nedenıyle zaten zor cunku her nekadarda okuyo gozuksen aıleden bagımsız olarak kabul edılıyor basvuru sırasında
neden dersen bende alacaktım peder emeklı olmadan once bı kac sene once ıste adam dedı sen 18 ı gecmısın evet dedım..e sen alamazsın nıye 18 ı gecmısınyahu ohuyom ben yaaaaaaaaa...olsun sen suanda her nekadarda ohuyosanda yasın geregı veremeyız demıslerdı
way arkadas yukseklerde tanıdıgımı vardı ne
nese konu dagılmasın belkı benden daha ıyı bılen konuya hakım olan bırı vardır beklıyelım bakalım
TC vatandaşlarının yurtdışında yeşil pasaport ile çalışmalar yasak olduğu için J1 vizesine yeşil pasaportlat başvurulması imkansızdır. O nedenle yeşil pasaportu olanların pasaport tipini değiştirmeleri ve o şekilde başvurmaları gerekir.
CCN International Education Services - www.ccnedu.com
CCN Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Servisi
Work and Travel Departmanı
Work and Travel programında bilmeniz gerekenler konusunda makale için tıklayın
Tel: 0212 292 5707
Fax: 0212 292 5166
E-mail: info@ccnedu.com
Dostlar bende sizin gibi biliyordum yeşil pasaporta wat izni verilmiyor diye fakat az önce şirket yetkilim yeşil pasaporta da wat izni veriliyor ARTIK dedi.
Huhhh ! Bu haber benim için gayet iyi oldu her yerde yeşil pasaporta wat vizesi vermiyor yazıyor bende bu nedenle yeşil yapmıyordum tekrar Bana da bugün şirket yetkilim söyledi süper haber bu hem harç muhafiyet getir götüryle uğraşmayacam hemde 5 yıllık pasaport sürem olacak masrafdan da kurtuldum :P Eyvallah dostum
Nasıl ya? Benim de yeşil pasaportum vardı. Bu wat için kullanılmıyor diye pasaport şubesinde deldiler gül gibi pasaportumu. Mecbur yeni bordo pasaport çıkartmıştım. Hayır böyle bir şey varsa büyük haksızlık, amerikadan gelince zaten ilk işim bu pasaportumu iptal ettirip yeni bir yeşil pasaport çıkartmak olacak. Bilseydim bunu keşke! Ama pasaport müdürlüğü de dahil sorduğum kimse net bir cevap verememişti ve bordo çıkarmam gerektiğini söylemişlerdi! Mağdurum!
hocam askerlik gorevinizi tamamladinizmi bende yesil pasaport cikartacaktim ama wat vize vermedigi icin artik donuste cikartacam, ama benim bildigim 5 yillik vermiolar eger askerligini yapmamissan, pasaportun suresini yillik uzatiolar cunku yilda bir askerligi erteliosun
hocam yeşille ve kırmızıyla öğrenci değişim programlarının hiçbirine katılamıyorsun ben o yüzden pasaportumu iptal ettirdim(değiştiriyorlar) normal umuma mahsus pasaport aldm
Konu mcc tarafından (01-06-2011 Saat 02:24 PM ) değiştirilmiştir.
Allah allah ben mi yanlış hatırlıyorum ya. En iyisi konsolosluğa sor sen de o zaman. Zor duruma düşürmek istemem.
Work And Travel - Vikipedi Ancak benim burada okuyup anladığıma göre sıkıntı Türkiye ile alakalı Amerika ile alakalı değil. Yani Amerika'dan vizeyi alabilirsin ama Türkiye'de gümrükten geçemeyebilirsin. Emin değilim.
Edit: Arkadaşımla konuştum. Yeşil pasaportla J-1 vizesini aldı. Yani yeşil pasaporta j-1 vizesi basılmaz diye bir şey yok. Ha ama Türk Polisi gümrükten salmazsa onu bilemiyorum. 6 Haziran'da Atatürk'ten hareket edecek. Yaşayıp göreceğiz.
Konu speedygonzalez tarafından (02-06-2011 Saat 03:11 PM ) değiştirilmiştir.
Arkadalar benim babamın yeşil pasaportu var, burda dönen de bir 25 yaş muhabbeti var, benim yaşım 23 yani ben şimdi yeşil pasaport alabilir miyim.
arkadaşlar benim şu anda mavi pasaportum var, ekim ayında türkiyeye döndülten sonra 1 yıllık süreyle yeşil pasaport çıkartabilir miyim acaba ?
Arkadaşımla konuştum. Yeşil pasaportla J-1 vizesini aldı. Yani yeşil pasaporta j-1 vizesi basılmaz diye bir şey yok. Yani bu Amerika'nın politikası değil. Türk Polisi gümrükten salmazsa onu bilemiyorum. 6 Haziran'da Atatürk'ten hareket edecek arkadaş. Yaşayıp göreceğiz.
25 yaşmış şimdi baktım 25 yaşımı 2012 kasımda dolduracağım, aslında okulda şubat 2012'de bitiyor, o kalan 10 aylık süre içerisinde belki başka bir ülkeye gitme durumum olabilir.ancak benim kafama takılan soru şu, lacivert pasaporttan sonra yeşil pasaport alabilir miyim ?
Selam herkese. Benim de yeşil pasaportum vardı ama watta kabul etmediklerini söylediler.ben de yeşilimi verdim yeni bir pasaport çıkarttım. Yeşil pasaportum dolapta saklı duruyor arkadaşlar, döndüğümde onu geri alabilicem. Böyle bir şey yapabilirsiniz siz de. Ben riske atmak istemedim, bu nedenle yenisini çıkarttım ama yeşil de kabul ediliyorsa sinir bozucu olur cidden..
Amerika Konslosluguna mail atin. %100 dogru cevabi alirsiniz. 3-4 gun icinde yanit veriyorlar. Bende yesil pasaport ile J-1 alamiyorsunuz diye biliyorum, belki de degisti kural...
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Arkadaşım yeşil pasaport ile J-1 vizesini aldı. Artı olarak e-pasaport.gov'a da mail atarak bilgi aldım. Gelen cevap:
"Açıklama:
Konuyla ilgili olarak lütfen ilgili ülkenin Türkiye’deki temsilciliğiyle temasa geçiniz."
Yani kısacası arkadaşımın yeşil pasaportuna J-1 basılmış ve e-pasaport bilgi edinme birimi gerekli bilgiyi Amerikan Konsolosluğundan almamız gerektiğini söylüyorsa sorun yok demektir. Yeşil Pasaport ile J-1 vizesi alabilirsiniz.
Arkadaşlar bu seneden itibaren yeşil pasaporta da wat vizesi verilmeye başladı.Geçen senelerde verilmiyormuş.Bende yeni öğrendim bu sene yeşil pasaporta vize alan arkadaşlarımda oldu.Hayırlı olsun :P
bazı arkadaşlar yeşil pasaportla türk vatandaşlarının yurt dışına çıkması yasak yazmış ama ben şubat ayında avrupayı gezdim yeşil pasaportla hala giriş çıkış damgaları durmaktadır yani öyle bir durum yok ama j1 veriyorlar mı orasını bilemiyorum
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks