Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Boyle kuralsiz bi ulke gormedim ya. Hicbirsey net degil. Gecen sene arkadasla vergi dairesine gitmistik. 2 yillik veremeyecegini soyledi. Israr edince `tmm 2 yillik veriyorum, okulunuza soyleyin bundan sonra 1 yillik verecegiz, arkadaslariniz simdi sizden gorunce onlarda 2 yillik ister falan` dedi Calisan memurun keyfine gore mi hareket edecegiz ya. Sacmalik otesi. Allahtan 2 yillik aldik. Bu sene kesin 1 yillik verecekler
Siz yine iyimissiniz. Ben 1 yıllık bile alabilmek icin Eskisehir de Pasaport Sube ve Vergi Dairesinde kavga etcektim nerdeyse. Vergi dairesindeki memur daha gitmene cok var basmam mührü diyor baska bisi demiyordu. Ben simdi senin pasaportunu ( Ocak ayında ) uzatırsam taa haziranda gidiceksin o zamana kadar yurt dısına cıkarsan nolucak deyip duruyordu. Yurt dısına cıkmadan 3 ay önce gelin deyip durmustu. Bilmiyor ki islemler, vize vs icin zamana gerekli; anlata anlata dilimde tüy bitmisti. Yönergelere kadar her dosyaya baktı, İstanbulu aradı bir sürü arıza cıkarmıstı. Emniyet bu durumda ögrenci göndermemizi istemio demisti sonunda, onda da emniyet yok öle bisi demisti. Bir sürü git gel ile 2 günde zor cözebilmistim. TR deki bu bürokrasi ve belirsizlik uyuz ediyor adamı, gel de sinir olma yani...