Ben de 3 seneden sonra stadta mac izleyen bir kisi olarak yorumlarımı artık yazayım. İlk önce delikanlı adam dogru söyler dogru yazar, mac EsEs in hakkıydı. GS elle tutulur gözle görülür bir sey yapamadı, en azından tribünden ben öyle gördüm
Pozisyonlara gelince EsEs in ilk golünde Servetin bariz hatası vardı, ve icimden bol bol sevgilerimi ilettim kendisine. Galiba aklında transfer olabilecegi Rus takımı vardı hala. Genel olarak GS isteksiz, konsantrasyon eksikligiyle sahadaydı. Ayhanın sahada olması büyük faciaydı bence Rjkaard icin. M. Sarp varken o kazmanın orda isi ne :S Yine EsEs in ilk golünü degerlendirirsem Tv de izleyince eliyle önüne aldıgı bariz görünüyor, hakem hatalıydı. EsEs de Ademin ofsayt pozisyonunda tribünden net göremedim ama tvde de cok ince görünüyor, kararsızım. Hakemler 2. yarı GS yi kollar gibi oldu, özellikle Jo nun pozisyonda aha yedi kırmızıyı dedim ama sarıyla kurtuldu. GS ın penaltısında penaltı.5 den penaltı olabilir, ama hatırladıgım kadarıyla o penaltıdan sonra Emre Colak da ceza sahasında 1 kez düsürüldü, o da penaltı.5 pozisyondu ve hakem vermedi. 2 sini toplayınca penaltı ediyor yani bence dogruydu hakem. Macın genelinde EsEs her zamanki gibi GS ı cözmüs, geregini yaptı. Seneye GS yönetiminin EsEs macına prim vermesi veya takım basında Rjkaard olursa takımı derbiye hazırlarcasına cok iyi motive etmesi lazım.
Son olarak yine Eskisehir taraftarından nefret ettim, Eskisehir Sporu desteklememin nedeni de buydu zaten. Saygı durusu esnasında cok feci küfürlesmeler, mac icersinde küfürlesmeler sıkca yasandı. Dısarıda biraları cekip iceri girenler, icerde 1 paket sigara bitirenler ne ararsan vardı. Bunları bu kadar anormal görmem belki de stadda nadir mac izleyen biri olusumdur ama haksız degilim. Türkiye geneli de böyle olabilir belki ama bu tribünler asla bana göre degil. Tribünler küfrederken az önümde bulunan bayanlar ve 8-10 yasındaki ufak cocugun adına ben üzüldüm, ezildim, büzüldüm. Yine son olarak mac cıkısı trafigi felc eden, aracları otobüsleri devirmeye calısırcasına kuvvetli sallayan/hırpalayan taraftar portreleri gördüm. Tribünde sinema gibi mac izlemeyin lan diye bagıran taraftar arkadaslara benim de cevabım holigan olmadan saygı/sevgi cercevesinde mac izleyin olacaktır. UEFA ne diyor respect the opponent, respect the game, respect, respect diyor. Gönlüm isterdi ki işim elimde olsaydı da kendi kazandıgım cashlerle kapalıdan veya elit kesimden kombine alıp izleyebilseydim tüm macları. Futbolu severim ama bir yere kadar...
PS : Melih seni beyaz basın yelegi ve elindeki ufacıkmakineyle saha kenarında gezerken 2 kez gördük tabi, bi tel caldıralım da cek fotomuzu diycektik ama malum stad cok kabalık ve ses cok yogundu, kaldı öyle, varsın olsun...
Bookmarks