Para transferi konusunda geçtiğimiz yıl neredeyse konuyla ilgili 2. master ı yaptım desem yeridir..bu yüzden sorularını zevkle yanıtlıyorum

) epey bir arastırma yapmıstım gitmeden, malum gittiğim donemde birkaç problem vardı basımda kredi kartımla ilgili..türkiyeye donuncede icralık olmamak için birraz arastırma geliştirme üzerine yoğunlasmıstım

)
1-Benimde garantiden hesabım vardı ve internet bankacılığını kullanıyordum. Ayrıca 2 tane daha kredi kartım vardı giderken ve onların taksitlerinide amerikada odedim birkaç ay...
Bunun için en ucuz yol, MONEY GRAM diyebilirim....Amerikada alısveris merkezlerinde ve ozellıklede wal martta bu merkezler var..türkiyede de yapı kredi bankalarında var..
Örneğin 300 dolar yolluyorsun, 11 dolar alıyorlar senden..sana bir şifre veriyorlar ve sen o şifreyi parayı çekecek olan kişiye veriyorsun...hepsi bukadar...
Sonrasında bu parayı senin garanti hesabına yatıracak birilerini bulman lazım tabi

...ben bu konuyu halletmiştim,, sonrasında internet bankacılığına giriyorsun, kart borclarını vb.. herseyi netten halletmiştim...
Doğrudan hesabına EFT yapmanda mumkun fakat amerikadaki bankalar 300 dolar için 40-45 dolar alıyorlar..
2-Benim bank of americadan hesabım vardı, fakat sadece pay checkleri almak için kullandım..Bir defasında limitten fazla para çekmişim ve haberim yok, limit asımından 3 gün sonra bankaya gittim sans eseri ve bakiyem -180 doları gostreiyordu....Şok oldum....sonrasında bir kısmını odedim mecburen falan...
konuyu fazla dağıtmadan,,, elbette senin bank of americadan para transferi yapman mumkun ama yine benzer miktarda para transferi ücreti alacaklardır..denemedim ama kesinlikle vardır bu ücret..
3-Aynen bende burada citi bankdan hesap açtırdım, kapıma kadar geldiler..Fakat kredi kartı hesabı actılar,, normal hesap kartı vermediler..eğer amerikada kullanmak için vadesiz tasarruf hesabı actıracaksan senden 100 dolar gibi bir para istiyorlardı hatırladığım kadarıyla...Yani dolar hesabı için bu parayı vermen şarttı...Bu para citi banka gidiyor..geri alamıyorsun...ben bu yuzden açtırmamıstım.
sana önerebileceğim en ucuz ve en güzel yol Money gram....
kolay gelsin...
Bookmarks