Work and Travel
Sayfa 7 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci ... 34567891011 ... SonuncuSonuncu
Toplam 369 adet sonuctan sayfa basi 181 ile 210 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Gidenlerden Anılar (Yazı Dizisi) By @necro

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

büyük konuşmamak lazım... başıma hırsızlık, dolandırıcılık, tecavüz gibi şeyler gelmedi allahtan
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

necro gercekten yazdıgın yazılardan cok hoslandım inş bız giden watcılar dırek kızlı ewde baslar bu arada hayırlı olsun 2.vzen ıyı gunler

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bastan sona yeni okudum ..ellerine saglik necro.. cok gusel yazmissin..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben de baştan sona yeni okudum necro. umarım ben de geldikten sonra senn gibi kötü anılarımı da bi tebessümle hatırlarım =)
    bu seneki tatilin için de bol şans diliyorum sana umarım colorado'dan daha güzel anılarla dönersin =)
    gerçi little nell biraz dağın tepesi ama umarım güzeldir. bize de gelmiti o iş teklifi biz reddettik

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

teşekkürler arkadaşlar.
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

necro peki iyi para kazanabildinmi bende floridaya pensacolatya gidicem mcdonalsta iyi para kazanılmıyor hatta ödediğimizi çıkaramıyomuşuz ölemi gerçekten bu konuyuda aydınlatırmısın.bide kötü bir ingilizceylede yapabilirmiyiz yani

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı fatihatatunc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    necro peki iyi para kazanabildinmi bende floridaya pensacolatya gidicem mcdonalsta iyi para kazanılmıyor hatta ödediğimizi çıkaramıyomuşuz ölemi gerçekten bu konuyuda aydınlatırmısın.bide kötü bir ingilizceylede yapabilirmiyiz yani
    çok büyük şanssızlık yaşamazsan çalışma saatleri konusunda, çıkarırsın... yani ben 2. bir işte çalışmadım, normalde de hiç 40 saat almadım, hatta o 34-35 saatlik haftalarda da gitmediğim oldu, ayrıca baya bi saatim McDonald's tarafından yendi, çalışmadım gösterildi buna rağmen harcadığım parayı çıkarttım

ayrıca ingilizce konusunda da, anlayabilecek kadar iyiysen sorun yok, eğer değilsen sorun var ama senin için değil menejerlerin için anlatana kadar uğraşsınlar

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

peki harcadığım parayı çıkarttım derken yani türkiyeye 2500 dolar yada 3000 dolarla dönebildinmi.yada o kadarlık bişi aldınmı ordan.demek isteğim giderini düştükten sonra 2500 dolar arttımı?? ya ben o parayı muhakkak çıkartmalıyımda orda yani 2. iş konusunda ne düşünüyosun bulunabilirmi kolay bulunursa ne işler yapılır.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

ben 2000 dolar nakit + 850 dolar ödeme çekiyle döndüm... ama 4000 ytl üzerinde kredi kartı borcum vardı... ama tamamen şahsi şeyler yani yemek, günlük ihtiyac için harcamadım. o yüzden çok büyük aksilikler yaşamazsan eğer 2. bir işin olmasa bile 2500 dolar kazanırsın bence...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

ama şöyle bir durum da var,
    ben mcdonald's da çalıştığım için yemeğe para ödemiyordum ve kira olarak 250 dolar ödüyordum, alkol,sigara,ulaşım için de ücret ödemiyorduk.... kiran yüksekse ve yemeği dışardıdan yiyeceksen ikinci bir iş şart gibi görünüyor harcamalarını çıkartman için..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

usta senınde baya hakkını yemişler yani..Şaka bi yana sen bence bi kitap yazmayı düşün baya sürükleyici anlatıyorsun sonuna geldiğimi anlayamadım

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Sayende gitmiş kadar oldum. Gerçekten yazdıklarını okumak çok zevkliydi.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Papaz var burda Babtistlerin , bizi balık turuna çıkarttı kendi teknesiyle , evinde yemek verdi ondan snra cmrtsi günleri yemek verdi . Çok güzel yani burası
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

yeni anıları bekliyoruz

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Smile

Arkadaslar herkese merhabalar. Ben de bu yazi amerikada gecirenlerdenim. oncelikle sunu soylemeliyim bu program acisiyla tatlisiyla insana cok seyler katiyor. Ben orda cok sukur cok fazla bir sorun yasamadim her isim yolunda gitti hatta bazen dusundum ya bu kadarda olmaz ki biraz sorun macera katardı fena olmazdı diye: ) isin sakası tabiki. kiz arkadasimsız(sozlum) gitmek durumunda kaldıgım icin her ikimiz icinde baya zor bir donem oldu. Biletimi klm firmasindan amsterdam aktarmali olarak 713 euro ya aldim. hazirlıklar falan filan gozyaslariyla dolu ayrilik sahnesinden sonra(kiz arkadasimla ayrilirken..) ucagim havalandi. ucagin neredeyse tamami wat ogrencileriyle doluydu klasik muhabbetler iste sen nerde caliscan nereye ucuyorsun ben suraya falan filan ... neyse amsterdama indim. ucakta hosteslerle filan derken ingilizce moduna girdim. ingilizce ogretmenliginde okudugum icin dille teorik kelime olarak hic bir sorunum yoktu ama pratigimi nekadar ileri tasiyacagima daha amsterdamda emin olmustum. neyse yaklasik 4saatlik bir bekleme suresinden sonra bizi kontrole aldılar. amsterdamda guvenlik hat safadaydı. takim elbiseli polis gbii insanlar bizi tek tek gorusmeye aldilar. turkiye de hava alanina gelirken valizin nerdeydi, neyle geldin, hepsi senin mi?: )) gibi cok komik sorular sordular. neyse ucaga bindk ve havalandık iste cocukluktan beri en buyuk hayallerimden biri olan amerikaya atacaktim adimlarımi yolculuk bittikten sonra( hayranlık anlamında diil amerika bambaska bir kultur ve cografya oyuzden buyuk hayalimdi) yolda yanimda fransız bi bayanla tanistik benim gidecegim sehirde calisiyormus kendisi baya bi muhabbet ettik ama oyle bir uykusuzdum ki (ucagim 05.te kalkacagi icin geceyi ataturk h. limanin da gecirdim.)

kafayi vurdum yattim . neyse yaklasik 7 bucuk saat sonra detroit semalarına vardık ve amerika kitasına ilk adimi mi attim hayirli olsun. kendime acaip guveniyordum ve cok mutluydum neyse valizleri aktardım yaklasık 2 saat sonra calisacagim sehre gitmek uzere son ucagim kalmistı. detroit hovaalani cok ferah ic acici biyerdi benim moral tavan yapti . telefon kartimi filan ben gitmeden almistim. ailemi aradim.saat 17.00 e geliyordu. demesinlermi sozlumlerin evindeyiz diye: ) allah beni bir huzun bastı hepsi orda yapayalniz ne isim var amerikalarda : ) neyse iyi oldugum haberini verdim konustuk filan kapattik.
    yaklasık 50 dakikalik bir yolculuktan sonra pennsilyvania nin pittsburgh sehrine indik. calisacagim yer buraya 2.5 saat uzaklikta bir kasabadaydı. ucaktan indim aksam oluyordu millet birbirini karsiliyor evlerine gidiyordu abi beni bir huzun yalnizlik basti anlatamam. tek basimayim amerika gibi biryerde ve karsilamaya gelen olmayacakti. asil amacim dilimi gelistirmek oldugu icin arkadaslarimla gitmek istememistim. oraya gidiyorum buraya gidiyorum havaalaninda kafayi yedim kimse gidecegim kasabanin ismini bile duymamis: ) neyse yapacak birsey yok orda telefon ve otel numaralarının bulundugu bi stand buldum aradim bir kacini biri 200 dolar dedi geceligini kim 100 filan derken neyse bi otelle pazarlik sonucu telefonda 70 dolara anlastik: ))) geldiler servisle beni aldılar gittik otele. hala inanamiyordum ya filmlerde izledigimiz uzun burunlu tırlar amerikan arabaları daha neler neler sanki bir amerikan filminin icine dusmustum. otele vardik guzel luks bi yerdi. lobide ki gorevli hint bi arkadasti iyi birine benziyordu. biraz sohbet ettik dedi senin arkadaslarin var burda turkiyeli cocuklar kiliyor dedi abi o anki kabaran milli duygularımın nasil yasa donustugunu anlatamam odaya ciktim dus aldim sonra lobiden cocuk aradi arkadaslarin gelecekler yanina diye oooo buyursun gelsinler dedim: ) neyse oraya 17 gun once gelen ve iki iste calisan adını suan hatirlamadıgım: ) degerli arkadasla tanistim urfaliydi kendisi. yan odasında da 5 tane turk kiz arkadas kaliyormus onlarla tanistik sohbet filan ettik neyse kendimi yataga bir attim sabah 8 gibi uyandim . servisle tekrar hava alanina gittim ve otobusle tarifini aldigim calisacagim kasabaya dogru yola ciktim. 3 tane otobus degistirecektim. neyse otobusun biri beni pittsburghun merkezinde bulunan penn station a goturdu orda gelen gecen butun otobuslere soruyorum gedecegim yeri bilmiyorlar sastim kaldım ulan bile bile mi soylemiyorlar acaba diye dusundum . aklima calisacagim sirketi aramak geldi allahtan telefonum vardi aradim bizle ilgilenen bayanla gorustuk ve bana ilk otobusub saatini netten bakip soyledi. neyse o saatte otobus geldi. bindim 2 saate yakin bir yoldan sonra union town daydım . burasi (mugla) fethiye buyuklugunde bir kasabaydı. telefonuma bir baktim ki o korkunc manzarayi gordum. at&t sirketi cekmiyordu orda . butun sinirim altust oldu. hemen yurt dısı rooming e actirdigim avea hattimi taktim nedense geldigimde orda kazandigim paranin neredeyse 6 da birine patlayacak(gelen faturam 425ytl oldu onu da sonra anlatirirm daha) olan avea bana guven veriyordu orda heryeri arayabilirdim. bindim otobuse ve yarim saatlik yoldan sonra tepe biryerde bulunan farmington koyune varmistim. amerikada koyleri giden arkadaslar bilirler gayet guzel evleri olan oldukca yayilmis bir yerdi. bu arada calistigim yer icinde hayvanat bahcesi, golf course lari, ucak pisti vb seyleri olan ikitane 5 yildizli otel ve bircok ufak devre mulke sahip kocaman bi tatil koyuydu. amarikanin sayili tatil koylerinden biriydi. bizim kapitalist amerikali ozel ucagiyla geliyor ogle yemegini yiyor tekrar ucagına biniyor ve artik neredeyse satosuna geri ucuyor...gerisini siz dusunun artik... abartısız boyle bir tatil koyu...neyse o gun persembeydi ben ertesi cuma gunu calismaya baslayabilecegimi dusunuyordum fakat dediler pazartesi oryantasyon var muhtemelen ondan sonraki gun yani sali gunu baslarsin dediler. neyse kafadan 1 hafta gitmisti carsamba gunu ise basladım. beni karsilayan recruiting menageri beni kalacagim eve goturdu. calisanlar icin yapilmis 2 katli amerikan tarzi evlerdi bunlar 20 tane filan ev vardi hepsi 4 kisilikti. ailemi nasil arayabilirim dedim dedi sadece bir evde telfon var orayi herkes kullaniyor ordan telefon kartiyla arayabilirsin dedi beni birakti ve yarin gorusuruz diyip gitti.cok cana yakin sevimli bi bayandi. neyse ben esyalari biraktigim gibi sozlumu aramak icin tek telefonun bulundugu eve gitttim ve kapiyi caldim. hazir olun amerika seruveni ilk bombasını sunuyor... kapiyi ustundeki bornuzundan ve islak saclarindan banyodan yeni ciktigini anladigim guzel bi genc kiz aciyor: ) (yanlis anlasilmasin sitede amerikada yedikleri naneleri ve kiz muhabbetlerini anlatan, amerikaya kiz gormek icin gitmis gibi yazilar yazan arkadaslardan degilim) imtihanin bismillahtan basladigini anlatmak icin yaziyorum bu aniyi... neyse dedim ben turkiyeden yeni geldim burada calisacagim ailemi aramak istiyorum telefonu kullanabilirmiyim ... oda bulgar mis komsu kizi. neyse telefonun birini pencerenin onune koymuslar aldim aramaya ugrasiyorum sirketin verdigi telefon kartiyla( sirketim sagolsun o telfon karti coooookkk isime yaradi) neyse bu arada bulgar kizimiz kapiyı kapadi girdi ben hala dusurmeye calisiyorum niyeyse olmadi bi turlu. kiz tekrar kapiyi acti ustunu giyinmis gelmis dedi naptin olamadimi filan aldi o da denedi biraz eee tecrubeli tabi. olmadı gel icerdekiyle deneyelim demez mi ulen na yapacagimi sasirdim sozlum keserdi beni kalkar amerikaya gelirdi bu kizin sesini duysa. neyse mebur girdim mutfakta masaya oturduk kizin gozu bende. ben telefonla ugrasirken muhabeet ettik . 5 bulgar kiz o evde yasiyorlarmis onlarda benim gibi wat ogrencisiydi. nerde kalicaksin filan dedi ev numarami soyledim, yalniz misin dedi evet dedim ve o anda kiz ikinci bombayi patlatti burda bizimle kalsana demez mi: )))) kiz niyeti bozdu ben duymamis gibi yaptim allahtan o anda telefon baglandi sozlumle gorustk hber verdim burasi herkesin telfonunu kullandigi biryer diyorum bir yandan da kiz konusacak sesini duyacak diye korkuyorum: ) abi o anda iceri diger 4 kiz girmez mi hi may diyeallah ben kipkirmizi oldum hep aacik sacık dekolteli manken gibi kizlar beni gorduler yiyecek gibiler: ) sozlum soruyor kalabalalik galiba orasi diye elimle agzimi kapatiyorum avizeyi neyse konustuk kapattik . kizlari benimle tanistirdi ilk beni karsilayan booby ismindeki kiz. seytan durtup duruyor arkadaslar inanin cok zor bi durumdu ya iclerinizden bazilari diyecek vayy enayiiii vay diye fakat basta da dedim yani ben o insanlardan degilim diye .neyse ben dedim arkadaslarim gelecek daha onlarla kalicam diye pacayi kurtardim kactim. ciktim dısari bi baktim ilerden iki olan geliyor turk degil ama bizim otaraflardan kesin bunlar dedim bi tanistik azeri ciktilar olanlar uctular sevincten turkiyeden adam gelmis diye turkceyi iyi biliyordu biri turk okulunda okuyorlarmis azerbaycanda herneyse dediler gel bizim evde kalalim diye bende kabul ettim. adamlar amerikaya ilk adimi atmislar ilk isleri laptop almak olmus 700dolara benim bu anlattigim 2.5 saatlik yolu taksiyle gelmis gariplerim taksici iyi kaziklamis toplam 300 dolar almis yazik dedim ya ayni yolu ben 13 dolara geldim. neyse muhabbet flan derken amerikada ilk gunum oyle gecmis oldu.

Yine vakit buldukca anilarimdan bahsederim istek gelirse ins. sunu soylemek istiyorum arkadaslar muthis bir tecrubeydi ingilizceme etkisi muthis oldu en bastaki amacim buydu zaten.

WORK AND TRAVEL SİRKET TAVSİYESİ İSTEYEN ARKADASLAR BANA ÖZELDEN MSJ YOLUYLA CEKİNMEDEN ULASABİLİRLER.
    Konu mercangl tarafından (04-11-2008 Saat 12:04 AM ) değiştirilmiştir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yazim cok fazla oldugu icin bir cvp daha yazdim. ayrica kaldıgım yeride sirket bana sagladı haftalık 45 dolara. zaten yarısını da almadılar. ama town kucuk oldugu icin ve is saatinin yogun olmasından dolayi cok sıkıldık. is suresince fazla gezme fırsatı bulamadım. benim gitmeden once fazla is tecrubem yoktu yani calismamistım biyerde, oyuzden is acaip zorladı, calismaktan sıkıldım, ama ortam cok guzeldi. bir cok arkadas edindim. calisanlar genelde amerikalı oldugu icin surekli sohbet ettik. dilimi cok iyi gelistirdigime inaniyorum geldigimde sınıf arkadaslarım inanamadılar ve onlarda heveslendiler. ingilizce ogretmenliginde okudugum icin benim en buyuk amacim buydu. 1.5 ay calistim bu surede 3 bin doları cıkarttim ve isten ayrilmaya karar verdim cunku gezmek istiyordum. ordan new yorka gectim ve orda baya bi gezdim. elektronik hastası oldugum icin baya bi alisveris yaptim. insan orda bircok sey ucuz oldugu icin herseyi almak istiyor. ben kendi basima gittim amerikaya. benim icin inanilmaz guzel bir tecrubeydi. cok memnun kaldım.herkese mutlaka tavsiye ediyorum. birlesmis devletlerin dıs politikasindan ve kendisinden nefret edenlerdenim fakat adamlar kendi icinde sistemi cok guzel kurmuslar. iyisiyle kotusuyle takir takir isliyor hersey. ama tabiki amerikan insanlarının yasam tarzı beni hic cezbedemedi. herkose kapitalizm kokuyor bunu gidince daha iyi anlayacaksınız.

Bu sene gitmeyi dusunen arkadaslara tavsiyem herseye hazirlikli olmalarıdır. ayrica sirket secimi cok onemli farkli sirketlerle giden arkadaslarimin bir cogunun geri donmek zorunda kaldıgını duydum . sirketin yanin da o sirketin bagli bulundugu amerikadaki sponsor sirkette cok onemli . ben isimi gitmeden once recruit fuarinda buldum. size tavsiyem bu fuarlara katilin ve mumkun oldugu olcude bu fuarlardan is secmeye calisin. cunku burlarda sectigniz islerde sorun cıkma olasılıgı cok dusuk .bire bir gorusup ona gore sozlesme imzaliyorsunuz cunku. ben sirketimden cok memnun kaldım. program oncesinde program sırasında ve sonrasında surekli yardimlarını gordum. herturlu ayrintiyi bana mail olarak hatirlattilar. suan da vergi iadesi islemlerimi takip ediyorlar. dedigim gibi sirketiniz cok onemli . burdan gitmeden hepsi parayı alincaya kadar neler vaad ediyorlar ama orda rezil ettiler arkadaslarımı bazi sirketler.
    WORK AND TRAVEL SİRKET TAVSİYESİ İSTEYEN ARKADASLAR BANA özelden msj atabilirsiniz.
    Konu mercangl tarafından (04-11-2008 Saat 12:03 AM ) değiştirilmiştir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

dostum çok güzel birşey tahmin edebiliyoruminşallah bizede nasip olur gidebilmek.. yazmaya devam ediceksan bu yazdıklarıla beraber yeni konu aç bu konu 1 seneyi geçti sende kendi adına başka bir konuda yaz..
    AEK

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

way be amerikaya gittim caliştim ortamı yasadım geri döndüm gibiyim suanda
    saolasın necro arkadasım

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hikayelerini aktaran arkadaşlara teşekürler.Gitmeden önce iyisiyle kötüsüyle neler yaşacağımız hakkında somut fikir verdi...devamını da bekleriz tabi...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Selam Herkese;

Forumda arkadaşlarımızın maceralarını okuyunca tutamadım kendimi bende birkaç hikayemi paylaşmak istedim. Tabi öncelikle bir tanesini yazayım ardından gelen eleştirilere göre devam ederim.

Ben 2005-2006-2007 yazları olmak üzere WATa 3 kez gittim. Üçünde de New York eyaletinin kuzey bölgesinde çok şirin küçük bir kasabada çalıştım. Kasaba da yaklaşık 200 civarı rus, 250 civarı sırp ve 100 civarı Bulgar var bir de 3 tane Türk  ki onlar ben ve arkadaşlarım oluyoruz. Neyse fazla sıkmadan ilk hikayemi anlatayım.

İlk yıl sadece ben ve ev arkadaşım gitmiştik programa. Üçüncü arkadaşımız ikinci ve üçüncı yıllarda bize katıldı. Bu hikayede il yıldan olacağı için sadece ikimiz olacağız.

Gitmeden önce yerleştiğimiz iş pozisyonu bir Golf Resort Hotel’de All Around Help pozisyonu idi. Bizde gitmeden Golf arabalarını falan kullanacağımızı sanmıştık ama iş öyle değilmiş. Tarih olarak biraz geç gittiğimiz için Hotelde kalan tek iş pozisyonu Dishwasher’mış. Bu yüzden ben ve ev arkadaşım otelin iki ayrı mutfağında bulaşıkçılığa başladık. Hikaye daha ilk gün patladı ne yazık ki. Bize kalacağımız yer olarak sundukları dormitory’e gittiğimizde bize kalan odaların ya camının kırık yada çatısının kırık olduğunu fark ettik. Ama mecburen birkaç günde olsa orada kalmak zorundaydık. Neyse biz tavanı çatlak olan yerde karar kıldık. Ardından Ertesi gün kalktığımızda yatakların içerisinde neredeyse yüzer vaziyette olduğumuzu fark ettik. Önce soğuktan ve yorgunluktan altımıza kaçırdığımızı düşünsek de yağmurlu bir gece olduğunu daha sonra fark ettik. Acilen ortalıkta ev aramaya başladık. Bize şehir merkezinden kasabaya birlikte geldiğimiz ve bizimle aynı hotelde çalışan 2 Romanyalı ve 2 Polonyalı bayan arkadaşlarımız eşlik etti. Günün sonunda kirası diğer yerlere göre fazla olan ancak tripleks ve aklınıza gelebilecek tüm detayları içerisinde barındıran muhteşem bir villa bulduk. Hiç vakit kaybetmeden ertesi günün sabahı oraya taşındık. İlk iş günümüzde o gündü. Çalışacağım departmana yani mutfağıma gittim. İlk gün training babında bana neyin nerede olduğu gösterildi. Shiftin sonuna geldiğimizde ise benimle birlikte çalışan Amerikalı bulaşıkçı bana direktif vermeye başladı. Hayır o değil adam deli. Çünkü Amerika’da bulaşıkçılık yapan Amerikalı’lar deli oluyorlar. Bana Swip the floor dedi. Bende bön bön baktım. Ardından Swip and Mop the floor dedi. Yine baktım. En sonunda sinirlendi. Gitti önce süpürgeyi aldı ardından bana Viledanın yerini gösterdi. Ve sonra başladı süpürmeye. Bir yandan sürürüyo bana göstermek için bir yandanda bana küfür ediyo. Daha sonra silmem için viledayıda bana verdi. Bende bilmemezlikten gelip İngilizcemin yettiği kadarıyla ne yapıcam dedim. Bu sefer süpürmeyi bitirip silmeye başladı. İlk iş günümü böylece bitirdim. Ama daha sonraları bunun acısını benden kat kat çıkardı sevgili Deli çalışma arkadaşım. Bakmayın Deli dediğime numara yapıyor büyük ihtimalle. Neyse bir buçuk ayım böyle geçti ama her eve gelişimde ve o muhteşem evime baktığımda bütün yorgunluğum geçiyordu. Hele ki işin en can alıcı kısmı 60 metrekarelik salonumdaki home party’ler. Onları ve ondan sonraki 2 yılda yaşadıklarımı sizinle paylaşacağım.

Şimdilik hoşçakalın…
    3 yıllık emekli WATcı

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

walla güzel hikayeler begendim...bizi de new york treninde FBI sorgulamıştı...baya tırsmıştık ta belli etmedik...orda ne olursa olsun polislerle münakaşaya girmeyeceksin bu kulagınıza küpe olsun

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

hehe selcuk abi bunları senle uzun uzun konusmak isterim walla

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Konuşalım yeto...sen merak ettiklerini sor ben cevaplamaya çalışırım..ama inan 1 ay konuşsak benim anılarım ve WAT maceralarım bitmez. Öyle bir dönüm noktası oldu ki benim için hayatımı onun üzerine kurdum ben...
    3 yıllık emekli WATcı

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

hehe gercek wat bu olsa gerek
    neyse en kısa zamanda gelmeye calişcam
    dur bakalım

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yha bnm gzm korltu ama yaşadıklarndan diil bnm ing. iyi diil zatn tek amacm onu geliştirmek o kurduun cümleleri kurabilirmiyim hiç bilmiyorum...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Habibe inan benimde ingilizcem hiç iyi değildi. Hatta yeri gelmişken daha komik bir hikayeyi daha anlatayım.

İlk ıslak gecemizin ardından kasabadaki emlakçıları gezmeye başladık. Ardından bize çok iyi davranan ve bu mükemmel evi kiralayan emlakçı ile anlaşmayı yaptıktan sonra sevinçten emlakçıya durmadan Thank u so much diyip duruyorduk. Kadın da bize U're welcome diyip diyip durdu. Ardından emlakçıdan çıktıktan sonra birlikte gittiğimiz ev arkadaşıma dönüp "ya kadın ne kadar iyi görüyomusun. Bize durmadan kasabaya hoşgeldiniz diyip durdu" dedim. Gerçekten o zamana kadar U're welcome'ın anlamının Welcome kelimesi geçtiği için hoşgeldiniz olduğunu zannediyordum. Ev arkadaşım yarım saat güldü bu söylediğime ve bütün yaz herkese bunu anlattı.

İşte habibe gördüğün üzere ingilizcem ilk gittiğimde bu haldeydi. Ama dönerken Manhattan'da siyahi taksici abilerimle muhabbet ettiğimde ingilizcemin ne seviyeye geldiğini anladım
    3 yıllık emekli WATcı

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı habibe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yha bnm gzm korltu ama yaşadıklarndan diil bnm ing. iyi diil zatn tek amacm onu geliştirmek o kurduun cümleleri kurabilirmiyim hiç bilmiyorum...
    henüz 6 ay gibi bir süre var amerika yolculuğuna.bu sürede kelime ezberleyerek çalışarak yeterli seviyeye getirebilirsin ingilizceni.ben geçen sene job faire'katılmıştım.neyse,bi ablamızın masaya oturdum.kadın o kadar hızlı konuşuyoki anlamak mümkün değil benim için.en sonunda anlamadıgımı söyleyince ^^bence senin için alaska daha uygun bir çalışma alanı^^ dedi ve alaska masasını gösterdi..kalktım masadan içimden sövüyorum tabii..ulan sen kalk amerikalardan gel anlamadım dıye soyledıklerını aşağıla beni..neyse moral bozuk bir hade başka bir işveenin masasına oturdum..adam öyle bi konuşuyoki kelimesine kadar anladım...o da beni anladı..oh be diye gecırdım ıcımden.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart aventura edu miami maceralari

------------------

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

geçmiş olsun ''aventuraedu'' okudum yaşadıklarını da çok kötüymüş gerçekten :S

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Film gibi olmus ama cesaretinizi kutlarim herkesin harci diil . Baskasi olsa aman napayim kaziklandik bitti gitti der ama siz ustune gitmissiniz . Tesekkurler paylasimin icin , bunu yaziyi danismanlik sirketleri bolumune de eklede herkes gorsun .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)