Florida süper eyalet. Sıcak ama cok nemli oldugu icin terlemeden duramazsın. Ayrıca yagmuru da kuvvetli diyebilirm. Ben ordayken kasırga falan cıkmamıstı ama bazen günlük güneslikken hava kapanıp sagnak yagmur baslayabiliyor. Okyanusta yüzerken rüzgarlı saganak yagmur baslamıstı, kafamıza yıldırım düser diye cikip kuytuya kacmıstıkNevada da cok sıcak, hatta Floridadan da sıcak, 50C yi görmüstüm. Nem hic yok neredeyse, arkadasın dedigi gibi rüzgarı bile sıcak esiyor. Hava cok sıcak olmasına ragmen terlemiyorsun bile, ama tenin cok fazla kuruyup geriliyor. İlk baslarda alısmakta zorlanabilirsin ama sonrasında her yer aynı gelecektir. İlk 8-10 gün nasıl dayandım ben o cölde hala anlamıs degilim dogrusu
California, San Diego tarafı da FL/NV kadar sıcak olmasa da sıcak ama biraz daha karasal iklime yatkın. Geceleri (t-shirtle üsümüycek kadar) hava biraz soguyor. FL ve NV da da geceleri de hava aynı nerdeyse. 24/7 hava sıcak olsun, nem olsun, sahil falan olsun dersen FL derim. NV cok sıcak ama havuz ve jakuziden baska suya girme rahatlama sansın yok, cünkü cölde olacaksın
( Colorado nehrini saymazsak, nehir kenarında otelin plajı vardı yüzmüstüm ama suyu asırı soguktu
)
Bookmarks