Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 49 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 49 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Daha iyi iş bulunca asıl işi bırakmak

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Bize şirket minimum 6 hafta çalışmak zorunda olduğumuzu söyledi.6 haftadan daha az çalıştıktan sonra işi bırakırsan ve de işveren sponsora şikayet ederse,üstüne de sen hala amerikada kalmaya devam edersen bir dahaki abd ye girişinde çok sorunlar oluyormuş. ama 6 haftadan önce işten çıkıp direk tr ye dönünce sorun çıkmıyormuş.Ayrıca 9 dolar çok iyi bir rakam. daha iyisini bulmak bence çok zor
    Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı DEXTRO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vizeniz iptal olursa evet sizi aramazlar kacakda calisabiliriniz ama bir daha vizede alamazsiniz amerikaya...
    Hocam madem ki tekrar vize alamıyoruz.Faruk nasıl almıs ikinci vizesini_?İki kez kaçak çalışmış.Belki bu sene yine gider.Üçe tamamlamak için

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı casanova21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam madem ki tekrar vize alamıyoruz.Faruk nasıl almıs ikinci vizesini_?İki kez kaçak çalışmış.Belki bu sene yine gider.Üçe tamamlamak için
    ye ne biliyim kurallar boyle ama bazen bilgi eksikligi oluyor yani devlette...herkese boyle gelmez benim 1 ay okula gitmeyip birsey olmadigida oldu
    bir hafta gitmedigim icin drop put oldugumda...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı casanova21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum kaçak çalışmak için bu kadar bürokratik çileyi çekme o zaman git gemiyle gir abd ye sonra dene şansını.Bu işin garantisi yok hukuk diye bir olay var ortada kötü emsal emsal değildir ve istisnalar da kaideyi bozmaz diye sözlerde var.Burda biz herkese wat ın nası olması gerektiğini kurallar çerçevesinde anlatıyoruz yoksa ahmet kaçak girmiş mehmet şöyle olmuş diye örneklerle yola çıkamayız bu işin bi prosedürü var ve ona uymak gerekiyor ha uymaazsın bişey olur veya olmaz ama olduktan sonra yapıcak bişey yok biz önden söleyeceğimizi söyleyelim hepimiz 20 yaş üstü insanlarız artık seçim yapabiliriz heralde.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

yani buradan çıkaracağımız sonuç uygulama şirketten şirkete sponsordan sponsora değişiyor.birazda şans yanımızda olursa sorun çıkmadan yeni işe geçebiliriz sanırım.
    tarick06 6 hafta çalışma zorunluluğu gibi bir şey söylemiş.bunu size kim söyledi?kitapçıkta falanmı yazıyor.

şu an bulunduğum yerde 6 hafta bulunacağım kesin.ama daha sonra işi bırakıp newyorka dönüp orada iş arama gibi bir düşüncem var.sizin dediğinize göre sorun olmaması lazım pek

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bu konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde gelecek bir haber sonrasında çok çok ayrıntılı ve taze bilgiler yazacağım..

Faruk arkadasımızın yazdığı yazıyıda okudum fakat faruk diğer insanları fantezi kurmakla suclarken asıl fanteziyi kendisi yapmıs,, work and travel işinde ve helede amerikadaki yazasalar üzerine kesinlikle genelleme yapamazsınız,, faruk kardeşim nasıl oluyorda kendi yaptığı illegal yolları baskalarını işe yaradı diye önerebiliyor anlamadım.. Kensi şansına denediği yada yaptığı seyler basına iş açmamız helal olsun ne diyelim..

Fakat size bir olaydan bahsedeyim..

Suanda Mc de calısyrz ve örneğin yeni bir yerde iyi bir iş bulduk.

Mc ile kira sozlesmemiz var ve 3 ay boyunca kirayı vermek zorundayız..

ayrıca bulduğumuz yeni iş yeri bizimle sözleşmede yapmıyor...

yani buda demek oluyorki mc den eğer ayrılırsak yasal olarak 2 hafta içinde iş bulmamız gerekiyor, zaten iş verende bunu sponsora bildiriyuor bizde...çünkü eleman acığı olacak...

2 hafta içinde iş buldum diyelim,, ama adam seninle sozlesme yapmadığı için yasal olarak bu şirkette calıstığını ispatlayamıyorsun,, falan filan,,, sponsor şirkette sana supervisor aracılığı ile bye bye diyebiliyor....

en iyi ihtimalle calısma saatlerini az isteyip kabul etmeleri taktirde, heriki iştede birlikte calısma olasılığın olabilir...

işte bu konuda ayrıntılı olarak onumuzdeki günlerde swize birşeyler daha yazabilirm sanıyrm...

bol eğlenceler, bol kazanclar...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaslar herkese is sozlesmesi die bisey yolluyolar o sozlesmeyi biraz dikkatli okursaniz is degisikligini daha rahat anlarsiniz!mesala bzm sozlesmemizde is degisikligine hayir diyor yani bu demek oluyoki biz isten ciktigimizda yada baska bi yerde saati 100dolara!! is bulsak bile o iste calismak zorundayiz! ancak patronun izniyle isten ayrilip 15 gun icerisinde yeni bir is bulmak kaydiyla amerikada calisabilirsin! ama isten kafana gore ayrilip baska bi yerde kacak olarakta calisabilirsin (ki bizde is bulursak oyle yapcaz) gercektende amerikada bir suru kacak calisan insan var zaten amerika ekonomisini ayakta tutan sebeplerden biridirde bu!sonucta riskli bisey 2 hafta sonra o kisi sizi kapiya koyabilir! amerikaya tekrar girme olayina gelirsek bnm bi arkadasim gecen sene ayarladigi isine hic gitmeyip kacak calisti! ama bu sene kardesine vize vermediler ki o da daha once gitmisti ve hic bi sorun yasamamisti!tabi kacak calisip bi daha amerikaya girenler olabilir amerikada hersey mukemmel isliyor denilemez!ama yinede programa bi daha katilmak isteyenlere boyle biseyi tavsiye etmem1

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben size basima gelenleri yazacagim ben boyle bir secim yaptim elden para aliyorum sirkete de bildirmedim o ise de gittim ama patron beni gormedi yani ama calisan cocuklarin soyledigi abi bize seni sormadilar demesiydi..sirket de maillerini programa baglamis oyle mail atiyor tam gunu gunune saati sattine bakalim ben sneyede abd denicem o zaman da yazicam ama simdi legal olmamak hos degil is yeriyle sozlesme yok ben imzalamadim.

cikisda sorun yaparlmi onuda bilmiyorum ssn ye gitmeye de yemiyor acikcasi
    Wat

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Evet arkadaslar yukarıda yazdığım olayın sonucu:

Mc donalds ta çalışan arkadasım 2. iş buldu....sonrasında mc deki elemanlara 1-2 gün calısmak istediğini soyledi.....mc de saolsun 5 gün 40 saat work schedule ayarladı....

super visor gelip 5 gün calısmak zorunda olduğunu soyledi ve suan arkadas mc deki işinden ayrıldı....2. işi var fakat tek problem 3 aylık ev kirasını vermek zorunda kalacak.......

yeni iş yeri adresini sponsoruna bildirmek suretiyle işi hallolmus olacak snaırım...

hepsi bu...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bizim bir arkadas mcten ayrilip hardrocka girdi
    vize aninda iptal oldu su an sponsorla gorusuyorlar sonuc bekleniyor

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Sonuc olarak cogu arkadas TR den sectigi isi kendi secerek geliyor. Danisman sirket illa bunu sececeksin diye zorlamiyor, bazi istisnalar haric. Bilerek sectigi isten de ayrilmak durum olarak pek hos degil bence. Hele ki isverenle anlasmadan ayrilmak o isverenle calismayi dusunen sonraki nesil Turk ogrencileri etkiliyor. Bazi arkadaslarin hatalari, ahmakliklari yuzunden cok guzel islerin kaybedildigini bizzat biliyorum. Simdi Harrah`sda Valet olmak yerine Pizza Hutta bulasikciyim. Aradaki farki gorun. Kimse iyi, parali is varken kotusunde calismak istemez ama ayrilmayi dusunen arkadaslar dikkatli olsunlar lutfen...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı hellguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

vize iptali soz konusu degil deniyordu nasil oluyor anlamadim
    Wat

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

karışık işler yerine gore değişir ama out of status olursan vizen iptal olmuş demektir.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı volkanaksu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vize iptali soz konusu degil deniyordu nasil oluyor anlamadim
    kim diyordu
    vize iptaliyle ilgili gorusmeyi bizzat kendim yaptim
    sponsor aradi arkadasi
    ingilizcesi iyi olmadigindan ben gorustum

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı hellguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neden iptal oluyo vize ...
    sozlesmemi yapmisti bir onceki isvereniyle//
    eger sozlesme varken ayrildiysa dogrudur..
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

anlamadim bakalim abd den cikista gorecez
    Wat

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

cıkısta kesınlıkle bırsey olmaz.10 sene kacak kalmıs adama bırsey olmuyor.sende bırsey olması tamamen ımkansız.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

valla istedigin iste calisiyosun hicte sorun olmuyo ben turkiyeden los angeles a diye yola ciktim simdi massachusettes`te calisiyom. kimsede arayip sen napiyon orda demiyo

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

valla bu is benim dusundugumden karisikmis bende ilk isi birakip sadece ikinci ise devam etmeyi dusunuyordum bakalim zaman ne gosterecek...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)