15 gunde o plan nerdeyse imkansiza yakin tabi sadece trende yasamayi goze almiyorsanhic bir sehiri gezemezsin zaten 1 haftasi en az yolculukla gecer o surenin...
15 gunde o plan nerdeyse imkansiza yakin tabi sadece trende yasamayi goze almiyorsanhic bir sehiri gezemezsin zaten 1 haftasi en az yolculukla gecer o surenin...
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
2010da san diegoda pedicab yapanlar bi günde bi pedicabı 2 kişi mi kullanıyomuş öyle duydum da sabah 10dan aksam 4e kadar biri aksam 4ten gece 10a kadar da baskası kullanıyomuş yani artık tek kişi bi pedicabı kullanamıyomus bu dogru mu_?
selam ben sanırım bu gidişle doğu tafaında çalışacağım daha işime ve eyaletime karar vermedim UT la gidiorm we çalışma sonrası bende yazdığın yerlerden bazılarını gezmek istiyorum çok uçmamak kaydıyla.. sen işine karar verdinmi
bende california düşünüyorum ama gideceğim şirket hep başka yerleri öneriyor sürekli california ya gitme istediğimi söylüyorum inatla kötülüyolar california yı yok çok para harcarsın konaklamaya çok gider gibi sanki amerika nın bazı iç bölgölerindeki işlerin konaklamasıda pahalı haftalık 90 dolar colorado daki iş yerinin konaklamasına vericeğime giderim 120 dolar haftalık konaklama ücreti olan california işlerini seçerim diyorum
CA en yüksek vergi oranına sahip eyalet. ortalama diger eyaletlerle arasında %2-3 luk fark var. haftalık 30 dan aylık 120 dolar fazla verdin. CA pahalı bir eyalet hele ki metropol de isen. söle anlatıyım nort carolina da 4.5 dolara aldıgımız sigara CA da 7 dolardı. şirketlerin köyüleme sebebi şu sebepten gidiyoruz calısıyoruz kira yasam sartları pahalı para kazanamıyoruz sona şirkete mail atılıo para kazanamıyorum diye. şirketler de bu ve buna benzer sebeplerden dolayı sonradan yaz sezonunda bizlerle uğraşmamak için bu sözleri sarfediyorlar...
yani california da konaklama yiyecek-içecek birazda gezme masraflarını çıkarsam yeterli olur giderken zaten en az 1.500 dolar olucak yanımda . california da daha önce çalışıp kazandığım para anca konaklamayla yiyecek vb. temel yaşam masraflarına gitti diyen wat'çılar varmı ?
20 eylul 2010 dan itibaren Los Angeles dayim. LAX (Los Angeles International Airport) civarinda oturuyorum cunku Havaalani otelinde calisiyorum.
1 odaya 600$ oduyorum hersey dahil. Tuvalet i 1 kisiyle paylasiyorum. Iyi yani digerleride musluman ama turk degiller sorun yok.
Studio bulursunuz buralarda 800$ a 2 kisi paylasabilirsiniz. Yatak almaniz gerekcek ayrica size 3-4 ayligina apartment verirler mi onu bilmiyorum cogu Credit istiyor aksi halde cok para odemeniz gerek.
Yiyecek o kadar pahali degil Marlboro su anda 5.50$ den aliyorum.
Ben LAX civari icin konusuyorum, Sahil kenari ve sehir merkezi pahali. Gerci oralardan is verirler mi bilmiyorum.
Toplu tasima var ayda 84$ verirseniz butun otobuslere 1 ay kullanabilirsiniz.
Otel toplu tasima ucretinin yarisini oduyor bana.
Metro agi gelismis. Burada nerde ve hangi bolgede buluncaginiz onemli.
Su anda is bulmak hicde kolay degil ama yaza dogru ne olur bilmiyorum.
Yasanacak bir sehir,havasi cok guzel.paraniz ve vaktiniz varsa gidilcek ve yapilcak faaliyetler cok. (Ayrica THY martdan sonra direk ucuz baslatiyor).
Bilmiyorum baska nasil yardimci olabilirim.
Suanda aklima gelen bunlar.
Saygilarimla....
"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
Burda yasamiyorum Musa bende j-1 ile geldim ama intern 1 yil kalcam burda simdilik en azindan oyle.
Kimseye guvenip ABD ye gelmeyin arkadaslar. Is bulmak kolay degil. Elimden geleni yaparim, yol gosteririm ama garanti veremem cunku bende calisanim isveren degil.
Yazin burda bulunmadim ortam nasil olur bilmiyorum. Ama burda Hispanicler cok oldugu icin adamlar deli gibi calisiyor. Benimle birlikde calisan elemanlarin %50 sinden fazlasinin 2. isi var. Hatda bugun birisiyle konustum 3 iste calisiyor bartender olarak.
Cragilist i gunluk takip ediyorum eklenen is sayisi 20 u gecmiyor. tahmin et artik piyasanin durumunu.
Yaza dogru ne olur bilemeyecegim.
kadar karmaşıkki öncelikle nerde calışacağın önemli. CA da iyi para da kazanabilirsin kıt kanaat hatta borçla bile dönebilirsin bu tamamen sana ve şansına kalmış bi durum bence sen ilk başta CA da nerde çalışmayı planlıyorsun onu net belirle ve ordan yola çıkarak herkes bildiklerini anlatsın.
san diego da çalışmayı istemiyorum açıkcası california'da san fransisco yada los angeles ı düşünüyorum yada oralara yakın güzel sahil bölgeside olabilir malesef bizim wat şirketi california ya çok öğrenci göndermemiş geçen yıllarda o yüzden california da bi iş bulamazsam wyoming e yönelicem gibi
california guzel bir sehir buyuk olmasi itibari ile is imkanlarida oldukca fazla
Santa Cruzda Beachboardwalk diye amusement park var, bura için ne dersiniz pki ?
Fikri olan yok mu??
Konu gbilgutay tarafından (21-12-2010 Saat 07:51 PM ) değiştirilmiştir.
arkadaşlar bende san diegoda pedicap işini düşünüyordum ama gecen sene sorunlar yaşandığı söyleniyor oyuzden bende new yorku düşünüyorum şuan, acaba orada maddi açıdan sorun yaşarmıyım?bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
mertcan NY hakkında onlarca başlık var nerede kalınır nerede yemek yenir, ne iş yapılır en cok konu acılan sehirlerden birisi NY inan biraz arama yapsan cok konu bulursun bence sitede
bende california santa ana'ya gıtmeyı dusunuyorum
california güzeldir candır..geçen yaz oradaydım öncelikle para biriktirme işini unutun ne laptop ne iphone hiçbişi alamazsınız işte gezersiniz deli gibi biraz üst baş falan filan...2.iş de biraz zor..ama dediğim gibni gezme olayının dibine vurursunuz özellikle san diego orange county(newport beach tarafları) çok kaliteli yerler amerika'da yaşam standartının en yüksek olduğu şehirlerdir...
çok gezmezsek yıne bı iphone fln olur heralde![]()
o zaman sana tavsiye "çok gez"amerika'yı amerika yapan yere gidiyosun..
2009da ki utah adına yayınladıgın yazı için sordum![]()
Merhaba arkadaşlar,
Ben de uzun uğraşlar sonucunda karar verebildim.CA San Diegoya gideceğim.Şubatta fuarım var.Hard Rockta çalışmayı düşünüyorum.O da olmazsa tişört.Tecrübeleri olan varsa sevinirim..![]()
Merhabalar daha önce Santa Ana,CA daha önce bulunmuş olan varmı? Bu yaz orada olacağım gibi gözüküyorda![]()
Only those who risk going to far can possibly know how far they can go!
geçen yaz california six flagsta çalıstım. söylendigi gibi calısma saatleri düsük falan degildi isteyen kişiler gayette guzel saatler aldılar hatta izin günlerinde çalısanlarda oldu. ben eglenmeye gezmeye gittigim icin bu tur çabalarda bulunmamıstım ayrı mesele. fakat giderlerimiz çok fazlaydı konaklama vs.. san diego cok guzel bir yer sahil kısımlarında tisort satma işi guzel olur bence. alısveriş yapmıstım güzel standlar ve dükkanlar vardı. pedicab işinde çalışan türklerin durumu bana göre çok zordu çünkü rus kızlarda aynı işi yapıyorlardı ve müşterileri genelde onlar kapıyorlardı. santa ana bölgesini sormus bi arkadas biçok yerini gezdim ama santa anayı sadece haritalarda gördüm gitmedigim icin bilgim yok.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks