"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
Valla benim için Manhattan'da konaklama freeAslında Manhattan değil de Staten Island'da bir tanıdık var sağolsunlar evlerinde ağırladılar geçen yıl. Gerçi bu yıl arkadaşla gidiyorum muhtemelen kalmayız orda.. Ama ben New York'a giderken Rus bi elemanla tanışmıştım Williamsburgda otobüsü beklerken. 10 gün falan kalacağını söylemişti ve yanlış hatırlamıyorsam 300 küsür dolar bir şey demişti. Haftalık 200 civarı bulunabilir diye düşünüyorum bilen arkadaşların söylemesi daha iyi olur. Tur parasına baktım şimdi 83 dolara güzel bir seçenek var. The Classic New York Double Decker Bus Tour şu linkten inceleyebilirsin. Yeme içme de haftada 100 dolar yeter muhtemelen. Kaba hesap 450-500 dolara mâl olur ana ihtiyaçlar. Üstüne ekstradan alışveriş falan yaparsın.
2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
2010 Work and Travel (Lake George, New York)
2011 Internship (Germany)
2012 Internship (???Bratislava)
-Hostelde kalirsin (4-6-8 kisilik odalar) gunluk 20-30$ arasi degisir ucret. 25desek 25x7=175$ (ucretsiz kahvalti olan hostellari secerseniz daha iyi olur bide kahvaltiya para vermemis olursunuz)
-Yemek gunluk (ogle+aksam) 10$ olsa 10x7=70$ (30$da ekstra yeme icme dersek) 100$
-Haftalik metrocard i alirsan istedigin kadar otobus+metroyu kullanabiliyorsun 27$, normal tek kullanimlik alacagim diyorsan 2.25$
-Carsamba gunu halk gunu. Muzelerin cogu bedava. Muze gezme isini carsamba gunu yapabilirsiniz.
-Diger gezilecek turistlik muzelerde fiyatlari 20-35$ arasi degisiyor. Online alinca 5-10$ daha ucuz oluyor.
-Brodway de bi show izlemeden gelme. Stand biletleri 25-30$ arasi degisiyor. Cok pisman olursun gitmezsen
-Gezilecek yerlerle ilgili NYCtourist.com - City Guide to New York City Hotels & Tourism buradanda bilgi alabilirsin.
-Ayrica toplu etkinlik biletleri var. 5 tane etkinlik 130$sa toplu aldigin icin 80$ a falan geliyordu. IStedigin zamanda kullanabiliyordun galiba. citypass mi oyle birseydi adi tam hatirlamiyorum. Muze falan gezecekseniz ondanda alabilirsiniz.
-Tur otobuslerinin fiyatini bilmiyorum ama tum sehri gezdiriyor, soylemisler onu zaten
Hangilerini yapacaksan toplayip masrafini cikartabilirisn.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks