Herkesin fikri ve düşÃ¼ncesi,
kendi özgür iradesine dayanarak ağzından çıkan söz ve davranışlarla dışarıya yansıtılır.
Bu yansımalarsa, günlük hayatta karşılaşılan ve şahit olunan olaylarla doğrudan ilişkilidir.

Açıkcası ortada olunan gerçekler türkiyenin gerçekleri, herkes kendi açısından bu gerçekleri değerlendiriyor fakat kimseyi bir konuya inanması için zorlama hakkımız yok elbette. Herkes kendi doğruları ile bu fikirleri dile getiriyor.

Bu fikirler, eğitim ve kültür seviyesi ile doğrudan ilgili, hayattan beklentilerle doğrudan ilgili.
Aileden alınan kültür, geleceğe dair hedefler idealler ve ülke sevgisi, tarih bilgisi...Herşey bir bütünün bir parçası..

Herkes bakmak istediği taraftan bakıyor ama malesef ortada şuan ki durumla ilgili olarak bukadar açık ve seçik bir rezalet ortamı varken, nasıl oluyorda halen bardağın dibinde kalan damlalarla yetinmeye çalışanlarımız var çok şaşırtıcı.

Her hükümet geldğinde bir zarar verdi bu ülkeye, fakat akp bunu öç almak adına daha cok yaptı. Şuan oynanan sahte ve kirli oyunlar belki eğlenceli gelebilir birçok insana, göz boyanarak ve sahte belgelerle üzerine çamur atılıp kirletilen insanlar için oh çekenler çoktur daha sebebini bile bilmeden, fakat bütün gelişmelerdeki çirkinliği ve atatürk düşmanlığını görmeyen ve ülkedeki gerilemeyi fark etmeyen bir çok insan ki şuan halen ülkenin iyiye gittiğini sanan insanlardan bahsediyorum, bu ülkede hepbirlikte yasamak zorundayız....Sizler bugün bu konumda olmamıza rağmen tıpkı bir futbol takımı tutar gibi, yensende yenilsende yanındayız mantığı ile iktidar partisini savunarak, gününüzü kurtarmış oluyorsunuz açıkcası. Bunun üzerine baska bir söz yok artık arkadas.
Buraya yazılan yazıların ve iktidar partisi karsısında olan üyelerin bir çoğu bu ülkenin geleceğinden ve huzurundan kaygı duyan ufku açık arkadaslardan olusmaktadır eminimki. Yoksa kimi ne igilendirir şuan ki yapılanlar olanlar...Fakat tek sebep ülke sevgisi, vatan sevgisidir..Yanlıs anlamayın sizler ülkenizi sevmiyorsunuz demiyorum, dememde....Fakat üretmeden yasanmaz arkadaslar, ülkenin önüne hedef koymadan olmaz bu işler....Bizim önümüzdeki en güzel hdefleri belirleyen ve yolumuzu açan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' E saygısızlık yapan ve O' na düşman olan bir hükümeti desteklemek demek bu ülkenin gelişmesini istememek demektir...

Bu ülkenin insanları önce aç bırakılıp, sonra bir somu ekmekle sevindirilip şÃ¼krettilen benim tertemiz Anadolu insanlarımdan oluşur, tek derdi geçim sıkıntısıdır, ailesine bakmaktır fakat bizler bu ülkenin gençleriyiz, tek derdimiz aç karnımızı doyurmak olmamalı, üzerinde huzurla yaşadığımız ülkemizin geleceğinide düşÃ¼nmek bir adım daha ileriye gitmek olmalı....

Kendi kuyruğumuzun peşinde koşmaya çalışmak, ülkenin değerlerini satmak, üretim yapmamak, sürekli özelleştirmek, kadrolaştırmak, yargıya yasalara müdahale etmek, orduya kinle yaklaşmak, irticaya izin vermek, ve insanlar dünyayı parmaklarının ucunda oynatacak teknolojiyi üretirken, bizlerde hazıra konup sürekli tüketime yönelirsek bu derenin suyu bir yere kadar akar....

ÇALIŞMADAN YORULMADAN ÜRETMEDEN RAHAT YAŞAMAK İSTEYEN TOPLUMLAR ÖNCE HAYSİYETLERİNİ SONRA HÜRRİYETLERİNİ VE DAHA SONRADA ,İSTİKLAL VE İSTİKBALLERİNİ KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Bu ülkenin yalan dolanla ugrasmaktan, kendisiyle kavga etmekten ve günü kurtarma telasından daha cok önemli işleri olmalı fakat malesef buna izin verilmiyor, sürekli, gerçek dısı olaylarla gündem mesgul ediliyor, kişisel hesaplaşmalar vd. konular yüzünden oy kaygısı yüzünden bir halt yapılmıyor ve en önemlisi bu ülkede meclis çatısı altında bulunan milletvekillerinin bir çoğu kendilerini oraya getirenin halk olduğunu bilmiyor ve kendi halkına yani temsil ettiği halkına büyük hata yapıyor.....

Umuyorum herşey daha güzel olur, ve günün birinde şuan yasadıklarımızdan kurtulup, gercekleri görüp , yaklaşık 40 yıl geride olduğumuz birkaç ülkenin seviyesine gelmeyi başarırız, bu biranda olmayacak ama bunu yapmak için yavasta olsa ilerleyebilmek için gerekli cesareti gösterecek insanlar çıkacaktır eminim...

Saygılar, selamlar