arkadaşım hoşgeldin. giriş sayfasında da yazdığımız gibi tamamen bağımsız bir platform oluşturma çabasındayız. o yüzden senin gibi bu programa katılmayı düşünen kişileri bu platformda toplarsak tüm arkadaşlarımız için çok yararlı olacaktır.
Eğer iş garantisi istiyorsan mesela ciee gibi iş bulma kurumları roadshow ve recruit denilen amerikalı iş verenlerle görüşme imkanı sağlayan organizasyonlar düzenler. Bu görüşmelerde işin garanti oluyor ancak oraya gittiğinde işi beğenmesen bile çıkma ihtimalin çok düşük. Eğer çıkacak olursan da 1 ay içinde abd yi terketmek zorundasın ve bu bir ay içinde herhangi bir yerde çalışamazsın. Biraz onur kırıcı bir durum aslında. O yüzden eğer macera yaşamak istiyorsan ve ben her yere gider gezer istediğim yerde iş bulabilirim diyorsan garantili sözleşmeleri imzalama ha eğer işim garanti olsun riske atmak istemiyorum işimi diyorsan bu tür sözleşmelere imzanı koy derim. İngilizce skill konusuna gelirsek, amerikan aksanı çok farklı olduğu için ilk zamanlar hiç anlamayabilirsiniz. İlk zamanlar kesinlikle çok sıkılacaksınız hatta amerikaya indikten 30 dk sonra benim ne işim var burda diyeceksiniz. Yol yorgunluğu insanı çok vuruyor.
eğlence parkları gerçekten de çok eğlencelidir. garanti anlaşma yapacağınız iş yerlerinin vereceği ücrete dikkat edin. over time falan çoğunlukla palavra. kimse overtime kolay kolay vermez çünkü öğrenci işçi zaten ellerinde çok var. neden over time versinler. saat ücreti tax dahil olarak gösterirler. mesela 6.15 saat ücreti gösterirler ama orada 5.5 dolar verirler. taxları daha sonra alıyorsunuz yaklaşık 10 ay sonra. saat ücreti en az 7-8 dolar olan iş yerlerini tercih etmenizi tavsiye ederim.
daha çok söylenecek şey var aslında ama şimdilik bu kadar olsun. her türlü soruyu iletebilrisin. elimizden geldiğince yardımcı oluruz. özellikle nisan mayıs aylarında bu sitede çok hareketlilik bekliyoruz. herkes birbirine destek olursa sıkıntıları azaltır daha bilinçli hareket ederiz. şimdiden kolay gelsin![]()
Bookmarks