bence ABD ye gidenlerin %60 ı housekeeping olarak gidiyor. Yada şöyle söyleyeyim benim bulunduğum eyaletde 4 kişi (3 kişi mutfakdaydık, 1 kişi engineering) hariç gerisi housekeepingdi. toplam 20 kişiden fazlaydık.
şimdi bunun matığı ne neden housekeeping e kolay gidiliyor yada neden housekeepinliği tercih ediyolar.
1- İngilizce seviyelerine ABD ye gidecek türk öğrencilerinden çoğu güvenmiyor. En azından kat hizmetlerinde fazla insanla karşılaşmayacağını ve fazla sorun yaşamayacağını düşünüyor.
2- işletmeler yada şirketlerde neden hoseukeeping işleri fazla? ABD deki konaklama işletmeleri risklerini , karşılaşabilecek sorunları en aza indirmek için, kat hizmetlerinde sizin yaprığınız işi arkadanızdan kontrol eden biri olduğu için, yaptığınız yanlışı düzeltme şansı var ve bu yanlış müşteriye direk olarak yansımaz. ama bi garson olsanız yanlış yapsanız orda kıyamet kopar

yada ne bileyim insnalarının gözünün önünde olsanız yanlış yapsanız işletmenin prestiji sarsılır ve sizi backgrounda alır.
olay bu.
ilk gidenler için housekeeping güzel bence . gitmek isteyenlerin hangi bölüme gitmesinden çok kendilerini bilmeleri de önemli...
ingilizcesi olmayan birini kimse Garson yapmaz...
saygılarımla. Görüşlerim bana aitdir. Hiç bir şekilde kesinliği yoktur. sadece tez aşamasındadır

onaylayı siz değerli TW üyelerine bırakıyorum...
Bookmarks