checkleri bozdurmak icinde para kesiyorlar. 15 dolar her check icin.
checkleri bozdurmak icinde para kesiyorlar. 15 dolar her check icin.
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
en karli yontem,irs ye kendin basvurup ceki tr ye gondertmek.Ceki tr ye gonderiyorlarmi bilmiyorum ama en azindan onlarin kestiginden daha az kesilir ya da amerikada hesabiniz varsa hic para kesintisi olmadan direk banka hesabina gider para.Adamlarin isleri bu,bu sekilde kazaniyorlar para.
Peki.
peki vergileri bukadar kisa surede İRS'den almak oluyorsa, peki taxback sirketleri neden 3-5 ay beklememizi istiyor?
Şirket Seçim Yönergesi
Bunu bende bilmiyorum acikca ama normalde Amerikada olan sureci anlatayim.Vergi iadeleri baslayincaa,kagitlarini doldurup gonderince eger parani cek olarak almak istiyorsan en fazla 6 hafta bekliyorsun.Eger direk banka hesabina yatirilmasini istiyorsan en fazla 2 hafta suruyor.Farketmiyor Amerikan vatandasi olman,ogrenci olaman ya da yesil kartli olman.Fark sadece doldurdugun kagitlarda.Vergi iadesi yapan sirketlere gelince,bizim burda doldurdugumuz formlardaki bilgilere gore vergi iadesi formlari dolduruluyor.Bu formlar inanin cok zaman alan kagitlar.Kac tane cocugun var,kac iste calistin,ne is yaptin,tipli ismiydi,tip aldinmi vs. birsuru soru.Herhangi bir yanlislik oldugunda kagitlari geri gonderiyorlar.Herkezin kagitlarini yanlis doldurduklarini sanmiyorumki gec gelsin paralar.Bilmiyorum ama belki parayi kendilerinde tutup ondan sonra veriyor olabilirler.Arti kestikleri parada var.
Peki.
Arkadaslar bu konuya bende bi aciklik getirmek istiyorum. Eger wat tan sonra Tr ye donduyseniz ve vergi iadenizi Tr de alacaksaniz tavsiyem kendi basiniza is yapmaya kalkismayin. ( Benimde 350 dolar parami kesti bir tane Bulgar firmasi) YApmaniz gereken sey basit. Vergi iadesi doneminde( Marttan, Nisan 15 e kadar sanirim) turbotax.com a girip formlari free versiyonda basitce yonlendirmelerle doldurun. En sonunda size ne kadar vergi iadesi almaniz gerektigini soyleyecektir. (state and federal total olarak) Ondan sonra sirketleri arastirmaya baslayin. Cogunun kendi sitesinde calculator lari var. Kiyaslayin sizin rakaminiza ne kadar yakin oldugunu. En yuksek vereni buldugunuzda da arayip konusun. Yalllniizzzz, sakin sormayi ve teyit ettirmeyi unutmayin bu calculator da verdigi rakami. Bu isinde riski sudur: eger size islemler bittiginde dediginden az para verirse itiraz edebileceginiz sanmiyorum. Artik guvenmek zorundasiniz. Bunun icinde internetten o sirket icin daha onceden yapilan yorumlari bulup okumaya calisin. Ben TR de olasm boyle yapardim. Hadi kolay gelsin. Herkese sorunsuz watlar...
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Soyguncu gibi gorunuyorlar ama birde su var,Amerika odediginiz verginin tamamini odemiyor.Tamamini alabilmeniz icin evli olmaniz,cocugunuzun felan olmasi lazim."Ne kadar cocuk o kadar daha cok para." Amerikada gecerli birsey.Bizim basbakanin dedigi gibi en az uc cocuk yap,sonra acliktan ol gibi degil.
Peki.
Peki.
arkadaslar acil sorum var size.
gecen yil benden kesilen Social security ve medicare tax'i sirketim check seklinde bana gonderdi. Adima yazilmis Bank of america Checki.
simdi soracagim soru su. eger usaya gidemessem, baska birisi benim adima olan check bozdura bilirmi?
Şirket Seçim Yönergesi
checkin arkasinda don't write,sign or stamp anyhthing here yaziyor.
mallar'da checki bozdurmak icin makinalar oluyordu, peki ordadami bozduramazlar?
Şirket Seçim Yönergesi
hayir bozduramazsin arkadasim, benim check arkasindada dediklerinin aynisi yaziyor su ana kadar kac kere yaptim bu islemi hatirlamiyorum bir kiside cikip demedi neden yazdin buraya diye. bu isin kurali budur, seni tedirgin ediyorsa bunu yapmak gidip hsbc ile konus ya da baska anlasmali bankalar vardir. para keserler ama check inin gidip sen cash alirsin.
Benim bildigim baskasi alamiyor eger senin ismin yaziliysa cekin uzerinde.Otelin muhasebesinde calisan birisine sormustum,ogrencilerin cekleri bir kutunun icindeydi ve gelen kendi cekini aliyordu.Baskasi alirsa ne olur demistim;en fazla senin kac para kazandigini felan ogrenir dedi hic birsekilde baskasi alamaz o cekin parasini dedi.Belki bank of america ya posta atabilirsin.
Peki.
bu isi tr de yapan banka yok mu hsbc card finans gibi?
bende simdi biseyi hatirladim, 2008 bizim orda son paychecklerini alamayan watcilar, nakit parayi daha gec donen arkadaslarindan aliyordular, paychecklerini arkadaslarina birakiyordular onlarda kolaylikla bozdura biliyordular. ama bende normal check - paychek degil. BOA'ya mail attim cevap gelmedi.
Şirket Seçim Yönergesi
Para kesiyorlar arti bayagi bekletiyorlar.Ziraat bankasi 2 hafta beklemen lazim demisti.Aklima birsey daha geldi.Belki TR deki HSBC hesabina yatirabilirsin o ceki.
Peki.
google'da arama yaptim hic bisey cikmadi...
burdaki bankalar 3 ay beklememi istiyorlar bide 90 dolar keseceklermis.
Şirket Seçim Yönergesi
Ziraat Bank 15 gun sure istiyor sadece.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks