diğer ülke vatandaşlarının ingiliizceleri nasıl peki
bizim gibi mi![]()
diğer ülke vatandaşlarının ingiliizceleri nasıl peki
bizim gibi mi![]()
Valla ırklarıyla ingilizce seviyelerini kıyaslaması cok zor. Rus kızlardan biri takır takır konusuyordu ama diger rus kız beginner idi dahaAma genel olarak wat ögrencilerinden hallerini anlatabilecek ve islerini yapabilecek kadar iyi ingilizce bekliyorlar ki bnm gördügüm o rus haric digerleri yeteri kadar iyiydi. İngilizcem advanced a yakın olmasına ragmen hala kendimi eksik görüyorum. Kullanmıya kullanmıya kelimeleri unutuyoruz ve pratik yapmayınca telaffuz zayıflıyor. Wat da her ne kadar basit görünse de fazla saat alabilmek veya daha iyi pozisyonda calısabilmek icin diger wat ögrencileriyle rekabete girmen gerekebiliyor. İyi ingilizce bilen valet veya waiter olup günlük 150-200$ alırken normal bilen laundry işi veya housekeeper isi yapıp günlük 70-80$ alıyor. Biraz da sana kalmıs bu kısmı. Ben gitmeden önce forumda buldugum hotel business kitabını yapayıp yutacam mesela
![]()
Konu yakuza tarafından (15-06-2009 Saat 09:50 PM ) değiştirilmiştir.
Yakuza merhaba, ben bu yaz New York Cİty Mc DOnald's da çalışıyor olcam. Ne düşünüyorsun? Hafatada 32 saat üzerinden anlaştık. Aylık konaklama çok pahalı malum. 2.iş şart.Kolay bulabilir miyim?
New yorkta iş bulma konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum fakat önemli olan, mc donaldsın çalışma saatleridir...yöneticinle konustuğun taktirde sorun çıkarmaz diye dusnuyrm. akşam saatlerinde çalışman yani close çalışman biraz daha kolay olur senin acından 2. iş için....örneğin gece 1 de kapayıp gidersin evine, sabahleyin calıscağın baska bir iş bulabilirisn...bu sebeple benden once yorum yazan diğer arkadasa katılıyrm...ya acılısta çalış, yada kapanısta...kapanısı tavsiye ederim ama....sakin oluyor.....ayrıca akşamları manager' ın arabası varsa arabayla seni bırakır....birde artan nuggets tatlı vb. alma sansında oluyor....
BOL ŞANS
Hmm,çok saol.Peki kiralar nasıldır? NYC bir bilgin var mı?
en az 400 ama şirket ayarlıcak.İş yeri değil.Yani ben bir yer kiralasam birileri ile daha karlı olur herhalde![]()
İkinci işi bulman şansa,ingilizcene,Mc çalışma saatlerine, bağlı! Bunların durumuna göre ikinci bulmak kolay gördüğün her yere aplication form bırak elbet birinden birine girersin çalışma saatlerini ya açılışa yada kapanışa aldırmaya çalış ikinci iş için akşam saatlerini ayarlarsan sabahları housekeeping işi bulabilirsin rahatlıkla
arkadaşlar mc donalda tahmini 6 saat çalıştırıyorlarmış bu altı saati hiç aravermeden mi çalıştırıyorlar yok sa ara dinlenme varmı varsa kaç dk teşekkürler
arkadaş lar ortalama 6 saat çalıştırıyorlarmış peki hiç ara vermeden mi çalışıyoruz dinlenme araları kaç dk
Günde toplam 8 saat çalışıyorsun, 4 saatte bir ara veriyorsun...istersen 4 saati beklemeden de aranı alabilirisn....ben aşırı acıkmadığım yada aşırı yorulmadığım zamanlarda ara vermiyordum çünkü ara zamanları yaklasık 35 dk ve o sırada çalışmıs olmadığın için günlük kazancın dusuyor....yoğun olduğumuz zamanlarda ara vermek istemememe birşey demiyorlardı fakat sen istesende istemesende shift manageri sana gelipp , ara vermen gerektiğini soyluyor...
Mc donalds ile ilgili her türlü soruya cevap vermeye calısırm,, herzaman için sorabilrisn....
Hangi mc donaldsta calistin sen ? bende bu yaz NYC times meydanindakinde calisacagm kismetse. Orada daha once calismis arkadaslar var mi ??
Destin - FL da çalıştım ben...
anladım hocam saolasın evet sponsor HCMS. aslında daha kesin değil bi işfuarı kaldı ama sorun olmaz buyuk ihtimalle kabul edicekler. 3 kişi gidicez biz hangisi daha iyi diye konusuyoduk o yuzden sormustum tesekkurler tkrar
MC Donalds işinde, gece vardiyası veriliyor mu arkadaşlar?
Hayatımda gördüğüm en saçma wat iş seçme şekli bu olsa gerek. Arkadaşlara demiyorum saçma kelimesini bunu ayarlayan şirkete diyorum. ABD gitmeden hangi Mc de çalışacagımı bilmeyeceğim yani iş yerimi bilmeyecegim, lokasyonu bilmeyeceğim ve ezbere gideceğim. Size burdan yazıyorum. Bu mesajı aklınızda iyi tutun ya Makro sen bunu yazmıştın ama biz bir sorunla karşılasmadık buda sana kapak olsun dersiniz. Biriniz yaşamasada 2 kişi kesin yaşayacak.
İlk defa duyuyorum iş yerimi bilmeden programa katılmak ve ABD ye gitmek sarı çizmeli Mehmet Ağa. işte bu yüzden sorun yaşıyorsunuz hepiniz. Sponsorunuz belli şirketinizde tahmin ediyorum zaten.
mississippi mc donald ta çalışacağım. warmı bu sene oraya gidecek??
selam foruma yenı kaydoldugum ıcın soruyorum anladıgım kadarıyla mcdonalds işini severek yapmışsınız peki kötü yanı ne oldu oranın temızlıgını falan nasıl yapıyordunuz?
bi arkadaşım geçen yaz gitti mc donaldsta çalışmaya ama beğenmedi birazda merkezden uzakmış...yani 3 ay travel yaptı çalışmadan geldi..
"Nobody can give you freedom. Nobody can give you equality or justice or anything. If you're a man, you take it" Malcolm X
Mc Donalds ile ilgili sorularınız olursa buradan yanıtlayabilirim arkadaşlar..
Ben NYC deki Mc Donaldsta calisicam bu siteden kimse yok sanirim daha once orada calismis olan. Sormak istedigim sey su, her hafta claisicagimz gun ve saatler degisicekmis sanirim. oyle olunca 2.isi nasil ayarlicaz?? Birde butun mcdonalds larda ayni sistem mi isliyor bilginiz var mi bu konuda ??
arkdslar benım haftalık calısma surem 30 saat ..pekı sızın de oyle mı cvp verırsenız sevınırım..sırket bana bakma sen 30 sat yazdıgına oraya gıdınce artar o dedı ...sızın sozlesmede de 30 saat mı yazıyor haftalık?
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
geçtiğimiz yıl bende 32 saat yazıyordu. ilk aydan sonra 40' a çıktı..eğer işi öğrenirsen hemen ki bu süre genelde 2 hafta oluyor sonrasında çalışma süren artacaktır...e tabi su konuda var, eğer gittiğin mc de senin gibi çok fazla watcı varsa, ve onlar daha tecrübeli iseler onların çalışma saatlerinin artacağı daha kesindir,..Örneğin ben geötiğimiz sene mayıs 21 de gitmiştim. vardığım zaman taylandlı çocuklar vardı mc.de.. Saolsunlar herseyi anlattılar. haziran ayının sonunda ayrıldılar işten sanırım. Bu tarihe kadar hep onlar çalıştı overtime larda ve 32 saatin üzerinde, sonrasında sıra bana geldi..bunlar gidince biraz bosluk oldu. haftalık 45 saate kadar calıstığımız oldu 1 ay kadar.. bunun sonrasındada kazakistan' dan watcılar geldi..onlarda benim çalışma saatlerimin üzerine kondular...ama standart olarak 1 ay sonra herkes 40 saat calısıyordu...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks