tabi arastir daha zamanin var o firma hakkinda iyi yada kotu bi sey duymadim o yuzden bi sey soylemek dogru olmaz. Ama sana bi is onerdikleri zaman burda insanlarin yorumuna ac ona gore hareket et
tabi arastir daha zamanin var o firma hakkinda iyi yada kotu bi sey duymadim o yuzden bi sey soylemek dogru olmaz. Ama sana bi is onerdikleri zaman burda insanlarin yorumuna ac ona gore hareket et
bu firma reklamını yapmıyomuş hatta biz gidince danışman şaşırdı,bizi nasıl buldunuz diye sordu =) az ama öz felsefeleri war yani..isimlerine leke gelmesini istemedikleri için çok öğrenci göndermiyolarmış.Bize güwen werdiler o kadar şirketle görüştükten sonra daha kendilerinden emin gözüktüler bilemiyorum ama ya burda da biraz araştırınca fln iyice karışıyo insan=/ bize önerdikleri house keeeperlık war şuan ama ben de pek istemiyorum beni bu işe ek iş bulabilme ihtimali sıcak baktırdı sadece.sizce house keeper lık nasıl? şirketler şuan ön kayıt yaptırma amaçlılar(gerçi atlas'ın böyle bi kaygısı yok,öğrenci kontenjanlarının dolucağına eminler),işleri tam netleştiremiyo insan fuarlarla,iş werenlerle görüşmeye ertelendiği için=/
arkadaşlar bu şirketinin sponsor firması hangisi bileniniz var mı?
şirketinin spoansorunu soracaktım tam yazamamışım...
arkadaşlar desk diye bir şirket duydum.bu şirket hakkında bilgisi olan var mı?
Merhabalar ben de foruma yeni katılan biri olarak bu sene wat'a katılmayı düşünüyorum. Bana bi kaç tavsiye edilen yer var ama oralar hakkında olumsuz eleştiriler duydum. Bir de çok kurumsal olmayan bi firma var ICED die orası için iyi diyolar,,bilgisi olan var mı ??:S
şirketimi seçtim uzun araştırmalar sonucu hafaya işlemlere başlayacağız bakalım.Umarım,sorunsuz bir süreç geçiririz hem Amerikada hemde oraya gidene kadar![]()
Özelden msj atamıyorum kimseye sürekli bi uyarı geliyo mesaj sayınız yetersiz diye.Bu thread haricinde başka yerlere de yazamıyorum sorun nedir?
umarım şirketini seçtiysen bu saatten sonra iş şansına kalıyor..şansın bol olsun ve unutamıyacağın bi wat geçirmen dileğiyle demekten başka bişi kalmamış bize...
10 veya 20 mesajdı tam hatırlamıyorum..konulara o kadar yazı yazacaksın.özelin ozaman açılır...
sen nereler hakkında olumsuz eleştiri aldıgını solersen gıden arkadaslarda sana yardımcı olurlar =)
kill them all-spartacus
Arkadaşlar merhaba bende bu yaz amerikadaydım. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Gitmeden önce bende bu siteleri çok araştırdığım için yardımcı olacak bilgiler vermek istiyorum size. Ben GOLDEN KARİYERle gittim. Eskişehirde okuyorum. sağolsunlar çok yardımcı oldular haklarını yiyemem. Amerikadayken dahi alakasız sorunlarımda rahatsız ettim yinede bizimle alakası yok yardım edemeyiz demediler.. MAryland Ocean City deydim.Eğer düşünürseniz iş imkanı bence gayet çok. Turistik biryer olduğu için heryer yazlık eleman arıyor.hem ik okyanus arasındasınız iç içesiniz maviylehem de iş fırsatları çok güzel. Icep le giden arkadaşlarım oldu benimle dönemde ve kesinlikle memnun kalmadılar. success te çok iyi değil. haberiniz olsun. şirket seçimi en önemli konu bence. çok dikkatli olun arkadaslar.. şimdiden kolay gelsin bol şanslar
)
ıcep le gidenler nasıl sorun yaşadı?benim düşündüğüm firmalardan biriydi düşünüyodum ama :S
arkadaşlar..firma konusu tamamen kişisel ve şansınıza bağlı olan bişey...x firmasıyla ben çok memnunken farklı bi arkadaş memnuniyetsiz olabiliyor.elbetteki şirketinizi araştırın.hakkında bilgiler alın.ama eğer o şirketle olumsuz şeyler yaşarsanızda bunun oağan bişi olduğunu aklınızdan çıkartmayın..![]()
abi ben anlıyamıyorum..ismini duydugum namı büyük 4-5 şirket var bunların calıştıgı sponsorlar iyi bu şirketlerden magdur olanlar yok mudur elbette vardır bu şirketin kötü niyeti olmadıgı aşikardır yinede..ufak tefek şirketlerde gezmek bana pek mantıklı gelmiyor..elbet işini iyi yapan ufak şirketler vardır ama eger ben ilk kez gidiyorsam büyük şirketi tercih ederim ki öylede yapmıştım..
onun dışında düzinelerce şirket ismi geciyor o nasıldır bu nasıldır diye tam olarak bilemiyorsanız ve ilk kez gidiyorsanız büyük şirketleri tercih ediniz derim ben..
Sponsorum CIEE idi ve iş sözleşmemde yazan tarihte orda olmak için son finalimden çıkar çıkmaz ailemin yanına gidip onlarla sadece 1 gün görüşüp Amerika'ya gittim. Ve 25 gün işe başlamak için bekledim. Ne CIEE ne Türkiye'deki şirketim hiçbirşey yapamadılar. Sanırım sadece küçük şirketler üzerinde etkili bu CIEE. Hilton'a hiçbir konuda laf geçiremedi. Sponsor CIEE'yse sorun yaşamazsın falan diye düşünmeyin yani. Yinede kötülerin en iyisi CIEE sanırım. İyi olan ise malesef yok.
Amerika'da havalimanından diğer şehirlere nasıl gideceğiz? TIKLA! Yazın WaT, dönüşte Almanya'da Erasmus(:
merhaba bende 2011de wat yapmayı düşünüyorum. Öncelikle şirket soracağım tabiki aklımda campus ve united towers var. bu şirketlerle daha önce gidenler fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim.
Birde new yorka gitmek istiyordum fakat çok pahalı olduğunu, kazandığım paranın yetmeyeceğini söyleyen arkadaşlarım oldu bende vazgeçtim. Ama yinede ny yakınlarında boş zamanlarımda nya gidip gezebileceğim, küçük beldeler yada turistik yerler varmı önerebileceğiniz? tabiki ny gibi pahalı olmasın yaşayabileyim yani
Bir sorum daha olacak.. ny dan vazgeçince boston,los angeles, san diego, jacksonville olabilir diye düşünüyorum. Bunlar içinde şuraya gitme pahalıdır yada iş imkanı az dediğiniz yer varmıdır.
Aslında kısacası ben gittiğimde yaşadığım yerdede gezmek istiyorum sadece ev-iş yapmak istemiyorum bu yüzden gezebileceğim eğlenebileceğim bir yer olsun istiyorum. buralar dışında önereceğiniz yerler varmı?
Ne çok soru sordum![]()
nyc pahalıdır ama ona göre nyc deki işlerinde saatlik ücretleri yüksek olur..saati 9.25 yada 75 olan iş görmüştüm mesela..ama genel olarak alacagın elektronikte vs de vergiler yüksek olacaktır..oraya yakın ve güzel yerlerden NJ ve massachusets(boston) eyaletleri var..ben boston ı tavsiye ederim amerikanın en güzel şehirlerinden biridir nyc uzaklıgı otobüsle 6 saat fiyatı 15 dolar boş günlerinde gidebilirsin yani..
baya kafam karışıyo2010da giden arkadaşlarım olmuştu onlarda pahalı demişlerdi oyüzden vazgeçtim zaten. Daha önce new yorkamı gitmiştin? kira 400 dolar olan yerler nasıl yerler mesela? 400 dolar nekadarlık kira?
çok kötü uyduruk oteller olmasın. birde evde kalmayı istiyorum yemek açısından rahat olur diye ama nyda ev kiraları çok fazla sanırım?
maryland yada atlantic city iyidir senin icin hem calismalik gezmelik buyuk sehirlere yakinlik ,united iyidir yine united la ayni sponsorla calisan 1 sirket daha vardir onlada gorusulmesi cesitlilik acisindan ii olur
keske gelmeden human resources ile konussaydin ,gelecek sene gelmek istiyorum ne yapmaliyim diye. ben konustum ocak ayinda mail at hallederiz dediler mesala .
prosedür çok kolay, sana kontrat gönderiyorlar,imzalıyorsun onlara geri gönderiyorsun,daha sonra DS Formunu ayarlıyorsun o kadar.Tabi biraz daha az para veriyorsun.Ayrıca self gittiğiniz için en ucuz şirkete başvurun.Bir fark olmayacak.
Peki.
Merhaba Arkadaslar,
1 kes WAT'a katilmis ve sirket temsilciligi yapmis biri olarak soyleyeceklerim sunlar;
1- WAT gidip gitmeyeceginize kendiniz karar verin. Baskalarinin karar vermesini beklemeyin buna da firsat vermeyin unutmayinki basiniz dertde oldugu zaman karar verenler size yardim etcek degil yaninizda dahi olmicaklar.
2-Forum sayfalarinda arastirma yapin derim. Ben maalesef wat dan geldikden sonra tanistim TW ile keske daha once tanissaydim dedim.
3-Sirket temsilcilerinin laflarina kulak asmayin dinlemis gibi yapin,,tamam deyin![]()
4-Sirket ile imzaladiginiz sozlesmeyi IYICE okuyun ona gore haklarinizi bilin.
5- Is secerken gitceginiz sehrin adina, isletmenin adina degil; wat sezonu yaz sezonu oldugu icin isletmenin yogunlugunu dusunun, sagina soluna iyi bakin, konumuna iyi bakin, isletmeyi gitmeden arastirin, yorumlari okuyun ingilizceniz iyi ise arayin hatda gitmeden bilgi alin. Ornegin ben Los Angeles daki Sheraton a gitceksem ararim bilgi alirim, Yogunluk nasil oluyor diye. Cunku isletme yougunsa calisma saatleriniz o kadar cok olur. (sirketlerin veya is sozlesmenizdeki 40 saat garantisine bakmayin).
6-Is fuarlarina katilabilirseniz iyi olur sizin icin. is secerken acele etmeyin gec de kalmayin. Bana gore (Aralik 15 e kadar beklenebilir).
7-Amacinizi iyi belirleyin, para icin mi, gezmek icin mi, deneyim icin mi, ingilizce icin mi geliyosunuz? unutmayin ki hepsini bi arada bulmak biraz zor.
8- TIP (bahsis) alabileceginiz isleri dusunmeden secebilirsiniz. Ingilzceniz iyi ise Garson, Bellman gibi (otel icin). Su anda Garson arkadaslarim gunde 100$ yapiyolar.
simdilik bu kadar yeter sanirim. sizi daha fazla sikmak istemiyorum.
Saygilarimla...
"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)
Bookmarks